Zobacz pełną wersję : Początkujący, plan ćwiczeń
Witam! Mam 14 lat, 175 cm wzrostu, 60 kg wagi. Chciałbym zacząć chodzić na siłownie lecz jestem kompletnie zielony w tym temacie. Chciałbym żeby ktoś mi wytłumaczył oraz napisał plan ćwiczeń dla mnie taki aby w jak najszybszym czasie urosły mi mięśnie i żebym trochę przytył. Zapotrzebowanie kalorii to 1800 kcal. Jestem osobą, która większość czasu spędza siedząc/leżąc. Na siłowni moge korzystać z: ławeczki, sztangi prostej i łamanej, 2 hantli, wyciągu i 100kg obciążenia. Czekam na odpowiedź.
slim shady
21-12-08, 20:44
za młody jesteś jeszcze na siłownie, idź na basen, sztuki walki, pobiegaj, graj w piłke
. Jestem osobą, która większość czasu spędza siedząc/leżąc.
- I niech tak pozostanie.
Nie ma czegoś takiego jak za młody na siłownie, bo każdy może cwiczyć tylko na swoje możliwości. Co do Voice669 ja napisałem żeby mi ktoś ułożył plan ćwiczen, a nie żeby napisał jaki mam prowadzić styl życia.
hardworkOUT
21-12-08, 23:01
"Nie ma czegoś takiego jak za młody na siłownie"
jest. tylko nieoficjalnie.
slim shady
21-12-08, 23:02
wpuscisz 12 latka na siłownie ? nikt za Ciebie tu nic nie napisze, musisz udac sie do działu trening i poczytac podwieszone ale najpierw zacznij od ogolnorozowjowki, tylko ze ja Ci odradzam treningi w tym wieku, szczegolnie z duzymi ciezarami,
Jestem osobą, która większość czasu spędza siedząc/leżącZainstaluj sobie TIBIE pooryje Ci psychikę lepiej niż najlepsze koksy=zart (bez urazy dla lecacych na dopingu)
Co do Voice669 ja napisałem żeby mi ktoś ułożył plan ćwiczen, a nie żeby napisał jaki mam prowadzić styl życia.
Popatrz na forum odnośnie podobnych tematów do twojego (chodzi mi o treningi siłowe w naprawdę młodym wieku).