Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pytanko

eXbee
30-11-08, 18:19
Jestem tu nowy także witam wszystkich..
Mam małe pytanie, a mianowicie przy układaniu diety (mając szyybką przemianę materii) powinienem układać ją do swojej wagi czy też może układać ją dla osoby troszkę "grubszej" niż ja?.
Mam 17 lat ok. 70 kg wagi oraz 188-9 cm wzrostu. Napewno nie mam skłonności do tycia ponieważ zjadam, a nawet można powiedzieć że pochłaniam duże ilości jedzenia i nie tyję.
Ćwiczyć zaczynam od następnego tygodnia tzn. postaram się nauczyć jak poprawnie wykonywać ćwiczenia.
Ogólnie jestem dość wysportowany i czy muszę robić ogólnorozwojówkę czy odrazu mógłbym przystąpić do treningu na masę?
I ostatnie pytanie : Nie będę miał jak stosować diety w pełni ( chodzę do szkoły także gotowanie od 8 do około 15.35 odpada) czy mógłbym posiłek w tych godzinach zastąpić czymś innym np. jakimiś odżywkami ?

Wiki
30-11-08, 18:28
Możesz sprobowac diety dla osoby troche "grubszej", ale kontroluj wage i swoj wyglad, jak bedziesz tyć na tluszczu, to wtedy zastosuj diete dla "siebie".
Odżywek na razie nie bierz...
Do szkoly mozna brac serek wiejski + wafle ryżowe, jogurt, kanapki z jajkiem i indykiem. Ja tam biore ryż i kurczaka do pudełeczka:)

eXbee
30-11-08, 19:12
Hmm... serek wiejski, kurcza, ryż , o jajkach już nie wspominając - to co lubię, tlko troche mi się nie widzi jeść to wszystko w szkole tak jakoś nie wiem sam czemu :)

adonis18
30-11-08, 19:49
Hmm... serek wiejski, kurcza, ryż , o jajkach już nie wspominając - to co lubię, tlko troche mi się nie widzi jeść to wszystko w szkole tak jakoś nie wiem sam czemu :)
czemu?
a jeśli nie to weź długą bagietkę przekrój na pół i wzdłuż i nawrzucaj tam kawałków kurczaka jajka gotowane pomidora czy cokolwiek na co masz ochote a co przewiduje twoja dieta. a ryż możesz przecież w plastikowym zamykanym pojemniku nosić.
tyle ;)
elo

Voice666
30-11-08, 19:57
Co się dzieje z tymi ludzmi? wszyscy chcą "przymasować", ale żadnemu się nie widzi nosić żarcie do szkoły czy pracy. Bo koledzy się krzywo patrzą, bo nie ma czasu zjeść. Tylko odżywki, suplementy i kreta jakby to był złoty środek do wspaniałych mięśni - niczego, powtarzam NICZEGO nie będzie bez diety.
Tyle.

Volves
30-11-08, 20:17
żadne odżywki nie są tak dobre jak
porządne papu :D

eXbee
30-11-08, 20:26
Voice, nie napisałem, że nie będę nosił, tylko, że mi sie to nie widzi jeśli inaczej się tego nie da zrobić to nie mam wyjścia , z bagietką dobry pomysł pewnie tak zrobię. Co do suplementów było to poprostu pytanie nie musiałeś odrazu sie rzucać. No i ostatnie wiem, czytałem, że bez diety nic nie zrobię dlatego też założyłem ten temat. Dzięki za podpowiedzi.

eXbee
30-11-08, 21:10
Niestety nie znalazłem opcji edytuj (ślepota?) więc proszę jeszcze o odpowiedź na to pytanko : Ogólnie jestem dość wysportowany i czy muszę robić ogólnorozwojówkę czy odrazu mógłbym przystąpić do treningu na masę?

hardworkOUT
30-11-08, 21:23
ogolnorozwojowka ;)

niema takiego tlumaczenia ze jestes wyportowany. stawy i miesnie nie sa przyzwyczajone do nowego bodzca w postaci treningu silowego.

zrob ogolnorozwojowke nic nie stracisz, tylko zyskasz.

eXbee
30-11-08, 21:37
Jak uważasz 2 -3 tygodnie ogólnorozwojówki by wystarczyły? Czy trzeba na to poświęcić troche więcej czasu ?

hardworkOUT
30-11-08, 21:43
miesiac - 5 tyg bedzie ok

eXbee
30-11-08, 22:08
Ok. Gdy ułożę dietę to stosować ją już w czasie tej rozwojówki czy dopiero przy masówce?

hardworkOUT
30-11-08, 22:14
dieta od zawsze.