PDA

Zobacz pełną wersję : Megabol 737 vs Monster Mass.

IceMan
12-12-08, 22:53
Witam. Nadszedl czas na kupno kolejnych odżywek, ale fundusze na ten miesiac mam napiete (swieta, prezenty itd ...). Chce kupic jakis niedrogi gainer.

Niektorzy mowia, ze lepiej poczekac, oszczedzic i cos porzadnego kupic. Ja uwazam, ze dieta kulturysty to nie samo bialko serwatkowe, a skoro gainer ma byc uzupelnieniem diety to chyba lepiej na bierzaco uzupelniac diete w bialka sredniej/dobrej jakosci niz raz na jakis czas w te z najwyzszej polki. Jezeli uwazacie inaczej to piszcie.

Zastanawiam sie nad tymi dwoma:

-Monster Mass (promocja 2+1 kg gratis)
-Megabol 737 (3 kg)

Obie odzywki juz kiedys mialem. Monster mass byl naprawde dobry (choc moze smaki jakies takie sztuczne bardzo byly). 737 bardzo mnie zadziwil. Spodziewalem sie taniego syfu jak wszyscy pisza, a efekty po dwoch wiaderkach byly calkiem przyzwoite.

Ktory z tych gainerow w ogolnym rozrachunku najbardziej polecacie ?

ErWeider
12-12-08, 23:22
Megabol 737 odpada syf jakich malych drugi lepszy ale radze Gain Bolic 6000 albo Gainer 1 Vitalmax

skajłoker
13-12-08, 00:59
idz pan w chuj z jednym i drugim only mutant mass po tym monsterze cały czas mnie zołądek bolał i z kibla nie schodizłem:D a teraz szamam mutanta i jest mistrzostwo gainer na 6 pozdro

myst0
13-12-08, 01:42
megabol to kasa w błoto jw mutant mass najlepszy albo matrix

Symu
13-12-08, 16:59
monster mass dla mnie b.dobry jesli chodzi o tą nizszą pułke tj. opartych głównie mna maltodextrynie.

ciaastek91
13-12-08, 17:10
no i ma sporo bialka :)

LeBron23LBJ
13-12-08, 20:32
wlasnie sporo bialka to podstawa. Sram na takie gainery typu gain bolic co maja tylko 16 g białka na 100 g produktu. Skandal!!! Bierz Monster Mass

ciaastek91
13-12-08, 21:16
mnostwo jest takich gainerow co maja ok 15g bialka.
i dlaczego to jest skandal?
jak dla mnie to nawet lepszy taki gainer, co ma duzo wegli, bo to wlasnie z nimi mam klopot jezeli chodzi o dostarczanie w diecie.

gainer to uzupelnienie diety, wiec dobierasz tak, aby uzupelnic jej braki.
ale tego to chyba nie musze tobie tlumaczyc.

LeBron23LBJ
13-12-08, 21:37
lepiej duzo wegli i duzo białka, no wlasnie wiekszosc jest takich gainerow i wg. mnie to jest złe! polecam artykuł na ten temat w listopadowym KiF. Podobno idealny gainer dla czlowieka to w proporcjach 30 g bialka 60 wegli i 10 tłuszczu. Na prawde super artykuł. Nie mam zaufania do gianerow ktore maja tylko 16 g B na 100g.

Symu
14-12-08, 15:42
No jeszcze weźmy pod uwagę błąd w składzie 3-8% :D i tego białka może byc naprawde b. malo ale wegle z gainerów to ogolnie raczej syf samo dextro i maltodextryna, poza nielicznymi wyjatkami tj. up your mass lub nowy gainer z megabola massmaker ale przyznam że nie probowałem jeszcze ale skład ładni wyglada.

Jak kolega wyżej napisal taki gainer byłby prawie idealny tylko jeszcze źródło tłuszczów musialoby być dobre bo glównie tłuszcz w gainerach to MCT a na ten nie wszyscy dobrze reaguja, a brakuje niestety takiego gainerka.

ciaastek91
14-12-08, 15:56
uym wiadomo, klasa sama w sobie, ale to juz gorna polka, moim zdaniem tylko dla zawodowcow, albo dla dzianych amatorow ;]
znalazly by sie tez inne bardzo drogie, ale jednoczesnie bardzo dobre amersykanskie gainery.. no ale to chyba nie o tym temat.