Zobacz pełną wersję : BSN Syntha-6 i inne
witam mam pytanie czy ktoś brał to białko BSN Syntha-6? jeżeli tak to prosze o opinie:) i jeszcze co sądzicie o tym białku Biogenix Pro Longatum? i które z nich lepsze? ma być to dodatek do cyklu na którym teraz jestem czyli gain bolic,mono z vitalmaxa,biosterol,animal stak. dieta jest. lub jeżeli jeszcze macie inne białko do zaproponowania to prosze o sugestie:)
i jeszcze jakie dibencozide polecacie,z jakiej firmy? trec? megabol? activita?
ciaastek91
10-12-08, 15:27
prolongatum jest ok.
tego z bsna nie znam.
mozesz zakupic optimum whey gold 100%, syntrax matrix tez sa ok.
dibencozide nie polecamy zadnego, bo to syf i nie dziala ;]
Syntha jedno z lepszych białek jakie jadłem no ale właśnie jest drogie i ma mało białka :)
Prolongatum ma fajny skład ale reszta mi nie podchodzi.
Polecam jak kolega wyzej gold wheya. matrix bedzie czymś a'la pro longatum właśnie- też mieszanka.
w whey gold są 4 źródła białek w syntha jest ich 6 :D a matrix zbiera dobre recenzje i sam już nie wiem które... a coś z olimpu polecacie?
Nie liczy się ile tylko jakie. Gold whey jest raczej szybkowchłanialny, pro longatum i matrix maja b. zróżnicowane czasy wchłaniania poszczególnych frakcji od 30 minut (izolat wheya) do 6 godzin( Kazeina), syntha też ale ma tylko 50% białka.
Syntha i gold whey maja dodatkowo enzymy trawienne ( czuć różnicę).
Matrixa mam i szczerze mówiąc bez fajerwerków, średnie białeczko wole gold wheya tyle że ja raczej nie zwracam uwagi na czasy wchłaniania ( a może powinienem).
Z olimpa whey protein complex reszte raczej omijałbym szerokim łukiem.
mi własnie chodzi o dosyć długi czas wchłaniania i myśle że pro longatum będzie ok dla mnie, jak wyżej pisałem połącze to z gain bolic'iem, mono z vitalmaxa, biosterolem, i animal stakiem może jeszcze dorzuce aminokwasy z vitalmaxu i glutaminę:D dzięki:)
ciaastek91
10-12-08, 20:31
a kiedy ty chcesz jesc to bialko? tzn w jakiej porze dnia?
jezeli chcesz dlugowchlanialne to lepiej szamaj twarog/serek wiejski, masz kazeiny do woli :D
twaróg szamam spokojnie:D a białeczko z rana i po treningu:D
syntha bardz dobre białko zarówno smakowo jak i składowo pozdro
ciaastek91
10-12-08, 20:39
po treningu szybkowchlanialne potrzebujesz. czyli wlasnie gold whey bylby ok.
no albo takiego mixa jak prolongatum, jezeli sie na to zdecydowales to jest ok.