Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Prosze o porade-spalanie tluszczu...

przemek2009
03-01-09, 02:48
hej.
okazuje sie Panowie ze mam problem. obowiazki zawodowe i brak czasu zredukowaly moja aktywnasc fizyczna wrecz do zera. z racji tego ze mam tendencje to tycia w dosc szybkim czasie zrobilem sie coz..malym grubasem.wzrost 175-95 kg.jedynym sensownym wyjsciem wydaje silownia dlatego tez zagladnalem na to forum po porade.
chce uzyskac sportowa sylwetke i zgubic tluszcz.chcialbym zebycie mi poradzili co byloby najsensowniejsze.wygospodarowalem sobie czas na silownie i mam zamiar wdrazyc ja na stale w swoj codzienny plan bo jednak inaczej nie mozna.
widac ze jestem zdesperowany i chetny do walki ze swoim cialem:)
chcialbym w mozliwe jak najszybszym czasie pozbyc sie tego tluszczu i choc troche zgubic brzuch. myslalem o spalaczach tluszczu powiazanych z nie wiem, biegami i silownia.
ok, suplementy biegi ale co na silowni.ile razy kiedy i co robic?:)
jezeli macie ochote skrabnac jakas porade bylbym widzieczny.
dzieki.

slim shady
03-01-09, 03:13
Witam, w jakim jesteś wieku ?

Jak narazie wstrzymałbym sie z tymi spalaczami, musisz w swoje życie wprowadzic diete i intensywne cwiczenia aerobowe, unikaj fast foodow słodyczy, słodkich i sztucznych napojów, ogranicz w sojej diecie węglowodany i tłuszcze, zwiększ ilość spozywanego białka, jedz często ale w małych ilościach 5-6 posiłków dziennie, im blizej nocy tym mniej węglowodanow w posiłku, pij wode,zieloną herbate, jedz dużo warzyw i owocow.
Zmien nawyki żywieniowe np. białe pieczywo na ciemne, ziemniaki na brązowy ryż itp
Nie podjadaj, musisz obliczyc swoje zapotrzebowanie kaloryczne i spozywac mniej kalorii.

Co do ćwiczeń to uprawiaj ćwiczenia aerobowe(bieganie rowerek,pływanie,steper,piłka nożna,box itp) ale przy Twojej wadze łatwo jest o kontuzje stawów, najlepiej jakbyś zaczoł od basenu, spacerów, potem dopiero zabrac sie za reszte tych cwiczen.
Aeroby uprawiaj 3-4 razy w tygodniu minimum 30-40 minut ( po 30 minutach organizm zaczyna pobierac energie z tłuszczu) Co do treningu siłowego to mozesz robic trening ogólnorozwojowy, po spaleniu zbędnej tkanki tłuszczowej wróc po porade co do dalszego kształtowania sylwetki.

Zycze powodzenia pozdrawiam :)