Zobacz pełną wersję : Włosy
Siema ! Mam 16 lat i owlasioną klatke piersiową i brzuch... troche mnie to krępuje... brzydko to srasznie wyglada , wstyd isc na basen czy cos mam pytanie lepiej to zgolic czy moze jest jakis preparat by temu zapobiec
przemek_yo
09-12-08, 15:59
a poza wlosami masz cos z kulturystyka wspolnego? :p tak tylko z ciekawosci pytam
przemek_yo
09-12-08, 16:05
aaaaaaaaa to siema ;) od czasu do czasu pojawiaja sie tu takie tematy ale w sumie w miare jednoznaczna odpowiedz co jest najlepsze nie padla, moze dlatego ze niewielu sie az tak bardzo martwi wlosami, jedni mowia zeby golic inni zeby depilowac jakimis specyfikami, prospozycja lasera czasem pada, no ale poczekaj, jakos Ci tam ktos odpowie
pzdr
gol sobie maszynka :P coz innego mozna wymyslic ;p ja tak gole pachy i nic zlego mi sie nei dzieje:D
Zanim ogolisz to się zastanów kilka razy :) , bo jak zaczniesz golić to będziesz już musiał to robić cały czas, bo będą rosnąć jeszcze bardziej. Ja bym radził to zostawić, chyba że masz dużo kasy to depilacja laserowa ;)
hardworkOUT
09-12-08, 16:58
ale ludzie maja problemy :)
a podobno kiedys dywan na klacie byl oznaka meskosci.
przestancie ;p pozniej chlopak wychodzi z wody a szmule patrza na niego jak na wodorosta ;p znam jednego mocno owlosionego typka i slyszalem komenty w jego strone z ust roznych dziewczyn, niektorym sie podoba ale jest ich naprawde niewiele. Moze kup sobie depilator bedziesz musial zadziej sie z nimi bawic, albo poprost zwykla maszynka sie gol, pozniej sie przyzwyczaisz w sumie i wejdzie ci to w nawyk.
dlamnie zgolenie jak i noszenie tego jest wstydliwe , sam juz niewiem co robic... ;/ moim zdaniem 16lat to jest zawczesnie na takie owlosienie
no to jak vrzydkie i wstydliwe to gol nie masz wyjscia :)
rob jak chcesz ;) to ty powinienes lepiej wiedziec. a to wcale nie jest takie dziwne, po prostu niektorzy szybciej dojrzewaja inni wolniej :-) znam osoby co w naszym wieku nie mialy jeszcze mutacji glosu i to jest dopiero smieszne heh :D :) ja na twoim miejscu bym sobie zgolil a potem co jakis tydzien tylko lekko maszynka jezdzil ;))
proponuje zrobic cykl na mase
Blackphoenix
10-12-08, 23:53
ja też należę do tych "wcześniej dojrzewających" juz w 6 klasie podstawówki miałem włosy pod pachami i stosunkowo szybko pojawił mi się również zarost. Włosy na klacie wyglądają fajnie do czasu gdy nie zaczną się zawijać... a ogólnie uważam za totalny brak gustu jeśli ktoś ma włosy wokół sutków ;p a tak poza tym to lubie moje futerko na brzuszku :D
slim shady
11-12-08, 00:55
ale problemy :D jakbym wystepował w zawodach kulturystycznych to bym golił, a tak to nie widze potrzeby, prawdziwa oznaka męskosci,
stary powiem Ci tak po 1 jestes mlody i mozesz wyolbrzymiac takie rzeczy. czasem nam sie wydaje ze cos jest takie a wolelibysmy by bylo inne. Jednak skoro upierasz sie i jestes pewien ze masz nadmierne owlosienie to moze byc to efekt jak dobrze ktos wczesniej zaowazyl wczesniejszego dojrzewania. Jednym wlosy rosna na ciele wczesniej (i w szkole dziewczyny czesto leca na facetow weglog nich wygladajacych na dojrzalszych) a innym rosna po 22 roku zycia wiec nie masz co tym sie martwic.
po 2 jak ktoś :P dobrze zaowazyl owlosiona klata to symbol męskosci i jesli chcesz byc lalusiem to mozesz 3 razy w tygodniu smigac do kosmetyczki fryzjera na solarium i golic sie gdzie chcesz i dalej nie byc zadowolonym. Pewnosc siebie daje duzo i z wielu niby wad mozna zrobic atuty lub sie nimi nie przejmowac
a jak i tak chcesz sie pozbyc wlosow to depilacja laserowa. albo bolesna zabawa z woskiem bo jak sie bedziesz czesto golil to jak rowniez ktos zaowazyl wlosy beda odrastac mocniejsze :P tak jak na glowie
a to chyba lipa jak se wyrwiesz laske i bedziesz mial na tej swojej klacie odrosty jak 3 dniowy zarost na brodzie
Zostaw ten sweterk, przynajmniej w zimie nie zmarzniesz :)
Coz, uwarunkowanie genetyczne. Nic z tym nie zrobisz. Jak na sile chcesz sie tego pozbyc to depilacja jedynym wyjsciem :P Na pewno sa tez salony w ktorych mozna sie tego pozbyc droga metoda -> laserowa, ale na pewno na dlugi czas. Jak ktos napisal powyzej -> jak zaczniesz golic to beda roznac dalej -> tak jak broda.
już musiał to robić cały czas, bo będą rosnąć jeszcze bardziej.
mit
Takie pytania tutaj to chyba nie do konca rozwiązanie sytuacji bo ile głow tyle podpowiedzi
Zrób jak TY uwazasz za słuszne, albys poprostu dobrze sie czuł. Najprostsze rozwiązania najlepsze, pzdr.
Każdy dojrzewa inaczej :D jak masz długie to sobie przycinaj :D a jak chcesz ogolić to szykuj się na to,że będą szybo odrastać.
edit : wyprzedził mnie już ktoś :P
btw golicie nad penem XDDDDDDDD?