Zobacz pełną wersję : 2 pytania odnosnie zdrowia...
hej!
Co moglbym brac aby wzmocnic swoj organizm fizycznie i psychicznie? Chodzi o to ze jestem zmeczony przez trening, no i przez stres co sprawia ze czasami jestem nie do zycia. Co byscie polecili procz zwykłych witamin i magnezu?
Drugie pytanie tyczy sie leku o nazwie ALERTEC. Czy ktos by mi mogl napisac cos na jego temat, dzialanie itp. Dodam ze jestem uczulony na kurz i mozliwe ze to jest przyczyna ze wciaz mam zawalony nos chociaz nie jestem przeziębiony.
pozdrawiam
Blackphoenix
30-11-08, 14:09
odp.1 Ja polecił bym więcej godzin snu :) ewentualnie kup sobie tran ;)
odp.2 Wskazania: ALLERTEC jest stosowany w leczeniu chorób alergicznych, jak katar sienny, przewlekły nieżyt nosa, przewlekła pokrzywka, świąd, dermografizm, alergiczne zapalenie spojówek, obrzęk Quinckego.
Działanie: ALLERTEC działa silnie i długotrwale. Hamuje wczesną fazę reakcji alergicznej, w której pośredniczy histamina, a także późną fazę, zmniejszając migrację komórek i uwalnianie mediatorów odczynu zapalnego. Nie działa przeciwcholinergicznie i przeciwserotoninowo.
myslalem ze sobie kupic jakies suple na wzmocnienie organizmu jakies ZMA albo cos. Mówisz ze tran jest dobry na wzmocnienie org.?
czyli jak jestem uczulony na kurz to moge brac ten allertec?
Blackphoenix
30-11-08, 15:52
przeczytaj wątek który wstawiłem na dziale suplementy, moze znajdziesz tam cos dla siebie ;)
Na wzmocnienie psychiczne to polecam ziola roznego rodzaju (te bez THC ). Rumianek, szalwia, pokrzywa - kup sobie coz z firmy Herbapol i pij co wieczor inne. Dziala. Poprawia trawienie, relaksuje.
No to witam w klubie alergików, też mam alergię na kurz i wiem co to znaczy mieś zawalony nos. - Najlepszy jak dla mnie jest spray BUDERHIN przepisywany na receptę, co do tabletek to zawsze biorę ZYRTEK, teraz lekarz przepisał mi spray do nosa BECONASE i też daje radę w końcu mogę odetchnąć. Z tego wychodzi, że spray'e dają radę.
Co do zmęczenia psychicznego to polecam żeń-szeń brałem go przez jakiś czas i pozytywnie mi wchodził (opcja w tabletkach). Teraz piję tran, bo dobry na praktycznie wszystko, działa antydepresyjnie no i to bogate zródło omega3.
Pozdrawiam.
no u mnie nie ma mowy o oddychaniu przez nos... przez alergie a poza tym mam krzywą przegrodę.
z tym tranem to pomysle skoro mowicie ze on tak dobrze wplywa na org i ogolnie samopoczucie. Tylko zastanawia mnie czy za duzo chemii w dniu nie biore, bo od wczoraj codziennie rano biore..... witaminy, 2 tab. rutinoscorbinu, magnez, i teraz ten tran. nie jest tego wszystkiego za duzo? pozdrawiam:)
W tranie oprócz omega3 masz, vit A,D,E więc musiał byś sobie posprawdzać ile czego procentowo wychodzi i dodać tych vitamin, których ci będzie brakowało.
Dalczego oprócz witamin i magnezu? Jeśli czujesz często osłabienie to napewno brak Ci niezbędnych witamin. Jeśli masz kłopoty z koncentracją to proponuję lecytynę + vitaral. Nigdy, więcej snu nie pomoże Twojemu organizmowi w lepszym samopoczuciu. Możliwe że masz rozregulowaną dietę i Twój organizm tak na to reaguje. Na Twoim miejscu jeśli masz uczulenie na kurz zrobiłbym badania na odczulanie. Alertec jest na alergię, więc po co się faszerować jeśli może pomówc całkiem inny lek...
Z koncentracja nie jest az tak zle, tylko ogólnie jestem osłabiony... często czuje jak mi sie kreci w głowie. Cisnienie w normie mam. Myslalem o jakis suplach które mi pomoga odzyskać świeżość organizmu jakies ZMA albo co innego polecacie? Zwykle witaminy i magnez aktualnie biore kazdego dnia.
Czasem przedawkowanie witamin daje taki sam efekt jak przy ich braku.
u mnie bedzie raczej niedobór niz nadmiar witamin :)