PDA

Zobacz pełną wersję : Potrzebna rada do odzywek

brzusio23
25-12-08, 09:14
Witam wszystkich ;]
na takie dzien dobry to wszystkiego dobrego ze swietami :)

Pisze do was z prosba o rade.. swoja przygode z silownia zaczelem jakis czas temu.. cwiczylem pol roku w ciagu tego okresu zrobilem cykl miesieczny na nitrobolonie 2 z efektow bylem bardzo zadowolony ogolnie przyrost miesnia, bardzo duzy przyrost sily oraz wytrzymalosci! Po tym czasie przestalem cwiczyc na (niestety) rok, miesiac temu zaczelem znowu cwiczyc, forma wrocila baaardzo szybko! W czasie tego miesiaca zjadlem 2,5 kg gainera vitalmaxa 2 ogolnie to nie wiem co o nim sadzic... niby przytylem 2,5 kg w ten miesiac czasu ale jakos nie wiem co mam myslec... ogolnie widze postepy, wrocila forma, miesien szybko urosl do dawniejszych rozmiarow, pojawily sie gdzieniegdzie pierwsze oznaki rozstepow...

i teraz jestem w kropce :)

na nastepne 2 miesiace chcem kupic... no wlasnie... i tu jest problem :) poczatkowo chcialem kreatyne ale odloze ja na pozniejsze miesiace (4-5) poki co zastanawiam sie nad tym gainerem vitalmaxa 2 lub nad białkiem optimum http://sklep.fbb.pl/optimum_nutrition_whey_gold_standard_100_odzywki_b ialkowe_ids_2318_1
zadne inne gainery/bialka nie wchodza w gre! tylko te dwa i tylko tych firm, chcialbym abyscie doradzili co bedzie lepsze na te dwa miesiace? Moim celem jest przybranie masy miesniowej.

Pozdrawiam

brzusio23
25-12-08, 09:28
Jeszcze 1 pytanko... dlaczego producent vitalmaxa (gainera) podaje zalecana dzienna dawke jakos 3 porcje po 40gram co daje razem 120gram, zas reszta producentow np olimp, trec itd podaje zalecane dawki jako 3 porce po 100 gram? Skad tak duza roznica?

Fehu
25-12-08, 09:58
Witam wszystkich ;]
na takie dzien dobry to wszystkiego dobrego ze swietami :)

Pisze do was z prosba o rade.. swoja przygode z silownia zaczelem jakis czas temu.. cwiczylem pol roku w ciagu tego okresu zrobilem cykl miesieczny na nitrobolonie 2 z efektow bylem bardzo zadowolony ogolnie przyrost miesnia, bardzo duzy przyrost sily oraz wytrzymalosci!pojawily sie gdzieniegdzie pierwsze oznaki rozstepow...

Pozdrawiam

No życze równiez wszystkiego najlepszego! pierwszy cyklo odzywkowy na nitro do tego w okresie pierwszego połrocza?clap
Ja bym odpuscil przybieranie na masie balbym sie tych rozstępów:pray:

co do samych odzywek sie nie wypowiadam w tej dzialce poczekajmy na kolegów z doswiadczeniem ewentualnie poczytaj sobie na forum opinie na temat gainów który dobry itd itp

ErWeider
25-12-08, 10:00
na to nawet nie patrz to Twoje dawki powinny być wiliczone przez Ciebie, czyli takie jakie braki masz w diecie tak je uzupelniasz gainerem.

Gainer 1 Vitalmax - dobry gainer
Gain Bolic 6000 - dobry gainer
Mass XXL - bardzo dobry gainer

te 3 polecam

007
25-12-08, 10:03
Brzusio odżywek białkowych nie stosuje się cyklicznie tylko rozpisuje się je w dietę. Ułóż dietkę .Wesołych SNR

brzusio23
25-12-08, 10:05
Gainer 1 Vitalmax - dobry gainerczyli rozumiem ze "2" bedzie oczywiscie jeszcze lepsza... ?

nie oceniajmy w sumie gainerow, pytanie jest co bedzie lepsze, bialko podane wyzej czy gainer ?

007 - ja rozumiem ze nie bierze sie cyklicznie, poprostu pozniej uzupelnie je kreatyna, ale poki co chcem wiedziec co da lepszy efekt gainer czy bialko ....

007
25-12-08, 10:17
nie oceniajmy w sumie gainerow, pytanie jest co bedzie lepsze, bialko podane wyzej czy gainer ?

007 - ja rozumiem ze nie bierze sie cyklicznie, poprostu pozniej uzupelnie je kreatyna, ale poki co chcem wiedziec co da lepszy efekt gainer czy bialko ....

z tych dwóch to polecam ci dietę

brzusio23
25-12-08, 10:53
nie umiesz konkretnie odpowiedziec, nie odpowiadaj! po co robic smietnik?

007
25-12-08, 11:03
Brzusio masz konkretną odpowiedź tylko potrzebujesz jeszcze trochę czasu żeby ją zrozumieć,nie którzy nigdy nie załapią. Po ułożeniu diety i zastosowaniu jej uzupełniasz braki btw jeśli jest taka potrzeba z odżywki max 30% dziennego spożycia. Według tego co jesz jesteś w stanie obliczyć dany brak białka lub węgli.