Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Rozstępy...Obawa...porady

Fehu
18-12-08, 09:55
Witam zaczelem cwiczyc no i mam obawe przed rozstepami dodam ze jest to uzasadniona obawa gdyz juz kiedys wystepowaly u mnie rozstepy (3-4lata temu) powodem moich reozstepów bylo to ze nie roslem a nagle zaczelelm rosnac no i sie pojawily naszczescie szybko udalem sie do dermatologa i juz ich nie mam, ale obawialem sie ze sie znow pojawia no i udalem sie do lekarza rodzinego po ty by go potpytac pan doktor powiedzial ze moga sie pojawic ale nie musza dlatego powiedzial mi zebym sie udal do apteki i kupil jakis krem przeciwko rozstepom mlodziezowym tak tez zrobilem ale w atpece jest multi tych kremów wszystkie dla kobiet w ciazy ale to chyba nie ma znaczenia...Moze ktos z was uzywa jakiegos kremu???chetnie bym sie dowiedzial jakiego i czy faktycznie po nim sie nie pjawiaja...Pan doktor powiedzial ze musze cwiczyc z rasadkiem a wiec zadnych naglych przyrostów (chodzilo mu o koksy) wiec moge cwiczyc ale zapobiegawczo powinienem stosowac kremy panowi jak znacie jakies dobre to piszcie!!!

Hasos
18-12-08, 12:57
Ja też mam zapytanie. Na łydkach, udach i przedramionach mam takie malutkie białe kropeczki. Czy to są roztępy?
I napisz co dermatolog zrobił.

Fehu
18-12-08, 13:01
A co miał zrobić...pani dermatolog wypisała mi maść, krem coś takiego(dosc drogie) smarowałem i mi zeszło, ale farmaceutycznie da sie tylko leczyc gdy rozstepy sa swieze (dopiero co sie pojawily) w pozniejszym etapie to juz chyba tylko laserkiem usuwaja

Hasos
18-12-08, 13:08
Napisz jak możesz jaka maść i czy na receptę. Jakie miałeś rozstępy, takie plamki czy podłużne? Chociaz nie wiem czy te plamki to rozstępy czy nie dokrwienie np. I 'świeze' to jaki okres czzasu?

lifebonus
20-12-08, 12:42
Tysiac piecdziesiat osiem i pol raza watek poruszany na forum. Jak bylo juz kiedys pisane:
Na rozstepy sa roznego rodzaju mascie. Kobiety w ciazy uzywaja kiedy skora na brzuszku sie rozciaga.
Wielu znajomych probowalo i dziala. Niektore z nich to: Cepan, Contractubex, No-scar.

STEFN
20-12-08, 14:15
Na rozstępy dobra jest maść Fissana, jest w przyzwoitej cenie.
Fajne preparaty ma łódzki Pharmaceris, jeden żeby nie dopuścic do wystąpienia rozstępów a drugi na już istniejące.
Kobiety często stosują prepararty firmy Mustella, ale są dość drogie, podobnie jak SVR, La Roche i Vichy.
Z Ivostinu z tego co pamiętam też jest dość tani preparat na rozstępy, a najtańszy jest z firmy Ziajka, stosują go ciężarne.
Kolega wyżej podał raczej preparaty na blizny, gojenie ran.
Ja tam mam spore rozstepy na ramionach po rozpiętkach ale w ogóle mi to nie przeszkadza.

*TERRORBLADE*
20-12-08, 21:18
Ogolnie powiem tak ... wsmarowałem w siebie po rząd 2 opakowania fissanu + jakis tam z gerbera dla niemowlat i choy'a wafla ... dopiero po okresie ok. 5 miechów wyblakły tak ze prawie ich nei widać ;P

*Ogolnie to nieinwazyjnych metod na to chyba nie ma :P

Fehu
22-12-08, 15:46
cóz kupie cos i zobaczymy jak bedzie

*TERRORBLADE*
22-12-08, 22:12
Moim zdaniem ( i zresztą nie moim ) jak już Ci wyszły to szkoda kasy , bo sie ich nie pozbedziesz ...ewentualnie mozesz zminimalizowac ich pojawianie się ;)