Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nitrobolon 2 na Mase?

strongziom
16-12-08, 16:18
Witam, chcialbym zakupić coś na mase. :D Czytałem że np. po Nitrobolon 2 sa spore przyrosty i na mase jest do dobra odżywka. Co byście polecili ? Mam do wydania do 80 zł.

Staż: Około 8 miesięcy
Waga:65 kg
Wzrost: 174

Cel: Masa

ErWeider
16-12-08, 16:33
człowieku w tym wieku to się weź lepiej za jedzenie ułóż porządną dietę i na pewno przyrosty będziesz miał, a jeśli tak już bardzo chcesz odżywki to kup sobie Gainera jako uzupełnienie diety

strongziom
16-12-08, 16:34
A i jeszcze czy lepiej Nitrobolon 1 w kapsułkach ( 150 kaps.) Czy Nitrobolon2 (w proszku 350 g)

.Smile
16-12-08, 18:36
chyba masz nieźle nakurwiony łeb skoro w tym wieku chcesz brać nitrobolon.

dieta, to podstawa i najlepsza odżywka.

mrozikhg
16-12-08, 18:59
w takim wieku wogole daj sobie spokoj z silka.... pobiegaj,brzuszki,pompi,podciaganie na drazku dla ciebie najlepsze

popeye
16-12-08, 21:07
za 80zł masz już spore mozliwości :) Daj zdjęcia po cyklu. Przyrostów.

strongziom
16-12-08, 21:12
Pytam sie o odżywki a nie o to czy powinienem ćwiczyć czy nie. Kolejne pierdolenie o dupie Maryny że nie urosne itp. Kurwa ludzie...

.Smile gratuluje, umiesz czytac? Pytam sie co by bylo dobrego na mase, a ty juz ze mnie pokurwilo...

.Smile
16-12-08, 21:15
Skoro uważasz że porady o tym że masz nie cwiczyć są bez sensu to nie rozumiem po co w ogóle piszesz na tym forum skoro kierujesz się własnym tokiem rozumowania i wiesz lepiej.

popeye
16-12-08, 21:16
temat można spokojnie podwiesić :)

strongziom
16-12-08, 21:33
W takim razie powiedz mi jak 4 letniemu dziecku dlaczego mam nie ćwiczyć na siłowni w wieku 16 lat.
Bo ja tego nie rozumiem...

Tylko prosze cie boże nie mów że zatrzymam wzrost :)

.Smile
16-12-08, 21:36
taki wiek to trochę za wcześnie na siłownie.Trening siłowy powoduje przedwczesne zrośnięcie się nasady z trzonem kości pod wpływem obciążeń, na które zostaje narażona kość. Chociaż kości dzieci i dojrzewającej młodzieży są giętkie, to nadmierne i ciągłe ich obciążanie może rzeczywiście spowodować martwicę naczyniową, która uniemożliwia dopływ krwi do płytki nasadowej. Ograniczenie dopływu krwi może doprowadzić stopniowo do deformacji kości nazywanej martwicą aseptyczną kostno-chrzęstną, w której zostaje zakłócony proces fuzji komórek, kluczowy dla wzrostu kości.
W twoim wieku odpuść sobie siłownię, biegaj, graj w piłkę, może jakieś karate, ale siłka to jeszcze za wcześnie.
Pozdrawiam

interpretuj to na swój sposób.

strongziom
16-12-08, 21:44
Ok, jakas racja w tym jest. W takim razie jak uważasz w jakim wieku mogę zacząć ćwiczyć ?

.Smile
16-12-08, 21:45
17-18 moim zdaniem odpowiedni wiek, za ten czas uprawiaj sporty, pływaj etc będziesz zajebiście dobrze przygotowany na siłownie.

ErWeider
16-12-08, 21:57
czysta parodia ten temat... poco Ci rada jak sam wiesz lepiej, tu juz nawet nei chodzi ze nie urosniesz tylko ze jak zaczniesz od takich mieszanek kreatynowych typu nitrobolon i inne tego typu to co bedizesz bral za kilka lat? sterydy??... na poczatek dieta + gainer do tego cwiczenia domowe typu pompki i inne sprawy bez obciazenia taka ogolno rozwojówka, sporbuj przynajmniej a sie przekonasz

Prezydent_1c
16-12-08, 23:55
Nitrobolon 2 bardzo pompuje.
Jak chcesz brać to stosując się do dawkii (każda po 5g) na opakowaniu zrobisz dobrze. A jeśli chodzi kiedy to polecam:
1-rano przed sniadaniem 5g
2-przed treningiem 5g
3-po treningu 5g
Wnioskuje że ważysz poniżej 85kg. Jak wazysz poniżej 65kg to możesz odpuścić rano. Ogólnie nie polecam kupna Nitro2 teraz bo za wcześnie zdecydowanie- lepiej zrobisz kupując kreatyne np. Vital Max zielony lub Uniwersal'a.

strongziom
17-12-08, 14:10
Ok ;) Co do tej krety jeszcze cos dokupic ?

dyrty
17-12-08, 14:48
ten goscio co napisal ze treningi mozna zaczac od 17-18 lat mnie rozwalil jak on ma 15 - czy 16 lat to juz najwyzszy czas jezeli chce cos osiagnac i g**** prawda ze sie nie rosnie od od treingu na silowni zgodze sie typowe trening dla stron man mogly by na to wplynac ale nie izolowane treningi na maszynach , wiekszosc czolowych kulturystow zaczynala w tym wieku albo i mniejszym a nie widac zeby byli niscy i mieli jakies problemy , pozatym na poczatek wes sobie gainera a jak juz to mono napewno ci ruszy i nie bierz towaru igdy :D . pozdro

strongziom
17-12-08, 17:39
A z jakiej firmy mono kupic najlepiej :D?

dyrty
17-12-08, 19:21
Mono to najlepiej Universal ale mozesz tez Vital maxa , hi teca oxy gen chyba najbardziej popularne .

ErWeider
17-12-08, 19:26
na poczatek starczy mu 0,5kg zielonej kreatyny z vitalmax, mialem swoj peirwszy cykl na niej i byla na poczatek wsam raz

Prezydent_1c
17-12-08, 20:20
Do tego możesz kupić gainer'a według braków w diecie. Jeżeli będziesz widział że nie idzie masa albo cię za bardzo zalewa wszystko ustawiasz gainerem(odpowiedni zmiejszasz lub zwiększasz porcje). Do tego nie dokupuj już nic innego bo narazie nicinnego Ci nie jest potrzebne.