Zobacz pełną wersję : Jak powiększyć 'łape'.
Witam, mam 15 lat jestem niski i waże coś około 45 kg. Jak mogę powiększyć sobie biceps, najlepiej na sucho. Nie chodzę na siłownie, mam w domu hantelki po 2 kg jeden. Jakie ćwiczenia polecacie ?
oj hantelkami 2kg to bicepsa nie zrobisz :D jak nie silka to sobie kup przynajmniej jakas hanle 10kg
Na sucho i na sucho :(
dobrze odżywiać się trzeba !!
rob pompki normane oraz francuskie na triceps czyli pompki tylem. i olej karnet na silke bo jeszcze zawczesnie na nią i oczywiscie zacznij dobrze sie odzywiac a zobaczysz postepy
Na sucho i na sucho :(
dobrze odżywiać się trzeba !!
no na sucho niestety mama jest przeciwna 'dopalaczom', a sam nie kupie bo skad kase wezme ?
dzieki chlopaki za pomoc :)
jest różnica między dopalaczom --> chyba masz na myśli koks
a odżywką czyli białku robionemu z serwatki :)
zeby zwiekszyc łapke trzeba pompowac bica i trica. tric daje wieksza lapke a bic ladny wygląd czyli to co mowil Ikar te same cwiczenia;p
jest różnica między dopalaczom --> chyba masz na myśli koks
a odżywką czyli białku robionemu z serwatki :)
Tylko, że moja mama tego nie rozumie.
A kreatyna lub to białko serwatkowe dużo daje ?
wiesz jakby się miał wypowiadać na swoim przykładzie
to Ci powiem że dużo...
mur z cegiełek,mięśnie z białka :D
krety nie brałem ;)
szczerze mowiąc to krete bym ci odradzil w twoim wieku moze to spowodowac przerosniecie miesnia sercowego bo to tez miesien pracuje ciezko i do niego tez idzie kreta;) wiec skupilbtm sie bardziej na diecie a jak troszke przytyjesz i nabierzesz masy to mozesz zaczac cos brac;)
ejjj Panoooowie nie ten temat gdzie Ty mu z kreatyna wyskakujesz ;p jak on nawet nie zaczol jeszcze cwiczyc tym bardziej ma 15 lat OMG!!! :P Bez przesady od pompek zacznij, jakis trening domatora dieta ale nie kreatyna Poczytaj troche o tym wszystkim na forum prosze Cie bo sobie krzywde mozesz zrobic przez przypadek :P
ale dieta + białko to chyba niezły pomysł ?
ciaastek91
04-12-08, 21:25
szczerze mowiąc to krete bym ci odradzil w twoim wieku moze to spowodowac przerosniecie miesnia sercowego bo to tez miesien pracuje ciezko i do niego tez idzie kreta;)
nie wiem czy mam sie smiac czy plakac, ale twoja wypowiedz doprowadza mnie do skrajnych emocji, wiec albo umre ze smiechu albo z rozpaczy......................
Niektórzy koledzy w moim wieku biorą kreatyne. No ja jeszcze nie zacząłem ćwiczyć regularnie, tylko czasem tymi hantelkami 'macham'. Chciałbym zacząć ćwiczyć, żeby co nieco urosło.
nie wiem czy mam sie smiac czy plakac, ale twoja wypowiedz doprowadza mnie do skrajnych emocji, wiec albo umre ze smiechu albo z rozpaczy......................
a moze masz cos ciekawego na ten temat panie znawco....????? widze ze moze masz cos do powiedzenia na ten temat??
Volves bialko i dieta to nie jest zly pomysl ale mysle ze szkoda tracic kase jak narazie na bialko jak nie ma tej diety a zanim zacznie naprawde solidnie ja stosowac to juz by zjadl 5 kg bialka i nie bylo by efektow poza tym jak sam napisal dopiero co zaczyna machac hantelkami wiec tymbardziej odradzam.
Wszedzie to samo dzisiaj pisze :P http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.asp otworz link tu masz cwiczenia domatora na tym stopniu zaawansowania powinno co sie to przydac a co do kolegow ktorzy biora kreatye w twoim wieku to mozesz ich tylko żałować i napewno im nie zazdroscic a dlaczego to pewnie wiesz
a moze masz cos ciekawego na ten temat panie znawco....????? widze ze moze masz cos do powiedzenia na ten temat?? jak ktos nie wie kreatyna zwieksza gestosc krwi a co z tym idze cisnienie tetnicze.... a to jest wlasnie przyczyna przerostu miesnia sercowego....dodatkowo przyjmowanie zbyt duzych dawek a dawka zalecana przez producentów tyczy sie do sob powyzej 15 roku zycia....w polączeniu z forsownym treningiem moze wlasnie spowodowac przerost. JUz nie wspomne o martwym ciągu, ktory dla osob ponizej 16 roku zycia a nawet 18 jest niewskazany z powodu problemów z mozliwoscia deformacji z tego powodu ze kregoslup dziecka nie jest przystosowany do takich warunkow i w pelni uformowany....
dobra, dzięki - będę na razie robił pompki i tymi hantelkami seryjki walił ;)
potem może zapisze się na siłownie :)
To, że rodzice są przeciwni braniu odżywek, to nie znaczy że masz ich nie brać. Często odżwyki kojarzą się im z czymś zakazanym typu saa. Moi rodzice też są przeciwni wszelkiemu rodzajowi wspomagaczy, ale ja i tak biorę. Dla chcącego nic trudnego. Jak się ma chęci to i kasa się znajdzie.
Pozdro!!
to się chyba bierze z niewiedzy...bez obrazy oczywiście
moja mamuśka np. sama mi daje kase na białeczko
ciaastek91
05-12-08, 23:26
a moze masz cos ciekawego na ten temat panie znawco....????? widze ze moze masz cos do powiedzenia na ten temat?? jak ktos nie wie kreatyna zwieksza gestosc krwi a co z tym idze cisnienie tetnicze.... a to jest wlasnie przyczyna przerostu miesnia sercowego....dodatkowo przyjmowanie zbyt duzych dawek a dawka zalecana przez producentów tyczy sie do sob powyzej 15 roku zycia....w polączeniu z forsownym treningiem moze wlasnie spowodowac przerost. JUz nie wspomne o martwym ciągu, ktory dla osob ponizej 16 roku zycia a nawet 18 jest niewskazany z powodu problemów z mozliwoscia deformacji z tego powodu ze kregoslup dziecka nie jest przystosowany do takich warunkow i w pelni uformowany....
dobra ziomek nie pier*** mi o teorii, w praktyce NIC z tego co piszesz sie nie sprawdza.
mozna sobie gdybyac co by bylo gdyby, ale tak sie nie dzieje.
No to proste, że takie uprzedzenie rodzicow do odżywek bierze się z niewiedzy. Gdyby byli chociaż trochę obyci w temacie to inaczej by do tego podchodzili. Jednak świat nie kończy się na rodzicach i ich uprzedzeniach i trzeba sobie jakoś radzić:D:D
Pozdro!!
No to proste, że takie uprzedzenie rodzicow do odżywek bierze się z niewiedzy. Gdyby byli chociaż trochę obyci w temacie to inaczej by do tego podchodzili. Jednak świat nie kończy się na rodzicach i ich uprzedzeniach i trzeba sobie jakoś radzić:D:D
Pozdro!!
ojj ty chyba nie masz nawet te 17 lat.... bo watpie zebys tak sie bal opini rodzicow co ci powiedza na temat na ktory nie maja pojecia a ty masz i w kazdej chwili mozesz im udowodnic swoja wiedze na podstawie chociazby artykulow o suplach.
Poza tym przestancie gadac jak tu sie kitrac przed mamusia ktora nie wyraza zgody jak jemu one i tak sa na chwile obecna zbedne koniec kropka :P
chyba mowisz o swojej prkatyce bo ja mialem kumpla co wjebal cale 2 paki mial 14 lat i co ni z tąd pikawa mu staneła....wiec nie pieprz smutów nie nie namawiaj nikogo na swoim tepym przykladzie.....k...wa pseduokosy dzieci chca faszerowac ja pj...dole:\
ogolnie mowiac zauwazam coraz czesciej ze rad udzielaja osoby ktorych wyniki sa bardzo mierne i nie wiem na jakiej podstawie udzielaja rad z tak malym doswiadczeniem......:\
ogolnie mowiac zauwazam coraz czesciej ze rad udzielaja osoby ktorych wyniki sa bardzo mierne i nie wiem na jakiej podstawie udzielaja rad z tak malym doswiadczeniem......:\
też to zauważyłem :)ale siedzę cicho
ciaastek91
06-12-08, 13:02
chyba mowisz o swojej prkatyce bo ja mialem kumpla co wjebal cale 2 paki mial 14 lat i co ni z tąd pikawa mu staneła....wiec nie pieprz smutów nie nie namawiaj nikogo na swoim tepym przykladzie.....k...wa pseduokosy dzieci chca faszerowac ja pj...dole:\
czlowieku, ja sie nie bede z toba sprzeczal.
byc moze moja wiedza jest mala, ale w takim razie twoja jest zadna.
daj mi link do badan, ze kreatyna powoduje przerost miesnia sercowego.
daj mi dowod na to, ze pikawa twojego ziomka stanela bo 'wjebal cale 2 paki'
Ikar... jakna razie jestem na utrzymaniu rodziców więc chcąc nie chcąc muszę sie chociaż w małym stopniu podporządkować... to mi się chyba wydaje normalne... I mam te 17 lat- żeby nie było.
Może i mam marne wyniki itd. ale prawdziwe i info zawarte w moim profilu to prawda. Bynajmniej nie muszę się bawić w tuningowanie profilku, tak jak to robią niektórzy....
Pozdro dla bajkopisarzy.:D!!!!
no niestety trzeba się podporządkować...mama odetnie
pieniążki i nici z rozbudowywanie domowej siłki/chodzenie na siłkę
czy supli :D
tak więc Kochamy nasze mamy :P
http://www.***.pl/Kreatyna_a_mięsień_sercowy..-t340794.html oto forum na ktorym jeden z uzytkownikow mowi o tym co powiedzial mu lekarz wiec zamknij jadaczke i sam sobie o tym poszukaj i poczytaj powodzenia.....a co do drugiego to dowodu ci nie moge dac....jesli natomiast chodzi o wiedze to patrzac na twoje winiki mysle ze nie mam o czym z toba gadac licza sie efekty a nie gadanie....
a co do tuningowania profilku to Rickey ma racje;)