PDA

Zobacz pełną wersję : baton proteinowy

LeBron23LBJ
20-12-08, 19:50
na opakowaniu batona proteinowego np. Olimp - Matrix Pro 32 pisze że popic trzeba duza iloscia wody. I tutaj moje pytanie, ktore co niektorym moze wydac sie smieszne ale mi nie daje spokoju ;] czy wodą popijacie po każdym gryzie, czy dopiero popijacie jak zjecie caly baton ;> bo niewiem ktora forma jest wlasciwa czy obie. ;]

ciaastek91
20-12-08, 20:59
hehe nie ma roznicy ;p

mysle, ze nawet jakbys wcale nie popijal, to by sie nic nie stalo.

Volves
20-12-08, 21:07
a nie intryguje Cie fakt ile to jest dużo ? :D

LeBron23LBJ
20-12-08, 23:01
mysle ze jest to z ok 300 ml

burn
20-12-08, 23:17
W ogóle to szkoda kasy na te batony... :P

przemek_yo
20-12-08, 23:18
a jakie one sa kurwa niedobre, przynajmniej mi nie smakuja

mrozikhg
21-12-08, 09:53
dobre batony sa nutrabolics :D na allegro czasem sa na aukcjach do licytowania z krotka data waznosci ale mozna sobie kupic 24 batony owiele taniej!! ja osobiscie na tym dobrze wyszedlem !! :)

LeBron23LBJ
21-12-08, 09:59
mi są potrzebne bo czasem wyjezdzam w podroz i nie czasu na wartosciowy posilek , wg. mnie najbardziej oplacaja sie te olimpa Matrix, trec ma za drogie, vitalamax za malo bialka, a reszty nie znam :)

ciaastek91
21-12-08, 10:41
a nie lepiej poprostu zakupic gainera? ;p

mrozikhg
21-12-08, 12:48
no ale jak chlopak jedzie samochodem czy pociagiem to nie zrobi sobie gainera. na sile jkoas by dalo rade ale jak tu wymieszac zeby bez gridek byl;p a tak to ma batona;)

ciaastek91
21-12-08, 13:38
no ja sobie kupilem taki shaker dwukomorowy, do kubka nalewasz wode/mleko, do nakretki wsypujesz proszek, przekrecasz takie koleczko kiedy chcesz wypic i proszek sie wsypuje do wody. 10 sekund trzesiesz i gotowe ;]

Symu
21-12-08, 16:15
Jest kilka białek w saszetkach np. vitalmaxa. W butelce nawet ładnie się wymiesza. Batonów dobrych jeszcze nie jadłem, a próbowałem:
-treca boostery ( najlepszy z tych co jadłem ale i tak daleko mu do "smaczności")
-olimp matrix
-muscltech obydwa nie pamiętam nazw - najgorsze
-weidera
-interactiv

jedynie weidera i treca jako tako zjadliwe, ale podobno te isobary nawet ok są.

czuwajista
21-12-08, 17:06
Mi szkoda hajsu na batony choć są ciekawe..

Jutro kupie składniki i zrobię sam z przepisu znalezionego w necie.

Przygotowanie

Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Wysmaruj tłuszcze blaszkę o wymiarach 25 x 30 cm. Wymieszaj wszystkie składniki mikserem. Jeśli masa będzie zbyt sucha dodaj kilka łyzek wody lub musu jabłkowego. Umieść masę na blaszce i piec około 20 minut. Otrzymasz około 14 - 16 batonów.

Każdy z nich zawiera:

- około 300 kcal w tym :
- 18 g protein ( 17 g to proteiny sojowe)
- 42 g węglowodanów ( 18 g cukru i 5 g błonnika)
- 4 g tłuszczu

Wykorzystując ten przepis można zrobić wiele rożnych batonów proteinowych, zmieniając tylko kilka składników. Można na przykład dodać zmielona kawę, mrożone lub świeże truskawki, cynamon, gałkę muszkatołową i imbir, kakao można zastąpić dojrzałymi bananami lub orzechami. Wystarczy użyć wyobraźni !!!

ziomeczek
22-12-08, 13:42
czuwajista (http://e-kulturystyka.info/member.php?u=8685) mógłbys napisac jakie wyszły te batony a jesli dobre to podałbys tu przepis na nie???:))

czuwajista
22-12-08, 14:12
Dziś wieczorem skoczę do sklepu po składniki i zdam relację;) Przepis jest wyżej.

mrozikhg
22-12-08, 16:26
jedynie weidera i treca jako tako zjadliwe, ale podobno te isobary nawet ok są.
no to ja wlasnie o isobar'ach mowilem (nutrabolics).one sa naprawde smaczne. jak twix :) polecam