PDA

Zobacz pełną wersję : problem z jezykiem

miauczyk007
18-12-08, 13:15
Witam
Jestem na diecie wysokobialkowej prawie rok; we wrzesniu zaczalem brac krete teraz jade na nitrobolonie; we wrzesniu pojawilo sie pieczenie jezyka; dentysta zdiagnozowal jako grzybica; skierowal mnie do przychodni blon sluzowych; tam przypisali mi antbiotyk nie pomogl; potem doktor najpierw spytala sie czy prowadze jakas suplementacje diety, gdy powiedzialem ze jade na diecie wysokobialkowej powiedziala ze bardzo prawdopodobne ze to jest wlasnie przyczyna, nadmiar bialka; zalecila wizyte w poradni medycyny sportowej w celu zrobienia obszernych badan; Czy to prawda ze od diety wysokobialkowej moze powstac grzybica jezyka???? tu znalazlem link ze jeden kolo tez stosowal diete wysokobialkowa i tez mial to samo http://www.atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=829

Sosna91
18-12-08, 14:37
Tak prawda, nie konieczne grzybica, ale również inne komplikacji, wszystko jest dobre ale z limicie, gdy cwiczymy wiadomo potrzebujemy kilka razy wiecej bialka od kogos kto nie cwiczy nie mniej jednak mozna przedobrzyć.

skajłoker
18-12-08, 16:29
to ja ci teraz powiem co masz:) brałem hmb i przedawkowałem miałem tez taką gorycz na języku itd taki dziwny smakw gębie to ejst reakcja obronna organizmu widocznie amc zegoś już dość pozdro

miauczyk007
18-12-08, 17:18
Ja na poczatku na ta lekarke patrzylem jak na nawiedzona, co Ty bredzisz kobieto od supli jezyk chory? ale widze ze jednak cos w tym jest; Taa tylko czego za duzo? Jak kreatyny to spoko i tak daje gowniane efekty moge odstawic; ale z bialka jakos nie za bardzo chce mi sie rezygnowac poniewaz spodobalo mi sie to ze lepiej wygladam; ok ale sprobuje poeksperymentowac z dieta i obnizyc cos a cos moze zwiekszyc

Sosna91
18-12-08, 17:40
nie wiem co jest od tego jak ktos bierze wiekszą ilosc kredki ale to co napisalem tyczy sie białka. no chyba ze znowu tira bialka nie zjadasz no to ok .

miauczyk007
18-12-08, 19:18
max jadlem 3g na kg; teraz zmniejszylem do 2,5

skajłoker
18-12-08, 22:39
3g na kilo masy to troche za duzo... 2g wystarczy

miauczyk007
19-12-08, 19:14
ale i tak nawet te 3 g to nie jest jakos super duzo; teraz zreszta obnizylem i obnize pewnie jeszcze; gdybym mial sie do czegos na serio przyczepic to moze dlugi okres czasu jechania na diecie wysokobialkowej; diete taka mam od marca gdzies; takze troche stracha mi narobil sprzedawca w sklepie z odzywkami; bo caly czas wspomagalem sie bialkiem z ostrowii; i kiedy poprosilem o ostrowie sprzedawca powiedzial ze ostrowia to jedyne bialko na ktorego opakowaniu jest ostrzezenie o niebezpieczenstwie zazywania i zalecenie by po jakims czasie brania tego bialka udac sie do lekarza; moze to przez ta ostrowie cos;