Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak powiększyć 'łape'.

bianco15
04-12-08, 20:30
Witam, mam 15 lat jestem niski i waże coś około 45 kg. Jak mogę powiększyć sobie biceps, najlepiej na sucho. Nie chodzę na siłownie, mam w domu hantelki po 2 kg jeden. Jakie ćwiczenia polecacie ?

mlody1144
04-12-08, 20:32
oj hantelkami 2kg to bicepsa nie zrobisz :D jak nie silka to sobie kup przynajmniej jakas hanle 10kg

Volves
04-12-08, 20:41
Na sucho i na sucho :(
dobrze odżywiać się trzeba !!

Ikar
04-12-08, 20:42
rob pompki normane oraz francuskie na triceps czyli pompki tylem. i olej karnet na silke bo jeszcze zawczesnie na nią i oczywiscie zacznij dobrze sie odzywiac a zobaczysz postepy

bianco15
04-12-08, 21:07
Na sucho i na sucho :(
dobrze odżywiać się trzeba !!

no na sucho niestety mama jest przeciwna 'dopalaczom', a sam nie kupie bo skad kase wezme ?

dzieki chlopaki za pomoc :)

Volves
04-12-08, 21:12
jest różnica między dopalaczom --> chyba masz na myśli koks
a odżywką czyli białku robionemu z serwatki :)

Bewolf
04-12-08, 21:14
zeby zwiekszyc łapke trzeba pompowac bica i trica. tric daje wieksza lapke a bic ladny wygląd czyli to co mowil Ikar te same cwiczenia;p

bianco15
04-12-08, 21:15
jest różnica między dopalaczom --> chyba masz na myśli koks
a odżywką czyli białku robionemu z serwatki :)

Tylko, że moja mama tego nie rozumie.

A kreatyna lub to białko serwatkowe dużo daje ?

Volves
04-12-08, 21:17
wiesz jakby się miał wypowiadać na swoim przykładzie
to Ci powiem że dużo...

mur z cegiełek,mięśnie z białka :D

krety nie brałem ;)

Bewolf
04-12-08, 21:20
szczerze mowiąc to krete bym ci odradzil w twoim wieku moze to spowodowac przerosniecie miesnia sercowego bo to tez miesien pracuje ciezko i do niego tez idzie kreta;) wiec skupilbtm sie bardziej na diecie a jak troszke przytyjesz i nabierzesz masy to mozesz zaczac cos brac;)

Ikar
04-12-08, 21:21
ejjj Panoooowie nie ten temat gdzie Ty mu z kreatyna wyskakujesz ;p jak on nawet nie zaczol jeszcze cwiczyc tym bardziej ma 15 lat OMG!!! :P Bez przesady od pompek zacznij, jakis trening domatora dieta ale nie kreatyna Poczytaj troche o tym wszystkim na forum prosze Cie bo sobie krzywde mozesz zrobic przez przypadek :P

Volves
04-12-08, 21:24
ale dieta + białko to chyba niezły pomysł ?

ciaastek91
04-12-08, 21:25
szczerze mowiąc to krete bym ci odradzil w twoim wieku moze to spowodowac przerosniecie miesnia sercowego bo to tez miesien pracuje ciezko i do niego tez idzie kreta;)

nie wiem czy mam sie smiac czy plakac, ale twoja wypowiedz doprowadza mnie do skrajnych emocji, wiec albo umre ze smiechu albo z rozpaczy......................

bianco15
04-12-08, 21:32
Niektórzy koledzy w moim wieku biorą kreatyne. No ja jeszcze nie zacząłem ćwiczyć regularnie, tylko czasem tymi hantelkami 'macham'. Chciałbym zacząć ćwiczyć, żeby co nieco urosło.

Bewolf
04-12-08, 21:33
nie wiem czy mam sie smiac czy plakac, ale twoja wypowiedz doprowadza mnie do skrajnych emocji, wiec albo umre ze smiechu albo z rozpaczy......................
a moze masz cos ciekawego na ten temat panie znawco....????? widze ze moze masz cos do powiedzenia na ten temat??

Ikar
04-12-08, 21:36
Volves bialko i dieta to nie jest zly pomysl ale mysle ze szkoda tracic kase jak narazie na bialko jak nie ma tej diety a zanim zacznie naprawde solidnie ja stosowac to juz by zjadl 5 kg bialka i nie bylo by efektow poza tym jak sam napisal dopiero co zaczyna machac hantelkami wiec tymbardziej odradzam.

Ikar
04-12-08, 21:39
Wszedzie to samo dzisiaj pisze :P http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.asp otworz link tu masz cwiczenia domatora na tym stopniu zaawansowania powinno co sie to przydac a co do kolegow ktorzy biora kreatye w twoim wieku to mozesz ich tylko żałować i napewno im nie zazdroscic a dlaczego to pewnie wiesz

Bewolf
04-12-08, 21:44
a moze masz cos ciekawego na ten temat panie znawco....????? widze ze moze masz cos do powiedzenia na ten temat?? jak ktos nie wie kreatyna zwieksza gestosc krwi a co z tym idze cisnienie tetnicze.... a to jest wlasnie przyczyna przerostu miesnia sercowego....dodatkowo przyjmowanie zbyt duzych dawek a dawka zalecana przez producentów tyczy sie do sob powyzej 15 roku zycia....w polączeniu z forsownym treningiem moze wlasnie spowodowac przerost. JUz nie wspomne o martwym ciągu, ktory dla osob ponizej 16 roku zycia a nawet 18 jest niewskazany z powodu problemów z mozliwoscia deformacji z tego powodu ze kregoslup dziecka nie jest przystosowany do takich warunkow i w pelni uformowany....

Bewolf
04-12-08, 21:45
Ikar ma 100% racje;)

bianco15
04-12-08, 21:50
dobra, dzięki - będę na razie robił pompki i tymi hantelkami seryjki walił ;)
potem może zapisze się na siłownie :)

Rickey
05-12-08, 20:54
To, że rodzice są przeciwni braniu odżywek, to nie znaczy że masz ich nie brać. Często odżwyki kojarzą się im z czymś zakazanym typu saa. Moi rodzice też są przeciwni wszelkiemu rodzajowi wspomagaczy, ale ja i tak biorę. Dla chcącego nic trudnego. Jak się ma chęci to i kasa się znajdzie.
Pozdro!!

Volves
05-12-08, 21:20
to się chyba bierze z niewiedzy...bez obrazy oczywiście
moja mamuśka np. sama mi daje kase na białeczko

ciaastek91
05-12-08, 23:26
a moze masz cos ciekawego na ten temat panie znawco....????? widze ze moze masz cos do powiedzenia na ten temat?? jak ktos nie wie kreatyna zwieksza gestosc krwi a co z tym idze cisnienie tetnicze.... a to jest wlasnie przyczyna przerostu miesnia sercowego....dodatkowo przyjmowanie zbyt duzych dawek a dawka zalecana przez producentów tyczy sie do sob powyzej 15 roku zycia....w polączeniu z forsownym treningiem moze wlasnie spowodowac przerost. JUz nie wspomne o martwym ciągu, ktory dla osob ponizej 16 roku zycia a nawet 18 jest niewskazany z powodu problemów z mozliwoscia deformacji z tego powodu ze kregoslup dziecka nie jest przystosowany do takich warunkow i w pelni uformowany....

dobra ziomek nie pier*** mi o teorii, w praktyce NIC z tego co piszesz sie nie sprawdza.
mozna sobie gdybyac co by bylo gdyby, ale tak sie nie dzieje.

Rickey
05-12-08, 23:37
No to proste, że takie uprzedzenie rodzicow do odżywek bierze się z niewiedzy. Gdyby byli chociaż trochę obyci w temacie to inaczej by do tego podchodzili. Jednak świat nie kończy się na rodzicach i ich uprzedzeniach i trzeba sobie jakoś radzić:D:D
Pozdro!!

Ikar
06-12-08, 00:53
No to proste, że takie uprzedzenie rodzicow do odżywek bierze się z niewiedzy. Gdyby byli chociaż trochę obyci w temacie to inaczej by do tego podchodzili. Jednak świat nie kończy się na rodzicach i ich uprzedzeniach i trzeba sobie jakoś radzić:D:D
Pozdro!!

ojj ty chyba nie masz nawet te 17 lat.... bo watpie zebys tak sie bal opini rodzicow co ci powiedza na temat na ktory nie maja pojecia a ty masz i w kazdej chwili mozesz im udowodnic swoja wiedze na podstawie chociazby artykulow o suplach.

Poza tym przestancie gadac jak tu sie kitrac przed mamusia ktora nie wyraza zgody jak jemu one i tak sa na chwile obecna zbedne koniec kropka :P

Bewolf
06-12-08, 12:14
chyba mowisz o swojej prkatyce bo ja mialem kumpla co wjebal cale 2 paki mial 14 lat i co ni z tąd pikawa mu staneła....wiec nie pieprz smutów nie nie namawiaj nikogo na swoim tepym przykladzie.....k...wa pseduokosy dzieci chca faszerowac ja pj...dole:\

Bewolf
06-12-08, 12:17
ogolnie mowiac zauwazam coraz czesciej ze rad udzielaja osoby ktorych wyniki sa bardzo mierne i nie wiem na jakiej podstawie udzielaja rad z tak malym doswiadczeniem......:\

sts
06-12-08, 12:55
ogolnie mowiac zauwazam coraz czesciej ze rad udzielaja osoby ktorych wyniki sa bardzo mierne i nie wiem na jakiej podstawie udzielaja rad z tak malym doswiadczeniem......:\

też to zauważyłem :)ale siedzę cicho

ciaastek91
06-12-08, 13:02
chyba mowisz o swojej prkatyce bo ja mialem kumpla co wjebal cale 2 paki mial 14 lat i co ni z tąd pikawa mu staneła....wiec nie pieprz smutów nie nie namawiaj nikogo na swoim tepym przykladzie.....k...wa pseduokosy dzieci chca faszerowac ja pj...dole:\

czlowieku, ja sie nie bede z toba sprzeczal.
byc moze moja wiedza jest mala, ale w takim razie twoja jest zadna.

daj mi link do badan, ze kreatyna powoduje przerost miesnia sercowego.

daj mi dowod na to, ze pikawa twojego ziomka stanela bo 'wjebal cale 2 paki'

Rickey
06-12-08, 16:07
Ikar... jakna razie jestem na utrzymaniu rodziców więc chcąc nie chcąc muszę sie chociaż w małym stopniu podporządkować... to mi się chyba wydaje normalne... I mam te 17 lat- żeby nie było.

Może i mam marne wyniki itd. ale prawdziwe i info zawarte w moim profilu to prawda. Bynajmniej nie muszę się bawić w tuningowanie profilku, tak jak to robią niektórzy....
Pozdro dla bajkopisarzy.:D!!!!

Volves
06-12-08, 20:10
no niestety trzeba się podporządkować...mama odetnie
pieniążki i nici z rozbudowywanie domowej siłki/chodzenie na siłkę
czy supli :D

tak więc Kochamy nasze mamy :P

Bewolf
06-12-08, 22:25
http://www.***.pl/Kreatyna_a_mięsień_sercowy..-t340794.html oto forum na ktorym jeden z uzytkownikow mowi o tym co powiedzial mu lekarz wiec zamknij jadaczke i sam sobie o tym poszukaj i poczytaj powodzenia.....a co do drugiego to dowodu ci nie moge dac....jesli natomiast chodzi o wiedze to patrzac na twoje winiki mysle ze nie mam o czym z toba gadac licza sie efekty a nie gadanie....

Bewolf
06-12-08, 22:29
a co do tuningowania profilku to Rickey ma racje;)