Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Biceps

narc
30-12-08, 23:10
Witam, w zeszla niedziele naadwyrezylem sobie bicepsa, przez pierwsze pare dni bolal caly czas, nawet jak nim nie ruszalem bol promieniowal na cala reke, teraz juz jest lepiej ale jak tylko podniose cos ciezkiego to bol powraca na moment.
Byly swieta wiec sie za bardzo nie przejmowalem, ale od poniedzialku chcialem powrocic do treningow i nie bardzo wiem co robic.. powinienem isc z tym do lekarza? czy moze odczekac jeszcze jakis czas. W ogole to co moglo sie stac, naciagnolem miesien?
Dodam jeszcze, ze bol nie jest jakis straszny ale nie chcialbym sie jeszcze bardziej uszkodzic cwiczac =/

007
30-12-08, 23:26
według mnie,idź do lekarza ,dowiedz się co ci się stało i daj o tym znać na forum.

adonis18
31-12-08, 01:34
mnie jak bolał ząb to wyrwałem ;)

elo

rash1
31-12-08, 09:23
powiem tak ja pod koniec treningu tez sobie nadwyrezylem miesien naramienny i jak poszedlem juz do lekarza to mi powiedzial ze 2 tygodnie bez silowni i jakichkolwiek ciezarow na ta reke, przepisal mi masc fastum i lek przeciwbolowy nimesil. Powiem tak troche mi to pomoglo ale najlepiej jakbys caly czas rozgrzewal ten miesien i nie odrazu jak wrocisz do silki to walil maks obciazen ja jeszcze do tej pory czuje lekki bol ale powoli zaczynam treningi i mi przechodzic zaczyna tylko trzeba z glowa to robic bo potem znow sie bedzie babrac

DonMajster
06-01-09, 18:36
cześć:)mam pytanie trenuje na siłowni od jakiegos miesiaca (mialem jakas roczna przerwe wczesniej rowniez trenowalem dosc systematycznie)trenuje w sposob taki iz na poczatku mam duzo sily moge podnosic dosc spore jak na moja wage ciezary jednak na koncu treningu juz nie potrafie zrobic poprawnie pompki czy np uniesc poprawnie stosunkowo lekkiej sztangietki z ktora normlanie nie mialbym jakiegokolwiek problemu.Pytam sie czy taka forma trenignu (cwicze okolo godziny dosc intesywnie) co drugi dzien jest dobra moj kolega ktory rowniez cwiczy te same partie miesniowe ze mna ma sile na koncu zeby dziwgac ciezary na ktore ja juz nie mam sily jest to o tyle dla mnie dziwne gdyz ja na poczatku treningu jestem zdecydowanie silniejszy od niego(cwiczymy z ta samą intensywnością) i dzwigam wiecej jednak pod koniec slabne a on dalej cwiczy jak maszyna dlaczego?.Wydaje mi sie ze moje ramiona czyli miedzy innymi biceps sa za slabe na koncu treningu tylko dlaczego i jak to zmienic?

rash1
06-01-09, 18:46
po pierwsze trening dopasuj do siebie a nie ćwicz jak kolega bo twój organizm może inaczej reagować, problem może tkwić w diecie za mało jesz i pod koniec treningu nie masz już siły, kolejny powód źle dobrane obciążenie staraj się tak dobrać żeby każdą kolejną serię zwiększać o taka samą ilość ciężaru tak by w ostatniej była potrzebna ewentualna lekka pomoc w 2-3 ostatnich ruchach, następna sprawa to że po prostu twój kolega ma bardziej wytrzymały organizm niż ty ( sam mam takich kumpli co jeden potrafi podnieść więcej od drugiego ale przy podnoszeniu w seriach wymięka mimo że ma lepsze osiągi siłowe )

007
06-01-09, 18:47
wklej ten trening,dietę i napisz o sobie wystarczająco tyle aby nie trzeba by było się dopytywać

Vizor
06-01-09, 18:56
To normalne. Początek treningu a koniec to dwie różne sprawy. Przez trening tracisz siły i twoje mięśnie ulegają "rozrywaniu"- po prostu niszczeniu. Lecz po treningu następuje odbudowa mięśnia. Nie ma nic dziwnego w tym,że nie masz siły na koniec treningu. Pwód Twojego szybszego zmęczenia jest prosty, bierzesz więcej niż możesz. ćwiczenia powinieneś rozłożyć na takie serie,abyś dał rade cały trening przeprowadzić. A to,że nie masz siły po treningu nie jest niczym dziwnym :) Ćwiczysz ramiona najmocniej,to są zmęczone a co za tym idzie słabsze. Ten typek może w diecie ma sporo węgli i dlatego ma więcej siły, albo jakieś odrzyweczki zapodał sobie i Ci o tym nie mówi :)

DonMajster
06-01-09, 18:58
Przykladowy trening podam na klatke piersiowa:
-wyciskanie sztangi tzn na maszynie laweczka pozioma 4serie po 12 powtorzen
-rozpietki 4x 12
-unoszenie sztangietek na ławce poziomej 4x12
-cwiczenie na maszynie z tym ze laweczka ukosna 3x8(tu juz zdecydwanie musze zredukowac ciezar i cwcze mniejszym ciezarem od kolegi)
-cwczenia na biceps modlitewnik 3x10
-cwiczenia na biceps siedzac badz stojac ze sztangietkami 3x10 (tu juz ruchy sa nieco oszukiwane gdyz nie mam sily w ramionach mimo ze z ciezarem tym nie mialbym problemu na poczatku treningu czy wdzien powszedni jednka na końcu mam te miesnie praktycznie bezwladne)

tak jak pisalem wyzej na poczatku trenigu to ja jestem silniejszy jednak od polowy zdecydowanie slabne tak jakby wyczerpuje miesnie do maximum nie wiem czy to jest dobrze czy źle...

diety jako takiej nie mam a jedynym suplementem jaki ostatnio zaczolem stosowac jest kreatynna (biore na czczo i po treningu)

ErWeider
06-01-09, 19:14
diety jako takiej nie mam a jedynym suplementem jaki ostatnio zaczolem stosowac jest kreatynna (biore na czczo i po treningu)

to poco sie zabierasz za suple?? nic ci nie dzadzą jeśli nie masz diety, ona jest podstawa i tu moze byc punkt w ktorym wlasnie jest cały twój problem słabniesz bo organizm jest źle odzywiany...

DonMajster
06-01-09, 19:22
kolega o ktorym caly czas pisze tez nie ma zadnej diety i nie bierze zadnych suplementow

ErWeider
06-01-09, 19:29
moze sie lepiej odzywia w domu nie koniecznie dieta

a co do Ciebie to zrob dietei i dopiero wtedy kretyna i napewno bedziesz mial takie efekty ze bedziesz zadowolony

Volves
06-01-09, 19:40
żeby się nie okazało że naderwałeś ;|