Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : mam pytanko

romek12345
05-12-08, 21:58
czy ostry kat na siłce nie szkodzi zdrowiu?

przemek_yo
05-12-08, 22:02
jak bdziesz przestrzegal wszystkich zasad dotyczacych zdrowia i bezpieczenstwa to nie, wrecz przeciwnie ;) a jak zaczniesz z przyslowiowej dupy strony, albo rzucisz sie na trening jak szczerbaty na suchary, tak , wtedy mozesz sobie krzywde zrobic ;)

Volves
05-12-08, 22:03
ćwiczenie ma siłce należy raczej
stopniowo zwiększać...jak ledwo się
nauczysz co do czego służy to jasne że szkodzi
żadna zabawa potem leżeć w domciu z zakwasami

choć ziomek z klasy strasznie katuje muły jak tylko
mu wypoczną znów to samo...ale nie jakiś przypakowany jest...
taką obrał taktykę (bo zaczyna) zobacze co z tego będzie ;)

pozdrawiam

romek12345
05-12-08, 22:10
nie bo poćwiczyłem jakoś miesiąc na lajcie , a dziś ostro sie skatowałem że pod koniec to sił brakło i tak se pomyślałem czy taki max niczemu nie szkodzi dzięki za odp. łapcie po sogu

przemek_yo
05-12-08, 22:12
ja jak skoncze np klatke, czy biceps np to mi pomagaja bluzke zalozyc i kurtke zasunac bo rak podniesc nie moge :)
pzdr

romek12345
05-12-08, 22:18
ok. czyli mogę spokojnie kata zapodawać

Volves
05-12-08, 22:20
tak Przemek ale Ty masz jakieś doświadczenie
a my to niezbyt ;] Twoje muły wiedzą z kim mają doczynienia :D

przemek_yo
05-12-08, 22:25
to jest tak jak mowilem, przesterzganie zasad, odpowiednie stopniowanie trenigu do stazu i mozliwosci, i cala reszta ;) panowie poczytajcie sobie relacje arusa, hardworkouta.... zobaczycie ze katowanie a katowanie to jest hohoho roznica
pzdr

Ikar
06-12-08, 00:59
nigdzie ci sie nie spieszy chyba co ?? nie katuj sie na silce niewiadomo jakim obciazeniem lepiej rob to mniejszym ale precyzyjnie zeby sie tego nauczyc poza tym jak masz tak ze nie masz juz w ogole mocy na inne partie miesni czy inne cwiczenia to znaczy ze to jeszcze za wczesnie na takie katowanie sie bo najpierw musisz nabrac pewnej wytrzymalosci na bol itd co zapewne zobaczysz z czasem

Volves
06-12-08, 20:20
mięśnie też muszą się nauczyć tyrać...

Bewolf
06-12-08, 23:08
absolutnie nie mozna sie od razu poddawac forsownemu treningowi... jesli dlugo nie cwiczyles lub wogole to zaczepy wiazadla i stawy nie sa przyzwyczajone do takich wysilkow wiec mozna je uszkodzic.....to tak jak z gminastykiami (gimnastyk zegnie swoj kregoslup ekstremalnie, natomiast niewprawionemu czlowiekowi moze przez to cos wyskoczyc;)