Zobacz pełną wersję : Jajko !!??
Pytanie mam, chodzi mi o ""JAJKO"" kurze. Mianowicie chciałbym się doradzić , czy lepiej wypić "łyka"(surowe rozbite jajko z dodatkiem mleka), czy nie wiem usmażyć je, lub ugotować na pół miękko!!?? pzdro:::Dudson
Lepiej ugotowac. Bo takie wypite moze miec salmonelle.
Pozatym organizm czlowieka jest przyzwyczajony do pokarmów ktore zostaly poddane obróbce termicznej.
Na dodatek pijac jajko mozna sie zrzygać:):):)
Surowe jajko moze i ma wiecej białka ale moim zdaniem lepiej zjesc gotowane czy smazone i nie nabawic sie salmoneli czy jakiegos innego swinstwa.
Z tą salmonellą to racja dzięx i pzdr.... Dudson
Lepiej ugotowac. Bo takie wypite moze miec salmonelle.
Pozatym organizm czlowieka jest przyzwyczajony do pokarmów ktore zostaly poddane obróbce termicznej.
Na dodatek pijac jajko mozna sie zrzygać:):):)
jak ktoś jest mięczakiem to na pewno się zerzyga ale czy wtedy ma jakieś zadatki na kulturyche? twardym trzeba być ku*wa!@
jajka najpierw myjesz a potem bierzesz i wrzucasz na kilka sek do wrzątku. żadne dziadostwo poza gronkowcem tego nie przeżyje. moja ciotka tak radzi jest pigułą. potem rozbijasz nożem te jajka na połowy i same białka wrzucasz do szklanki. wypijasz wutwierdzając się w przekonaniu że nie jesteś ciotą
elo
Yhym... a potem idziesz i przegryzasz tetnice szyjna psu sasiada;>
Co ma picie bialka z jaj do bycia kozakiem..?;>>
Yhym... a potem idziesz i przegryzasz tetnice szyjna psu sasiada;>
Co ma picie bialka z jaj do bycia kozakiem..?;>>
a co ziomuś?
rockyego nie oglądałeś hehe
żartuje, nie chodzi mi o bycie kozakiem tylko o to żeby nie machać ręką z pedalskim afffffeeeee gdy zobaczysz białka z jajek ;)
elo
Nie no jasna sprawa.. Wyobrazilem sobie to, haha:DD Trza byc twardym;)
Ja tam robie tak 2 jajka , jogurt , mleko , mleko w proszku troche gainera , banan , twarog ;D
I dobrze jest ;D
Ja zawsze jajka gotuje, albo smażę. :P
Nie wiem jak wam smakuje gluciasta jajeczna surowa maź, ale ja to polubiłem z czasem nabiera się smaku do wszystkiego. Adonis18 dziękówka człeniu za dobrą radę na pewno skorzystam ... pzdr Dudson...
jajko ugotowane jest bardziej przyswajalne i nie dostaniesz salmonelli etc etc wiec gotuj smaz bialka i (?)ciesz sie zyciem(?)