Zobacz pełną wersję : Zna Sie ktos na PC,router-ze? to zapraszam Sogi
Witam...
Mam taki problem ze ma juz zasyfionego PC przydał by sie format...No i mam problem bo mam neta Neo 2mb/s rozdzielonego na 2pc (ja i brat) za pomoca routera (EdiMAX) no i wlasnie nie wiem co bede musial zrobic po formacie zeby dzial internet?? bede musial tego routera jakos konfigurowac? a powiem szczerze nie znam sie...
Blackphoenix
01-01-09, 13:35
nie, na pewno nie będziesz musiał konfigurować routera.
marcinczwa
01-01-09, 13:39
skoro formatujesz tylko komputer to wszystkie ustawiania na routerze pozostaną bez zmian.
Ewentualna konfiguracja może być tylko komputera, ale nie koniecznie. Zależy jakich ustawień używasz itd.
Też mam neta dzielonego routerem, po formacie wszystko działa bez zmian.
Zalezy czy router identyfikuje komputery po mac czy ip.
Mac mozna zmienic, ip mozna dostawac automatycznie lub ustawic recznie z jakiejs poli.
tm7 : tez mam neta dzielonego routerem , po formacie trzeba troche pozmieniac :p
No wlasnie a ustawienia PC trzeba robic bo tak wlasnie nie wiem jak to dziala ani zadnego programu ani nic nie mam na PC a internet jest
Jak masz mozliwosc to podlacz 3 komputer do routera, jak bedziesz mial net to formatuj.
Wyjscie bez komputera:
W ustawieniach polaczenie sieciowego (tego co sie laczysz z netem).
Wybierz Wlasciwosci
Pprotokol tcpip.v4 Wlasciwosci
Jesli masz
:Uzyskaj dostep automatycznie (IP i brama DNS) - jest OK
:Uzyj nastepujacego adresu i masz wprowadzone numerki - spisz wszystko.
!Dla bezpieczenstwa: Start->uruchom->cmd
Wpisz polecenie: getmac
i spisz na kartce
Po formacie przywroc ustawienia wklepujac te dane.
Mysle ze z maciem nie bedzie problemu.
O dzięki stary konkret rada:), a no z tym 3pc powinno sie udac sasiad ma lap topa na chwile mi na bank pozyczy tylko niech wroci z sylwestra a jak nie to pospisuje ale zrobie screena i sobie wydrukuje