Zobacz pełną wersję : Dieta + Gainer
Witam ...
Mam pytanko ... ćwicze już ok miesiąca ... po to aby zyskać przede wszystkim masę no ale też przy okazji siłe . Aby zyskać masę należy mieć dietę i ją przestrzegać , no ale mi nie do końca udaje się ją przestrzegać , owszem staram sie jeść jak najwięcej białka itp no ale wiadomo jak jest ...w 1000% tego nie przestrzegam , dlatego też mam pytanko . Czy dodatkowo może jakiś gainerek albo coś w tym stylu ? ;>
Prosze o pomoc ; ))
pozdro ;))
Jasne gainer jak najbardzie;> Do UZUPELNIENIA diety. A pokaz no kolego, jak sie odzywiasz...;> Oraz pare info o sobie:) Policzyles kalorie jakich potrzebujesz? Ile bialka? Wegli?
No mam 17 lat , waże ok 67kg i wzrost 195kg ;) więc troche to nie ładnie wygląda ;D między nami to tak jak jakiś ołówek . ;) Na klate wyciągne z 52 kg . biceps mam 30cm i staż w ćwiczeniach jakiś miesiąc . Oczywiście kiedyś też miałem styczność z siłownią no ale to był okres 2-3 miesięcy.
A co do diety to rano wstaje , nie zawsze mam ochote na coś do zjedzenia no ale jak już coś jem to staram sie jakieś jajka , coś w tym stylu . W szkole to jakieś 2 bułku ( szynka , ser , jakieś tam warzywo) lub z 2-3 drożdzówki. Wracam ze szkoły to wiadomo obiadek , ziemniaki jakieś mięsko , sałatka , czasami ryż jakiś do tego . ok 18 staram sie jajko , jakaś ryba . wieczorem wiadomo kolacja , kanapki itp ;)
Wez Ty w strone tego gainera to nawet nie patrz, bo Twoja dietka to g... a nie dietka;)
Wyjdz z dzialu suplementy i poczytaj przez pare dni dzial dieta. Otrzaskasz sie i wtedy zobaczysz, ze moze gainer w ogole Ci nie bedzie potrzebny. Aha, szkola to zadna wymowka, zeby nie moc dobrze zjesc:)
Zacznij od podwieszonych tematow, pozdrawiam:)
nie kupuj gainera bez dobrze ulozenej diety bo on nic ci nie da, wywalisz kase w bloto
p.s. widze zostalem wyprzedzony ;p
Hehe, jak dobre slowa to warto i 2x powiedziec;)
ok dzięki dzięki ;))
a kolego ;D z tym że zostałeś wyprzedzony to o co chodzi ? :DD
Hehe, ze o chwilke szybciej napisalem posta, ktory zawieral to samo merytoryczne przeslanie co Ikar;)
achhh ;DD
Dobra .
to dzieki. ;))
pozdrawiam ;)))
Witam . Też mam problem Co do tego teamtu mam diete . mam 15 lat waże 73 kg w bicu mam 34,5 cm w wyciskaniu na klatke to max 68kg wziolem i chcialbym do swojej diety na mase dorzucic Gainera jakeigos. diete to mam rano posilek platki owsiane , do szkoly kanapki z tuńczykiem 6-7 kanapek bo inaczej głodny chodze wracam do domu to obiadzik normalny typu ziemniaki jakies miesko i sałatka ale ostatnio staram sie samemu sobie robic obiad , czyli ryż i kurczak , ćwicze o 17 trening oczywiscie na mase , kolacja to twaróg i coś tam do tego :) był bym wdzięczny jakbyście mi poradzili jakiego Gainera moge wziąść ćwicze już 4 miesiące prawie 5
Pozdrawiam
Chcialbym także dodać że po nowy roku gdzies w styczniu pod koniec albo lutego planowałem wziąść odżywke X-panda i Nitrobolana albo Kreatyne
To co szamasz kolego nie wygląda źle ale pamietaj aby jesć jak najczesciej o w odpowiednich ilosciach.Możesz zakupić gainerka dla braków w diecie.Polecam Mutant Mass.
A masz kolego jakieś cykle już za sobą?
Jeszcze żadnego Cyklu nie robiłem.
to dla ciebie mono na poczatek+tauryna, glutamina, witaminki i to by było na tyle.Nie bierz cie za cieższe rzeczy bo to i tak wiecej ci nie da przy twoim stażu.
Czyli kreatyna Monohydra~~ i co do tego wziąść?
Kreatyne Monohydre , Co myslisz do tego wziąść UNIVERSAL ANIMAL PAK i Jakies Glutaminy Tylko nei wiem jakie ? I kiedy zacząć cykl ?
Tauryne albo glutamine oraz witaminki.Możesz dokupić białko lub gainera dla braków.I trzymaj diete bo jak nie to zmarnujesz tylko kase i czas.Bo tak naprawde rośnie sie z michy-tego co zjesz.Prochy to tylko dodatki
to wezme tak jak radzisz tą kreatyen monohydre i do tego te witaminy Animal Pak universal 44 saszetki i kiedy zacząć cykl był bym wdzięczny żebyś powiedział :)? Dziękuje za wszelką pomoc
mono:
Vitalmaxa zielona(dobra i tania)
Universal creapiure(bardzo dobra i droższa)
glutamina zależy od twojego portfela(b.dobre są NAG glutaminy)
Animal Paka bym zastapił czymś lzejszym przy twoim stażu-tam są końskie dawki-znajdz cos z Olimpu
Pierwszy cykl na mono należy rozpoczać minimum po 6 miesiącach tyry-ale to jest takie minimum.Musisz sie rozcwiczyc i przyzwyczaic organizm do wysiłku.
Z Zawartością portfela to nie ma problemu więc co byś radził
Universal creapiure i co do tego ?
wiesz co?dopiero teraz doczytałem ze masz 15lat.Odłóż te plany na póżniej z ta kretką bo za młody jestes na to.Bedzie z tego wieksza krzywda niż pozytek.Taka rada na teraz:zero supli,dieta i ogólnorozwojówka.Za młody jestes na prawdziwe ciężary.