Zobacz pełną wersję : banalne pytanie
WojtekQ111
25-12-08, 22:49
czy na to samo wyjdzie jeżeli lewą ręką zrobię 50 powtórzeń na biceps na raz a prawą zrobię 50 seriami w 5 seriach po 10 powtórzeń ???
Wyjdzie mi na to samo czy któraś ręka będzie inaczej rzeźbiona ????
przemek_yo
25-12-08, 22:54
a po jaki chuj? ale pomysly ;p bo masz jedna reke silniejsza od drugiej? ;p
slim shady
25-12-08, 22:59
po co robic ku**a 50 powtórzen na jedną ręke, próbuje wziasc to na logike i jedna ręka miałą by wieksza wytrzymałosc od drugiej, tylko po co sie tak bawic, ułóz porządny plan bo odrazzu widac ze jesli masz to słaby
czy na to samo wyjdzie jeżeli lewą ręką zrobię 50 powtórzeń na biceps na raz a prawą zrobię 50 seriami w 5 seriach po 10 powtórzeń ???
Wyjdzie mi na to samo czy któraś ręka będzie inaczej rzeźbiona ????
Ty tak serio?
Jak patrze na twój avatar to myślę że może być za mało :D
Tak serio to trzymaj się podstaw i nie przejmuj się pierdołami.Pozdro
hardworkOUT
25-12-08, 23:12
ps
ciekawostka,
wiecie ze jakbyscie cwiczyli tylko np lewy biceps to prawy dostanie 30-40% przyrostow lewego :)
czyli ten nie ćwiczony będzie 30-40% mniejszy i słabszy ? :]
hardworkOUT
25-12-08, 23:20
nie.
70-60%
A tak dolącze sie mam pytanie jak wyrównac lewa rekę (w sile) do prawej??? najbardziej mi to przeszkadza jak wyciskam na klate na max prawa idzie a lewa nie...
slim shady
25-12-08, 23:28
zamiast sztangi wyciskaj na hantlach
teraz cwicze tak
-wyciskanie na plaskiej sztanga
-rozpietki
to teraz wyciskanie hantlami moze dodac do tego czy jednak zamienic za sztange przypomina caly trening to ogolnorozwojowy
slim shady
25-12-08, 23:33
jak masz ogólnorozwojowke, to mozesz zamienic
Jak chcesz wyrównać ręce to ćwicz sztangą. Ręcę będą miały równy udział w ćwiczeniu.
hardworkOUT
27-12-08, 16:48
sztanga ?!
wiadomo ze przy dysproporcji np silowej w cwiczeniach sztanga to mocniejsza reka wykonuje wiecej pracy.
do wyrownywania sa hantle
W gazetach kulturystycznych zawsze pisali o sztandze jako o "wyrównywaczu". Z powietrza tego nie wziąłem.
Nie, nie , sztangą nie wyrównasz rąk. Tak jak koledzy wyżej piszą tylko hantle w takim przypadku pomogą. Chodzi o to żeby obie łapy pracowały tak samo ciężko, a tego nie uzyskasz ze sztangą.
hardworkOUT
27-12-08, 18:17
zioman, pomysl logicznie jak mozna dysproporcje wyrownac sztanga skoro niezaleznie od ciebie mocniejsza reka mocniej pracuje ??
Przecież przy prawidłowym powtórzeniu (odpowiedniej technice) słabsza ręka będzie goniła tą lepszą. Bodźce będę większe dla słabszej ręki i jej wzrost będzie szybszy, aż zrówna się z tą lepszą.
Poszukam tego w starych gazetach i wrzucę na forum skąd to mam by nie było.
hardworkOUT
27-12-08, 18:26
w sumie sam sobie zaprzeczyłeś.
"
Przecież przy prawidłowym powtórzeniu (odpowiedniej technice) słabsza ręka będzie goniła tą lepszą."
to jak pogon osla za marchewka zawieszona na kiju.
masz race slabsza bedze gonila lepsza , ale w nieskonczonosc. lepsza bedzie coraz dalej uciekac slabszej
Właśnie, że nie, bo słabsza będzie otrzymywała więcej bodźców więc bardziej urośnie. Przecież jest tak, żę jak zaczynamy zabawę z ciężarami to na początku rośniemy bardzo szybko. Tak samo byłoby z niećwiczoną przez nas słabszą ręką.
hardworkOUT
27-12-08, 19:10
nie bedzie otrzymywac wiecej bodzcow od silniejszej.
albo inaczej
moze i wiecej niz przy hantlach ale i tak nadal mniej od reki silniejszej.
prosty powod; cwiczac sztana niemasz wplywu na to ktora reka dostanie wieksze lanie. niemozesz np robiac uginanie ze sztanga rozlozyc sil tak zeby to np lewa pracowala wiecej od prawej. zawsze to ta silniejsza wykona wieksza prace i niemasz na to zadnego wplywu.
wplyw masz przy hantlach dlatego przy dysproporcjach sie ich uzywa.
Właśnie, że nie, bo słabsza będzie otrzymywała więcej bodźców więc bardziej urośnie. Przecież jest tak, żę jak zaczynamy zabawę z ciężarami to na początku rośniemy bardzo szybko. Tak samo byłoby z niećwiczoną przez nas słabszą ręką.
sam zaprzeczyłeś to że sztanga nie nadaje się do wyrównania
jesli używasz sztangielek słabsza (mniejsza) ręka dostaje więcej bodźców tak więc szybciej rośnie, logicznie myśląc jeśli szybciej rosnie dogania tą silniejszą (większą) a przy sztandze obydwie ręce dostają podobną liczbe bodźców czyli cały czas silsniejsza jest silniejszą
czy tak trudno to jest zrozómieć, sprzeczasz sie ze wszystkimi a niemasz pojęcia co piszesz
Dostają po tyle samo bodźców ale na słabszą tebodźce lepiej działają. Dlatego ona dogania tą silniejszą. Ply
zioman ciężki przypadek z ciebie
jak ćwiczenia dają tyle samo bodźców to tak samo rosną obydwie ręce, nie ma czegoś takiego co piszesz że ta sama ilość bodźców działa na jedną rekę bardziej a na drugą słabiej
Poczytaj posty, które są wyżej. Wszystko już wytłumaczyłem...
hardworkOUT
31-12-08, 12:23
wytlumaczyles , ale blednie.
Poczytaj posty, które są wyżej. Wszystko już wytłumaczyłem...
to ty przeczytaj sobie jeszcze raz wszystkie posty bo piszesz brednie i jesteś uparty że masz rację