PDA

Zobacz pełną wersję : Zna Sie ktos na PC,router-ze? to zapraszam Sogi

Fehu
01-01-09, 12:09
Witam...
Mam taki problem ze ma juz zasyfionego PC przydał by sie format...No i mam problem bo mam neta Neo 2mb/s rozdzielonego na 2pc (ja i brat) za pomoca routera (EdiMAX) no i wlasnie nie wiem co bede musial zrobic po formacie zeby dzial internet?? bede musial tego routera jakos konfigurowac? a powiem szczerze nie znam sie...

Blackphoenix
01-01-09, 13:35
nie, na pewno nie będziesz musiał konfigurować routera.

marcinczwa
01-01-09, 13:39
skoro formatujesz tylko komputer to wszystkie ustawiania na routerze pozostaną bez zmian.
Ewentualna konfiguracja może być tylko komputera, ale nie koniecznie. Zależy jakich ustawień używasz itd.

tm7
01-01-09, 15:33
Też mam neta dzielonego routerem, po formacie wszystko działa bez zmian.

MhL
01-01-09, 15:57
Zalezy czy router identyfikuje komputery po mac czy ip.

Mac mozna zmienic, ip mozna dostawac automatycznie lub ustawic recznie z jakiejs poli.

tm7 : tez mam neta dzielonego routerem , po formacie trzeba troche pozmieniac :p

Fehu
01-01-09, 15:59
No wlasnie a ustawienia PC trzeba robic bo tak wlasnie nie wiem jak to dziala ani zadnego programu ani nic nie mam na PC a internet jest

MhL
01-01-09, 16:14
Jak masz mozliwosc to podlacz 3 komputer do routera, jak bedziesz mial net to formatuj.

Wyjscie bez komputera:

W ustawieniach polaczenie sieciowego (tego co sie laczysz z netem).
Wybierz Wlasciwosci
Pprotokol tcpip.v4 Wlasciwosci

Jesli masz
:Uzyskaj dostep automatycznie (IP i brama DNS) - jest OK
:Uzyj nastepujacego adresu i masz wprowadzone numerki - spisz wszystko.

!Dla bezpieczenstwa: Start->uruchom->cmd
Wpisz polecenie: getmac
i spisz na kartce

Po formacie przywroc ustawienia wklepujac te dane.
Mysle ze z maciem nie bedzie problemu.

Fehu
01-01-09, 20:09
O dzięki stary konkret rada:), a no z tym 3pc powinno sie udac sasiad ma lap topa na chwile mi na bank pozyczy tylko niech wroci z sylwestra a jak nie to pospisuje ale zrobie screena i sobie wydrukuje