PDA

Zobacz pełną wersję : Czy moge brac odżywki

pawix23
25-12-08, 18:19
Jestem amatorem kulturystyki.Chciałem sobie kupic odżywke ale nie wiem jaką.Waże 60 kg i 164 cm.Mam 25 lat.I niem czy kreatyne czy gainery lub białko czy w proszku lub w tabletkach.I jestem po operacji przełyku a dokładnie refluksu zołądkowo-przełyku(przełyk baretta).Tylko mi chodzi o jakim składniku który jest w Testosterol 250mg w takiej odżywce.

Marian38
25-12-08, 18:23
Suple stosuje się jako dodatek do diety jesli ma jakieś braki.
Napisz jaką masz diete trening i wtedy coś będziemy mogli poradzić.

pimols
25-12-08, 19:16
dieta dobry trening i jest cool

Volves
25-12-08, 19:39
http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/093/9391.jpg

ht
25-12-08, 19:44
dopracuj dietke i jesli bedziesz mial braki mozesz dolozyc gainerka i bialeczko.do tego witaminki i mineraly. no i kreatyne mono.

Symu
26-12-08, 12:35
pawix23 objawy refluxu ustapiły po operacji?? i ile po operacji już jestes??

pawix23
01-01-09, 12:29
Dokładnie jestem już 3 lata i objawy ustąpiły.Mam tylko niewielkie owrzodzenia przełyku które lecze farmokologicznie.Tylko jest problem że nie mogę tyc bo obciążam serce.A trenuję już 2 lata a to nic mi nie daje.Waga 70 kg.Wzrost 164cm.Najwięcej udźwignę 90 kg.

pawix23
01-01-09, 12:32
jestem po operacji 2 lata a objawy już ustąpiły.Mam tylko niewielkie owrzodzenia.I lecze sie farmakologicznie.Tylko nie mogę tyc bo obciążam serce.

michal_f
01-01-09, 13:55
To jak tyc nie mozesz to treningu masowego nie polecam. Wiec moze trening na rzezbe. Do tego moze kreatynka w proszu bo szybciej sie wchłania. I mysle ze dobre bialeczko tez by nie zaszkodzilo a nawet pomoglo :)

pimols
01-01-09, 15:03
To jak tyc nie mozesz to treningu masowego nie polecam. Wiec moze trening na rzezbe. Do tego moze kreatynka w proszu bo szybciej sie wchłania. I mysle ze dobre bialeczko tez by nie zaszkodzilo a nawet pomoglo :)
na rzezbe i kreatyna?

michal_f
01-01-09, 19:16
Cos w tym zlego ?? Nie slyszalem o czyms takim ze jak sie cwiczy rzezbe to krety nie mozna brac :) Jak jestem w blezie to mnie z niego wyprowadzcie ale wydaje mi sie ze kreta jest po to aby mozna bylo zrobic wiecej powtorzen danym ciezarem itp. dodaje nam energi, wiec na rzezbe to chyba zle nie jest.
Ale niech sie wypowiedza bardziej doswiadczeni :)
pZdr

kamil1141
01-01-09, 22:03
No nie bardzo bo po krecie go zaleje, i automatycznie przytyje.. Chyba ze jabczan...

Symu
02-01-09, 17:16
Jeśli nie możesz obrastać w tkanke tłuszczową ( a sadze ze o to chodzi) to odpuść gainery.

Jeśli objawy refluxu rzeczywiscie ustapily to nie widze innych przeciwskazan żeby brać białka i gainery (tylko to wyżej).

Jeśli masz jeszcze coś na gardle to odpuść sobie aminokwasy (glutaminy, BCAA, EAA- w capsach już ok) w proszku, strasznie niestety drażnią przełyk. O ile dla zdrowego czlowieka nie jest to problem to niestety dla Ciebie może być.

Ogolnie o wszystkim nie chce mi się pisac ale jak jestem już wyleczony to raczej nie ma innych przeciwskazan. Konsultacja z lekarzem też nie zaszkodzi ale z doświadczenia wiem że raczej nie mają o tym zielnego pojęcia.

Symu
02-01-09, 17:22
Ale co do tych problemów z sercem to raczej skonsultowałbym wszelkie kreatyny, trening itp. z lekarze bo niestety ale nei uważam żeby ktoś byl kompetentny na forum żby Ci tu dobrze doradzić.