Zobacz pełną wersję : kreatyna
elo mam problem bralem poł roku temu CM3 180 kaps.i z efektow bylem zadowolony od tamtego razu nic nie bralem czy po takiej pszerwie dobre by bylo znowu wziasc cm3 180 .albo zaproponujcie mi cos inego
podaj wiek i jak dlugo cwiczysz czyli staz.. do czego dazysz..??
Ty ja mam nadzieje że 99 to nie rocznik :D
mam 18 lat cwicze od 8 mniesiecy cel to sila i massa . mam jeszcze 7 kilo gain bolic 6000 i chcialem zrobic cykl i nie wiem czy cm3 bylo by dobre
a co myslicie o polaczeniu cm 3 z BIOGENIX CELL PUMP 450g
hm z tego co wiem to cm3 to jabczan zarówno jak i cell pump wiec nie wiem czy to dobre łaczenie dwóch takich samych odzywek lepiej bys mógł podrzucic jakies mono do jabka
ja brałem 3 cykle po kolei olimp creatine mega caps 1250 i nadal mialem dobre efekty, a przerwy miedzy cyklami, ze tak powiem byly tylko tzw `zalecane` wiec uwazam, ze mozesz spokojnie wziąć.
zastanawiam sie czy Creapure + ALA + B1 500g nie bylo by lepsze od cm 3
skoro bylby to Twoj drugi cykl, to mysle pociagnac jeszcze mono (tutaj kreatyne z universala, lub olimp mega caps 1250mg 300kaps) + do tego jakies bcaa i szafa gra.
co do polaczenia cm3 to jeden kij, bo to i to jablczan, a lepszy efekt by przyniosl np monohydrat z jablczanem. jednak ja bym bral 2 puchy cp.. i bcaa (wlasne doswiadczenie).
na moim przykładzie moge powiedziec ze 2 puch sie nie opłaca poniewaz po 1 puszcze działanie słabnie chyba ze przeznaczeniem jest uzycie do cyklu na później
no to powodzenia jak zrobisz na 1 puszczce cykl... ehhh
DonMajster
06-01-09, 18:42
mam 2 pytania pierwsze dotycze tego czy mozna kreatyne rozmieszac z jakims innym napojem niz woda gdyz nie cierpie smaku kreatyny na sama mysl o niej robi mi sie nie dobrze(powaznie) drugie pytanie brzmi nastepujaco jak najlepiej stosowac kreatyne na czczo i po treningu czy przed treningiem ? z góry dzieki:)
No to może spróbuj z mlekiem może Ci podejdzie, a pij z rana przed posiłkiem i po treningu.
*TERRORBLADE*
06-01-09, 18:59
możesz dodawać ja do soku np. winogronowego , pomaranczowego itd. ... byleby nie do gazowanego bo będziesz miał suprise'a ;)
Napinacz01
06-01-09, 19:07
Podłącze się pod ten temat :D
Mam do wyboru kreatynke Vitalmaxa zielona w proszku i kapsach, która lepsza ?
Cena taka sama... Chodzi mi co jest lepsze jeżeli chodzi wlasnie o te Kretke ;)
Z gory dzieki za rady ;)
DonMajster
06-01-09, 19:11
Proszek Zalety: łatwiej rozpuszczalny i bardziej przyswaijalny dla organizmu wady:smak!(przynajmniej dla mnie),tabletki-slabiej rozpuszczalne a plusem jest to ze nie czujesz smaku tegoz produktu:)
Powiedzcie mi czemu rozpuszczacie ta krete :) To paszczy i zapijać .
Napinacz01
06-01-09, 19:58
Czyli wychodzi na + w proszku ?
Powiem szczerze że mam pod blisko do zakupu w kapsach, a po proszek bym musiał jechać do centrum :D Warto?
Podłącze się pod ten temat :D
Mam do wyboru kreatynke Vitalmaxa zielona w proszku i kapsach, która lepsza ?
Cena taka sama... Chodzi mi co jest lepsze jeżeli chodzi wlasnie o te Kretke ;)
Z gory dzieki za rady ;)
Szczerze sam nie brałem ale mam taki zamiar :) ale niedawno przeczytałem na pewniej stronce:
Kreatyna w kapsułkach ma kilka zalet stawiających ją wyżej od kreatyny w proszku:
1. w kapsułkach mega caps znajduje się wysokomikronizowana postacią kreatyny, która jest formą łatwiej rozpuszczalną i wchłanianą do tkanek od tradycyjnego monohydratu.
2. w kapsułkach znajduje się ściśle odmierzona dawka suplementu, natomiast proszek jest przeznaczony do samodzielnego dawkowania i wówczas nietrudno wziąc go trochę za mało lub za dużo. Przy zmniejszeniu dawkowania efekt działania kreatyny będzie niższy, natomiast zwiększenia ilość proszku na porcję nie przekłada się na dalszy wzrost działania kreatyny, ponieważ organizm jest w stanie przyswoić dziennie około 10 g kreatyny.
1. to nieprawda bo w prochu może być bardziej rozdrobniona niż ta olimpowa.
2. 1g w ta czy w tamta nie robi duzej roznicy.
właśnie tez mi sie to prawdą nie wydawało ale jest ten + że w tabletkach jest odmierzona ilość a w proszku musimy ją odmierzać samodzielnie:)
Napinacz01
06-01-09, 20:51
Ok - rozumiem ze różnica jest tak śmiesznie mała że prawie nie istnieje ;)
Więc kupie w kapsach.
Dzieki.
DonMajster
06-01-09, 21:41
Mam pytanie jaka jest faktyczna rola kreatyny w budowaniu masy? bo skoro dieta jest wymagana do przybrania tejze masy bez diety wiekszosc pisze ze mozna zapomniec o odzywkach bo to nic nie daje co jest dla mnie troche nie logiczne bo skoro kreatyna jest jednym z budolcow wlokien miesniowych, wytwarzana naturalnie choc w małych ilosciach przez organizm i dostarczana w kazdym spozywanym produkcie miesnym.Więc dlaczego jest ona nie skuteczna bez diety?
skoro kreatyna jest jednym z budolcow wlokien miesniowych dobrze powiedziales jednym Z wielu
Kreatyna nie jest budulcem mięśnia do tego potrzebujesz białka, a kreatyna żeby to na szybko wytłumaczyć wspomaga budowanie masy poprzez magazynowanie i uwalnianie energii po tym jak zamieni sie w fosfokreatyne (w b. duzym skrócie :D ).
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=12988
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=6634
DonMajster
06-01-09, 21:58
dziekuje moderatorze w zielonym kolorze:P:) podane linki w zupelnosci mnie satysfakcjonuja:)peace
No własnie na jednej puszcze cp robie zawsze cykla i mono. Jak wziąłem większą puche cp to juz po skończeniu tych 400 gr jeśli chodzi o małą puche, nie czułem juz nic
DonMajster
08-01-09, 21:18
jak stosowac kreatyne(trening na mase)w dniu trenigu na czczo i po treningu,dni wolne od treningu tylko raz dziennie na czczo?
Podłącze sie pod temat.
Ćwicze regularnie od ponad pół roku. Zacząłem teraz brać białko, myśle też o kreatynie. I mam takie oto pytania:
1. Ile brać najpierw samo białko? Tzn kiedy moge zacząc cykl z kreatyną?
2. Jak już zaczne brać kreatyne, to jak ma wygladać dawkowanie? Teraz biore białko w dni treningowe 35g. rano i po treningu, w dni nie treningowe tylko rano. Jak to powinno wygladac juz podczas cyklu?
Dzieki i pozdrawiam ;)
slim shady
08-01-09, 23:28
z białkiem nic sie nie zmienia mozesz brac cały czas, kreatyna domyślam sie ze mono, polecam dawkowanie:
dni treningowe: rano 5 g po treningu 5 g
dni nietreningowe: 5 g
Tak, tylko czytałem że nie wskazane jest branie razem białka i kretyny, jakbyś mogł wyjasnic mi ta kwestie ;)
slim shady
08-01-09, 23:48
Chodzi o to że mleko zawiera tłuszcz, który utrudnia transport kreatyny więc mleko albo jakiś posiłek zawierający tłuszcz powinno się spożywać co najmniej 1h przed zażyciem kreatyny albo pół godziny po
Białeczko po kreatynce z pół godziny chociaz trzeba brac
Białeczko po kreatynce z pół godziny chociaz trzeba brac
wg. mnie głupota totalna
Kreatyne można z posiłkiem. Namieszam więcej: wcale nie trzeba aż 10g dziennie.
wg. mnie głupota totalna
gdyż????????????????
gdyż odstęp jest tu zbędny
obecnie odchodzi się od takich praktyk
slim shady
09-01-09, 16:30
widze, że teoria sie zmienia :) ale to prawda ze branie gainere/białka nie koliduje z kretą
ee ja tam wole trzymać się starych zasad :) i na czczo z półgodizny przed sniadaniem i po treningu od razu a zjeśćc coś za godzine dopiero
Możecie mi jeszcze powiedziec kiedy zrobic ten cykl?
Cwicze regularnie od 7 miesiecy, dieta w miare mozliwosci jest, biore od kilku dni białko. Myslalem zeby zaczac od poczatku lutego, moze byc?
Ładnie prosze o odpowiedz :)
to już zależy od Ciebie, jeśli uważasz zę w lutym będzie dobrze to tak zrób, jakiś staż już masz wieć możesz, a ja zwracam również uwagę na to czy np w tym miesiącu nie bede miał jakiś dodatkowych zajęć albo 18stek i wtedy trochę zaniedbam siłke.