Zobacz pełną wersję : Ocena Cyklu
Witam
Chciałbym zaczerpnąc opnii na temat mojego planowanego cyklu.Dieta jest utrzymywana jak na budowe masy.Wrocilem na silownie po 3 letniej przerwie i trenuje juz ponad pol roku na sucho i chce cos zarzucic.Mysle o:
Cell Pump 2x450g
Mega Cups BCAA
Witaminy i Omega3
Carbo Biogenixa
Białko
Mutant Mass PVL
do tego zastanawiam sie nad HMB Olimpu dotego czy warto?
gdy skoncze CP to mysle zeby pociagnac na podtrzymanie AAKG, BCAA i Glucetyl
Czekam na porady i opinie...
na poczatek jakies mono molgbys zarzucic po 3 letniej przerwie cos da a stacki na pozniej a reszta git
czuwajista
31-12-08, 18:03
Bierz tak jak napisałeś.
Pimol na jakiej podstawie twierdzisz że po przerwie lepiej wziąć mono a nie cell pumpa(jabłczan).
bo mono bedzie dobrze działać po takiej długiej przerwie po co odrazu stak?
i nie bierz 1 kaps na 1kg masy ciala bcaa jak to /\ kiedys radził
szcesliwego
czuwajista
31-12-08, 18:26
Cell pump koło stacka nie stał...(to jest moja opinia).
ciaastek91
31-12-08, 18:32
no wlasnie, co to za stack, co ma jedna forma krety(jablko)..+troche tauryny i aakg
czuwajista
31-12-08, 18:37
Miało być 1 kaps na 10 kg i ty dobrze o tym wiesz.. Rżysz jak dziecko..
o Panowie juz sie nie kloccie
Pomijając kłotnie.Czy warto dokladac te hmb czy nie? No i tak sie jeszcze zastanawiam czy CP nie wziasc jednej puchy 450 gr i do tego 300 g mono vitalmxa.
czuwajista
02-01-09, 10:54
HMB trzeba stosować przez dłuższy okres czasu( +- 3 msc.) żeby coś poczuć... Co do cp to bierz 2 puchy!
dla mnie troche bez sensu. masz odzielnie bialko i carbo. to po co jeszcze mutant??? fakt ze mutant jest na vextargo. to ja bym zrobil tak ze odpusil carbo a zostawil mutanta.
Mutant bedzie brany wedle brakow w diecie
Natomiast Carbo jest po treningu
Białko bedzie brane przed snem
a nie mozesz dawac mutanta tez po treningu???
moim zdaniem arginina (aakg) nie jest taka potrzebna. niby cie troche pobudzi do treningu, ale jak nie masz sam dostatecznej mobilizacji to aakg też nie wiele zdziała-lepiej zadbać o jakiś budulec białkowy (massxxl lub magnum), swoją droga ciekawi mnie czemu na 3 lata zrezygnowałeś z siłowni, bo jeśli siłowni nie zastąpiłeś jakąś inną pracą fizyczną to raczej po dawnych mięśniach tylko wspomnienie...
wczesniej cwiczylem 3 lata bez wiekszej przerwy niz 2 tygodnie.
Jak poszedlem do pracy i na studia brak bylo czasu i kasy itd itd
teraz praca lepsza i troche wiecej czasu tak wiec obiecywalem sobie ze wkoncu wroce a ciagnie wilka do lasu mimo wszystko;-]
jak cwiczylem wczesniej to mialem kilka cykli z roznych suplementow ale teraz troche rynek sie zmienil;-]
Tak wiec wrocilem na silke od wrzesnia a niestety z poprzedniej formy i miesni pozostalo niewiele natomiast z sila nie jest tragicznie ;-]
A AAKG myslalem zeby sobie pobrac po skonczeniu cyklu
Natomiast jesli chodzi o Mutanta to chciałem brać wedle brakow w diecie a po silce bezposrednio CARGBO potem jakis posilek i przed snem bialko
cykl z tolkiem marian :) ładne efekty moga byc :) co do hmb, to jak pisza koledzy wyzej trzeba dłuzej postosować, zeby kopneło, no ale jak masz za duzo pieniedzy, to wrzuc jak sie cp skonczy. przyrostow.