Zobacz pełną wersję : Pierwszy Cykl, massa
- wiek- 17 lat
- wzrost-179
- waga, 75kg
- wymiary 36 bic, 100klata,75 pas, 59 udo
- rekordy 75kg klate, kolo 100kg w martwym
- staż treningowy 8 mirchow
- jak wygląda twoja dieta- zbilansowana, dodatni bilans kcal
No to tak. W nastepnym tygodniu zamierzam zaczac jakis cykl. celem jest masa (w miare dobrej jakosci). co byscie polecili do kreatyny (mono)
mieszkam w usa, wiec dostep do supli mam calkiem dobry. bede kupowal ablo w tym sklepie ( gnc.com) albo na ebayu
postaraj sie diete trzymac dobra
do cyklu na mono coz jakies aminki ofc witaminy ale to caly czas
jak tam z twoja dieta? bo jak nie umiesz jej przestzregac jakis gainer bylby wskazany chyba ze masz tendencje do tycia to bialko
mozesz te zglutamine kupic opcji jest wiele;d
diete trzymam, ukladal mi moj znajomy zawodnik ;)
gainera mam, stosuje go jako posilek zastepczy ktorym naprawiam niedoskonalosci w diecie...
czyli powiadasz ze witaminy. do tego glutamina. co jeszcze mozna by bylo dozucic do tego cyklona (lub np. zamiast glutaminy) ?
diete trzymam, ukladal mi moj znajomy zawodnik ;)
gainera mam, stosuje go jako posilek zastepczy ktorym naprawiam niedoskonalosci w diecie...
czyli powiadasz ze witaminy. do tego glutamina. co jeszcze mozna by bylo dozucic do tego cyklona (lub np. zamiast glutaminy) ?
be ce a a to tez zalezy ile kasy masz :D
na cyklona chce wydac ok 60-70 usd (czyli jestem ograniczony finansowo)
z tego co patrzylem dobre mono, 130 cabsow kosztuje 20 dolarow, wiec zostaje ok 40-50 usd na "dodatki"
na cyklona chce wydac ok 60-70 usd (czyli jestem ograniczony finansowo)
z tego co patrzylem dobre mono, 130 cabsow kosztuje 20 dolarow, wiec zostaje ok 40-50 usd na "dodatki"
130 capsów to za mało na cykl
*TERRORBLADE*
03-01-09, 14:45
wylicz sobie tak z ok.10g krety dziennie przez okres 4-6 tygodni ( w zależności ile zamierzasz ładować w siebie) ... wtedy bedziesz wiedział ile potrzebujesz towarex'u ;)
w dnt 5g na czczo
a w dt 5g na czczo i 5 przed treningiem tak?
bede musial policzyc i zobaczyc ile mi zostanie na dodatki do krety.....
nie moglem edytowac posta wiec pisze nowego...
jednek caps mojej krety ma 3.5 grama kreatyny.
moge brac 7g zamiast 5g?
EDIT
na 5cio tygodniowy cykl bede potrzebowal 140 cabsow.
kupie 2 opakowania krety, bedzie 240 cabcow (to co zostanie bedzie na nastepny cykl)
do krety dokupie jakas glutamine ale x panda ok?
na pierwszy cykl x panda?? przestan...
jak zdolasz mnie przeknonac ze xpand nie jest odpowiednim suplem na 1rwszy masowy cykl to az ci soga dam...
Ponieważ xpand jest dosc mocnym stackiem kreatynowym, na tym etapie co jestes teraz da ci o tyle co mono wiec zmarnujesz jego potencjał, a pod drugie kto słyszał o łaczeniu mono ze stackiem?? Stack posiada w sobie kilka form kreatyny no chyba ze cell pump ( jedną, jabczan) xpand posiada 4 formy kreatyny, wiec po kiego ci jeszcze kreatyna??
widze ze za soga kazdy sie rozpisze :D
jakie witaminy kupic na cykl?
nie znam się zbytnio na rynku amerykańskim :P i nie wiem do czego masz dostep jezeli tez i do polskich odzywek to zwykłe dobre polskie witaminy ;
Olimp VITA-MIN
pozdro america ;D
*TERRORBLADE*
03-01-09, 23:42
Jak już chcesz kupić witaminki to zakup te z Olimp'a ( za 60 cap. ok. 25 zł ) lub te z centrum ( lecz te są droższe za 60 tab. ok. 32 zł ).
*Generalnie mozesz podbić do lokalnej apteki i poprosić o stuff -> napewno coś wybierzesz ;)
dostep mam do wszystkiego: od gainera, po mocniejsze saa ;)
ok to cos sobie kupie...
lepiej kupic mono w proszku czy w cabsach?
*TERRORBLADE*
03-01-09, 23:55
zależy polece Ci tak :
*Capsy. to Olimp 1250
*I zielona kreatyna z vitalmax'a ( proszek )
sprawdzone i dobre ;)
powiem tak capsy wygodniejsze bo nie musisz sie bawic w rozrabianie ale za to ciezej sie to połyka. I nie ma to duzego wpływu na działanie ta lub ta forma kreatyny. wybór nalzey do Ciebie. :)
Olimpa bym musial kupowac na ebayu, a na to funduszy brak
kupie chyba ta
http://www.gnc.com/product/index.jsp?productId=2133642&cp=2167077.2325087&pg=2&parentPage=family
tez dpbre i sprawdzone
albo to
http://www.gnc.com/product/index.jsp?productId=2133692&cp=2167077.2108320.2102405&parentPage=family
i do tego musze dokupic jakiegos gainera bo mi sie konczy, witaminy i nowy shaker bo stary mi sie ziebal
*TERRORBLADE*
04-01-09, 00:01
nie znam tej firmy ,ale jak bedzie dobra to bedzie działać ( osobiście walił bym proszek ) -----> capsy mi się już znudziły ,wkońcu ile można łykać xD
dzieki.
mozna wspomagac sie glutamina podzczas cyklu na krecie?
możesz glutamina będzie chroniła twoje mięśnie przed rozpadem..
i częściowo zatrzymuje wodę w mięśniach...