Zobacz pełną wersję : posilek przed czy po treningu?
5 Jajek, 3 kromki chleba, Jogurt Jogobella brzoskwiniowy 550 g, jabłko/banan (częściej jabłko)
Taki posiłek jeść przed czy po treningu? Po treningu godz 17-18 przed 15-16
fanatykkkk
09-12-08, 18:30
a wiec tak posilek w pyte dziwny....
a przeciez zasada taka banalna....przed- wegle zlozone i troche bialka(nie musza byc duze ilosci ale jak tak to najlepiej jak ma najwieksze poziom przyswajalnosci BV) a po- wegle proste czyli np owoce i dosc diuzo bialka(i tu by sie przydala odzywka bialkowa a po godzince zjesc np.twarog
ten posilek co napisales posiada wszystko wiec ja bym to podzielil jakos i dodal cos jeszcze....aha dla mnie osobiscie nie ma treningu jak nie zjem ryzu,kaszy itp przed, bez tego produktu nawet sie nie wyslilam by probowac pakowac
posiłek taki dziwny bo w tym miesiącu mam dość dziwny harmonogram dnia i tak jakoś wyszło...
bardziej po treningu. A czemu tylko taki mozesz miec :P
Przed zależy ile, ale może na siłowni ciężko być np. jak zaciśniesz pas itp.
Ten posiłek po treningu bym jadł, przed treningiem Snickers:)
HardcoreFan
25-12-08, 22:56
Ten posiłek po treningu bym jadł, przed treningiem Snickers:)
No nie ku*.*a, następny 'spec' jako przedtreningowy snickers powodzenia w masowaniu
A w czym to przeszkadza? bo jakoś nie zauważyłem po sobie żeby mnie zalewało od tego?
A w czym to przeszkadza? bo jakoś nie zauważyłem po sobie żeby mnie zalewało od tego?
W tym, że to żaden posiłek przedtreningowy. Przed treningiem powinno się jeść normalny posiłek, odczekać 0,5-1h i ruszać na siłownię, a nie zjadać snickersa i ruszać zrobić trening, trening często z dupy.. zacznij jeść dobre posiłki przed treningiem a zobaczysz jaka jest różnica w jakości treningu, pozdro.
To ci chłopku powiem, że siłownią nie interesuję się od wczoraj i to jak posiłek przed treningowy ma wyglądać nie musisz mi mówić, co do treningu to czy z dupy - he he he.
Wezmę sobie twoje rady do serca, nie jesteś pierwszym sezonowcem jakiego spotykam w życiu ;)
HardcoreFan
26-12-08, 19:32
Słuchaj, jeśli uważasz, że snickers jest dobrym posiłkiem przedtreningowym to nie mamy o czym rozmawiać - żyj dalej we własnym świecie i ''rośnij''
Voice669 - snickers jako tako nie jest posiłkiem przed treningowym,czy tam nawet po treningowym. węglowodany złożone odpowiedniego pochodzenia powinny budować taki posiłek. Takim batonikiem możesz co najwyżej zrobić ładowanie. Patrząc na opis produktu nie sugeruj się tym że posiada on dużo węglowodanów, skorzystaj jeszcze z ig , łg , składu, itd. danego produktu.
Cóż za ironia... Ćwicz jak chcesz, jedz snickersy, rób swoje, powodzenia Żaglu.
ciaastek91
26-12-08, 20:18
widze, ze wysnula sie dyskusja na temat snicersa :)
oczywiscie, ze nie jest to dobry 'posilek' przedtreningowy.
same wegle proste i tluszcz.
a co do tematu, troche wiecej tego chleba i niech bedzie pelnoziarnisty/razowy.
po treningu bedzie sie nadawal.
a przed treningiem 1-1,5h np worek ryzu, troche miesa.
ewentualnie gainer, ale to w ostatecznosci.
ja ok 1h przed treningiem jem ryz i miecho, po treningu bezposrednio gainer i za 40min znow ryz i miecho... dobrze robie??
ciaastek91
26-12-08, 22:05
bardzo dobrze :)
Ale ja wcale nie twierdze, że Snickers jest dobrym posiłkiem przed treningowym bo nim nie jest. Osobiście jem go przed treningiem ale nie jako posiłek przed treningowy, lubię to jem. I jeśli ktoś pyta co jeść to zawsze odpowiadam...Snickers.Taki bzik. Tyle.
Jak ktoś się napina to jego sprawa.
ciaastek91
26-12-08, 22:22
to jezeli nie twierdzisz, ze snickers jest dobrym posilkiem, to nie pisz, zeby go jesc przed treningiem. wprowadzasz innych w blad.
Się robi szefie, tylko na przyszłość to trzeba się czasem uśmiechnąć ;)
Się robi szefie, tylko na przyszłość to trzeba się czasem uśmiechnąć ;)
a po treningu mars a na kolacje polecam bigos
a po treningu mars a na kolacje polecam bigos
a na obiad zupę pomidorową.
a co masz do pomidorowki ? np pomidorowka z ryzem ? :D
No jak najbardziej z ryzem ale to przed treningiem bo musza byc węgle by energia była a po treningu jak wiadomo wiecej białeczko. Zapodaj jeszcze na trening jakies carbo i gitara
Zapomniałeś dodać do przedtreningowego z zupą jeszcze jakiegoś mięcha ;)