PDA

Zobacz pełną wersję : Trening a tłuszcz

Spoilero
01-01-09, 15:04
Witam serdecznie,
Mam takie pytania odnośnie połączenia treningu na masę i spalanie tłuszczu. Mam ułożony trening na ławeczce z modlitewnikiem, którą mam w domu. Teraz kupiłem sobie ławeczkę do brzuszków skośną regulowaną i do treningu dołączam brzuszki. Chodzi mi narazie głównie o spalanie tłuszczu a przy okazji o budowanie tkanki mięśniowej.
Oto mój plan treningowy:

Dzień 1- klatka + triceps

klatka piersiowa:

- wyciskanie sztangi na lawce prostej 4 serie 12,10,10,6 powt.
- wyciskanie hantli na lawce skosnej glowa w gore 4 serie 10,10,8,8powt.
- rozpiętki ze sztangielkami na lawce prostej 4 serie po 12powt.

triceps:

-francuskie wyciskanie krzywika lezac 4 serie 10,8,8,6 powt
-prostowanie ramienia ze sztangielka siedzac 4 serie po 10powt.

2 dzień

plecy:

-martwy ciąg – 4 serie 12/10/8/8
-wiosłowanie sztangielką 4 serie po 10powt.

biceps:
-przemienne uginanie z hantlami ze skrętem nadgarstka 4x12powt.
-uginanie ze sztangą na modlitewniku 4x12powt.
-przemienne uginanie z hantlami młotkowo 4x12powt.

3 dzien- barki + kaptury

barki:

-wyciskanie hantli nad głową / Wyciskanie sztangi zza lub sprzed głowy 4x12powt.
-boczne unoszenie hantli siedząc / stojąc 4x12 powt.
-przemienne unoszenie hantli przed sobą 4x12powt.

kaptury:

-unoszenie barków z hantlami / sztangą (tzw. sztrugsy) 4x12powt.

4 dzien- nogi + przedramie

nogi:

-wspięcia na palcach 4x12powt.

przedramię:

-nachwytem 4x12powt.
-podchwytem 4x12powt.

trening jest zrobiony tak ponieważ te ćwiczenia mam możliwość robienia w domu. Wiem, że brakuję tu ćwiczeń na nogi- będę to uzupełniał 2 miesiecznym cyklem na nogi na siłce za jakiś czas.
Ale nie o to mi chodzi.
Za kilka dni będę miał u dietetyka ułożoną dietę głównie na odchudzanie ale poproszę o ułożenie bardziej pod białka i trening.
I teraz moje pytanie brzmi... co do tego?!
Jak robić trening brzucha- ile razy w tygodniu?!
Oraz do spalania tłuszczu- co do tego? Chodzi mi o spalanie na udach i brzuchu (no chyba jak każdemu :)).
Dodam, że nie mogę biegać przez astme :/
A może wystarczy dobra dieta + te treningi co pisałem + basen 1 w tygodniu na rozciągnięcie się?
Mam 19 lat, 175cm wzrostu i ok 78kg wagi.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Wszystkiego dobrego w nowych roku :)

Fehu
01-01-09, 15:22
spokojnie az tyle tego fatu to nie masz wnioskuje po wadze, spalisz to na silowni i jeszcze masz basen...na brzyuszek A6w codziennie i efekt bedzie zadowalajacy:) pozdro

Spoilero
01-01-09, 15:34
niestety mam dosyć sporo :D nie mam zbyt grubych kości więc co za tym idzie, żebym ważył tyle ile ważę to muszę trochę tego tłuszczu mieć :P zaraz poczytam coś o tym a6w co napisałeś- mam nadzieje, że do wakacji zgubię to co mam zgubić :D a w drugiej części 2009 i 2010 skupie się na mięśniach.

Sargon
01-01-09, 15:41
Nie rób treningu na mase tylko rzeźbę. Cosik masy podłapiesz na nim. Co prawda mało ale stracisz więcej tłuszczu. Zaraz po treningu 30 min biegania, wtedy spalisz więcej niż jakbyś biegał później.

decha92
01-01-09, 15:52
od robienia brzuszków czy a6w nie stracisz fatu na brzuchu, do tego potrzebne są aeroby. wiec jesli nie mozesz biegac to basen 3x w tyg+ jakas skakanka albo co tam chcesz. jak zrzucisz niepotrzebny tluszcz to zacznij robic mase miesniowa. nie polaczysz tych dwoch rzeczy

Fehu
01-01-09, 15:53
Przeczytaj uwaznie NIE MOZE biegac, a co do samego planu najlepiej Ci Hard doradzi zna sie na rzeczy...a6w jest ladnie na forum opisane..Aeroby podstawa

007
01-01-09, 15:56
Po piewsze treninmg do dupy

po drugie jeśli chcesz zrzucić tłuszcz mając masę mięśniową to stosujesz np.dietę ckd połączoną z odpowiednimi treningami tlenowymi.W treningu na siłowni koncentrujesz się na dużych partiach ,to one pochłaniają najwięcej energi.Pierdółek nie ćwiczysz bo nie ma sensu.

po trzecie chcąc zrzucić tłuszcz nie mając masy mięśniowej nie ma sensu robić masę i redukować tłuszcz. Układasz dietę na redukcje ,ćwiczenia tlenowe , trening obwodowy dla początkujących wersja lekka.