Zobacz pełną wersję : pytanie=problem
Witam po raz pierwszy , ważę około 75 kg(dodam ponad) i mam 164 wzrostu , chodzę na siłkę 5razy w tyg. , jaką diete musiał bym stosować? mam zamiar cwiczyć na mase (bo już ją mam ;p) pomoże mi ktoś?
ciaastek91
21-12-08, 10:43
masz mase miesniowa czy tluszczowa?
jezeli to drugie, to najpierw redukcja, a potem wez sie za masowanie. w tematach podwieszonych w tym dziale masz wszystko, co ci bedzie potrzebne do ulozenia diety.
mam mięśień ale na tym sporą ilość tłuszczu , może mi ktoś podać swoją wypróbowaną już dietę żeby to zredukować ?
ciaastek91
21-12-08, 11:00
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=7922
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=11083
przeczytaj i sam sobie ulozysz.
zobaczysz jakie to proste.
juz 3 razy czytałem ale i tak nic nie wiem z tego;/ przeważnie jak coś przeczytam raz to wszystko wiem a z tym nie mogę sobie poradzić;/poczekam jeszcze może ktoś mi da swoją skuteczną i sprawdzoną dietę
5 razy w tygodniu siłowonia to jednak za duzo. max 4 razy (max 2 razy pod rzad). Cwicz intesywnie niekoniecznie z duzymi ciezarami bo chodzi tu o to żeby zmusic oraganizm do spalenia tluszczu. wolne chwile np weekendy przezmnaczaj na jazde na rowerze plywanie bieganie itp przestan spożywac potrawy z zawartoscią tuszczu zwierzecego a takze ogranicz ogolne spozywanie tluszczu takze roslinnego. Mozesz takze sięgnąć po HMB bo pomoze cie uzyskac pozytywne reultaty.
HMB będę miał na początku stycznia bo już zamówiłem 200kap. (hi-tec czy jakoś tak wiem , że dobra jakaś firma)
a na siłownie chodzę pon,wtorek . - środa wolna - czwartek , piątek ,sobota idę , niedziela wolna . pytałem sie kumpla(to jego siłownia ma doświadczenie ćwiczy ładne pare lat ) i mówił ze miał taką samą budowe jak ja i tłuszcz sam mu spadł bez diety , ale ja wole jednak przejść na dietę bo sporo mam tego tłuszczu , powiedział też że przy mojej budowie HMB dużo pomoże .
ciaastek91
21-12-08, 13:44
hmb to syf, na 1000 osob moze 1 jest zadowolona ;]
kilka lat temu jak chodziłem dość poważnie na siłownie i trenowałem intensywnie HMB jak dobrze pamiętam z OLIMPU bardzo dużo mi dawało, przede wszystkim pociłem się 5 razy bardziej niz bez HMB a co za tym idzie spalałem tkanke tłuszczową. Bez HMB tego nie było więc z palca się to nie wyssało :)
ej kubad13 nie wydaje ci sie że 5 razy w tygodniu trening to niezły hardcore przysstopuj troche z tym to nie ma sensu. acha i jeśli ktoś mówi ze hmb to syf to znaczy ze sie nie zna. To naprawde daje efekty ale nie u osób wytrenowanych z większym stażem niż 1 rok potem nie działa ale narzie tak działa i daje efekty ja polecam HMB olimp 1250 mega caps jest ono najmocniejsze
dla mnie 5 dni to jest w sam raz;)
Tak ci sie wydaje tylko... cwicz 3 razy gora 4 ... bo nie masz czasu na regeneracje i przez to mozesz meic slabsze efekty. pzdr
Damian st-ce
18-01-09, 17:10
Hmb nie działa na wszystkich, j.w. 4 razy na tydzien to maxxxx
Filip_ek (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=11363) nie twórz nowych teorii na temat HMB :D