Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 15 lat, 103 kg

koziol93
25-11-08, 18:54
Witam! Mam na imię Andrzej mam 15 lat, waże 103 kg.
Chciał bym coś z tym zrobić, ponieważ mam ogroomny brzuch i strszanie grube uda;/ Co moge z tym zrobić tzn jakie poleciacie ćwieczenia do zrobienia w domowych warunkach? Dzisiaj sobie kupiłęm 10kg hankle.
jak nimi ćwiczyć? tzn gdy będę cześto ćwiczyłto jakich efektów mogę się spodziewac? tzn będzie większy biceps? Jak zrzucić brzuch i na czym ćwiczyć aby kiedy, kiedyś mieć ,,kaloryferek'' Naraziue siłownia w moim przypadku odpada gdyż nie mam czasu(szkoła) W bicepsie mam 27 cm. Dać wam swoje foty? coś to pomoże?;/

przemek_yo
25-11-08, 18:57
nie wrzucaj fotek, daj spokoj, poewiedz jeszcze ile wzrostu masz bo waga ogromna, ale jak masz 2 metry to luz ;) taka waga i tak chude rece

koziol93
25-11-08, 19:00
mam 181 cm.

przemek_yo
25-11-08, 19:03
1 zmienic styl odzywiania
2 duzo sie ruszac ogolnie, aeroby, basen
3 wizyta u dietetyka lub odpowiedniego lekarza nie zawadzi bo 103kg na ten wzrost to nie jest zdrowe

ale nie ma sie co zalamywac, bo wszystko da sie zrobic ;) potrzeba checi i wytrwalosci ;) pozdro i powidzenia

huberciik13
25-11-08, 19:04
jesli chcesz sie pozbyc brzucha trzebabylo lepiej kupic lawke skosna i robic brzuszki ale kaloryferka niemasz co sie spodziewac przez najblizsze miesiace chyba ze zastosujesz diete i ciezko cwiczyl.Uda mam ten sam problem moze jak juz kupiles te hantle napewno tanie nie byly chyba ze kupowales od znajomego najlepiej jak je wykorzystasz do robieniu przysiadow

przemek_yo
25-11-08, 19:06
narobi na lawce.... 3 brzuszki... tluszczu trzeba zrzucic najpierw

huberciik13
25-11-08, 19:08
tego co wiem z mojego doswiadczenia wlasnie cwiczac mozna zwiekszyc mase miesni i spalic tluszcz

przemek_yo
25-11-08, 19:09
tu trzeba biegac i skakac, formy zlapac troche

koziol93
25-11-08, 19:15
ile gdzieś kosztuje taka łatwka skośna?;/ bo ja już jestem załamany. Mam dosyć wyśmiewania itp.

huberciik13
25-11-08, 19:20
narazie polecal bym ci tradycyjnie porobic brzuszki po co narazie wydawac pieniadze na lawke pozniej jak sie dopiero wprawisz moze oczyms pomyslec taka lawka to kosz to okolo 80zl na allegro a co masz na mysli wysmiewanie??

slim shady
25-11-08, 19:20
nie da sie robic masy i redukcji jednoczesnie, musisz najpierw jak najszybciej wziąść się za siebie bo stawy Ci wysiąda, i pewnie nie czujesz sie z tym komfortowo, zacznij sie duzo ruszac, biegaj pływaj idź na rower steper skakanka boks. Musisz zrezygnowac z niezdrowego odzywiania. Musisz postawic sobie cele i je stopniowo realizowac. np. od tego tygodnia ogranicze słodycze do minimum, w nastepnym wogle zrezygnuje i pozwole sobie zjesc jeden smakołyk w tygodniu, potem uregulujesz posiłki, jedz mało ale często, jeden z wazniejszych celów to ze nie wyjdziesz z domu bez śniadania. Następnym krokiem bedzie wybór zdrowej zywnosci na rzecz tej starej, np. zamiast białego pieczywa jedz ciemne, zamiast ziemniakow, kasze i brązowy ryz, zamiast słodkich napojow to wode i zieloną herbate, nie obżeraj sie na kolacje,

najlepiej jakbys napisał swój przebieg posiłkow w ciagu dnia(razem z przekąskami) mniej wiecej oczywiscie,

ławke sobie narazie odpusc to nie jest koniecznosc, spokojnie na ziemi mozesz cwiczyc :)

koziol93
25-11-08, 19:23
no, że jestem gruby i w ogóle;) jak robić te brzuszki? tzn ręce za głowę i podnosić się ? ile gdzieś z tych brzuszków musze na raz zrobic? ile dziennie? przed chwilą chicałem zrobić pompkę ale nie dałem rady:(

huberciik13
25-11-08, 19:26
jesli narazie niemozesz zrobic pompek sprobuj stanac przy oprzec rece o scianie odchylic jak najdalej nogi i cos wtym stylu potrenowac

koziol93
25-11-08, 19:32
Jem tak:
śniadania nie jem, w szkole kupie sobie 3 czekoladowe 7daysy i ze 2 batony, po kupuję sobię kebaba(moja mama ma sklep spożywczy więc przekąski jem cały czas tzn, cukierki ciastka itp) i wieczorem ok 20 Wypasioną kolacje składającą się przeważnie z mięsa i zmieniaków

adonis18
25-11-08, 19:37
no, że jestem gruby i w ogóle;) jak robić te brzuszki? tzn ręce za głowę i podnosić się ? ile gdzieś z tych brzuszków musze na raz zrobic? ile dziennie? przed chwilą chicałem zrobić pompkę ale nie dałem rady:(
ziomuś po kolei wszystko spokojnie
1. masz sporą nadwagę. tylko i wyłącznie dieta i aeroby. z głową!! nie rzucaj się na ćwiczenia jak szczerbaty na suchary bo sobiew tylko krzywde możesz zrobić - SERIO !!!!!!!
2. dieta - w dziale "dieta" poszukaj. wg mnie: jedz 1/3 tego co do tej pory. poważnie! tłuste jeżeli musisz to tylko przed południem węglowodany przed 16.00 a później już tylko białko. później tzn. DO 20.00 (słownie: dwudziestej) a potem absolutnie nic!!!!! najlepiej gdybyś samo chude mięso jadł ;) zobacz tabele kaloryczne i policz wszystko. przy twoim wzroście 1500kal dziennie powinno wystarczyć na redukcji hehe.
3. trening - nie biegaj na początku bo ci kolana ch*j strzeli. coś lżejszego ale intensywnego najlepiej basen. ile wlezie a nie 1 w tygodniu po 45min. zanim zaczniesz idz do lekarza/dietetyka. pogadaj w ogóle ze starymi. i przede wszystkim ŻADNEGO JEDZENIA NA MIEŚCIE ! ! ! !
życze powodzenia ziomuś dasz rade tylko cierpliwie powoli do przodu i z głową ku*wa!!!
elo

slim shady
25-11-08, 19:41
musisz przestac tak sie odzywiac, bo to wszystko źle sie skonczy w przyszłosci, do tego pewnie wysypuje Cie pryszczami i miewasz czeste bóle stawów,

Tak jak napisałem nie wyjdziesz z domu bez porządnego śniadania(śniadanie to najwazniejszy posiłek w Twoim dniu) i nie maja to byc 7 days, batony, nutella czy inne słodycze. Zacznij robic sobie posiłki do szkoły, idź do domu i zjedz obiad, pocwicz(na początku z 3 razy w tygodniu potem 4) na kolacje jedz warzywa i owoce ewentualnie jakąś kanapke,

koziol93
25-11-08, 19:54
Od jutro postaram się wdrążyć plan w moje życie. Od razu ,ówie, zę basen odpada, ponieważ mam ogromne ,,piersi'';(;( Większę od niektórych dziewczyn w klasie;/
Plan jedzienia na jutro:
Na śniadanie płatki z mlekiem, do szkoły 3 jabłka żadnego podjadania itp a na kolację co polecicie?

edit:
nie wysypuje mnie pryszczami;)

mlody1144
25-11-08, 19:59
na kolacje tunczyka ale jakis serek, i nie jedz od razu przed spaniem

slim shady
25-11-08, 19:59
ej bez przesady nie tak ostro bo sie zagłodzisz do szkoły weź kanapki na kolacje produkty bogate w białko oraz owoce i warzywa śniadanie jest jak narazie ok :) , musisz odchudzac sie z głową tak jak napisałem w pierwszym swoim poscie w tym temacie, napisz sobie na kartce cele i je realizuj, nie wstydż sie isc na basen, jak pojdziesz na sportowy to wątpie zeby ktos sie śmiał chyba ze bedą jakies cwaniaczki

mlody1144
25-11-08, 20:05
i nie chlaj ciagle jakichs batonow czekolad kielbasy zwyczajnej :D:D:D itp. to same gowna

adonis18
25-11-08, 20:12
Od jutro postaram się wdrążyć plan w moje życie. Od razu ,ówie, zę basen odpada, ponieważ mam ogromne ,,piersi'';(;( Większę od niektórych dziewczyn w klasie;/
Plan jedzienia na jutro:
Na śniadanie płatki z mlekiem, do szkoły 3 jabłka żadnego podjadania itp a na kolację co polecicie?

edit:
nie wysypuje mnie pryszczami;)
siema jeszcze raz
ziomuś skup się! co mają kur*a twoje cyce do basenu?? wstydzisz się?? to się kur*a całe życie będziesz wstydził. potrzeba ci zmiany nastawinia i motywacji. nie ma nic za darmo.
piszę o basenie bo jest po prostu dla ciebie najlepszy. w ogóle jest najlepszy.
przemyśl to wszysto dokładnie. ułóż sobie plan dnia. rób wszystko żeby nei siedzieć w domu. jak już musisz coś żuć to gume albo marchewki wiadro sobie obierz i zasuwaj ale też bez przesady. kisielek. wszelka kasza. z owocami też spokojnie - nie wiecej niż300g dziennie !!! nie 3 jabłka tylko 1 a jak już to 2 ale kwaśne. jak są słodnie to mają w cholere sacharozy która tuczy.
poczytaj o dietach o odchudzaniu. tu nie ma taryfy ulgowej czy półśrodków. musisz być ze spobą szczery i zdecywodany. to jest kur*a walka ze samym sobą o to czy będziesz wyglądał jak mądry i zdrowy człowiek czy jak...................
właśnie popatrz w lustro. podejmij decyzje i konsekwentnie dążyj do realizacji założonego celu
elo

Zioman
25-11-08, 20:14
Na każdym basenie są organizowane zajęcia dla otyłych. Zapytaj się czy u was też

koziol93
25-11-08, 20:27
ile gdzieś godzin dziennie przydało by się przejechać rowerem? i ile godzin przebiegac?
K*rwa uządziliście mi taką pogadankę, że zaraz idę pobiegać;)ile gdzieś czasu biegac?
z przerwami? Dodam, że jak przebiegnę z 20 metrów to jestem już strasznie zmeczony

Zioman
25-11-08, 20:29
Na początku się nie biega tylko chodzi - pierwsze dwa tygodnie, po 30 minut.

adonis18
25-11-08, 20:35
ile gdzieś godzin dziennie przydało by się przejechać rowerem? i ile godzin przebiegac?
K*rwa uządziliście mi taką pogadankę, że zaraz idę pobiegać;)ile gdzieś czasu biegac?
z przerwami? Dodam, że jak przebiegnę z 20 metrów to jestem już strasznie zmeczony
tak jak zioman słusznie radzi - przynajmniej 30min. co ci kur*a o bieganiu pisałem!!!
spokojnie. pospaceruj najpierw chcesz zawału dostać? kontroluj tentno. a w ogóle to poczytaj najpierw o tym wszystkim kur*a bo cie na sumieniu będziemy mieli!!!!!!!
i po raz kolejny cie proszę: z głową dziciaku z głową !!!!!
elo

koziol93
25-11-08, 20:39
okej;) To sobie pospaceruje 30 minut z psem;>

mlody1144
25-11-08, 20:43
życze powodzenia. no i zeby sie nie skonczyli na tygodniu bo czesto tak jest ze wielki zapal a szybko przechodzi.
hmmm nie mam wielkiego doswiadczenia ale moze by jakiegos thermo speeda dolaczyl???

koziol93
25-11-08, 20:53
nie chce brać razadnych dziwnych leków itp, poniewa jestem uczulony na pinicyline(dobrze napisałem?) i jeszcze kilka innych dziwnych substancji i jest jeszcze prawdopodobieństwo, że jestem na coś jeszcze uczulony(jak byłem w 3 klasie to po podaniu penicyliny miałem zapaść kliniczną). A ch*j wie co jest w tych ,,lekach''

slim shady
25-11-08, 21:26
tse to nie jest lek ale i tak zamłody na suplementacje, musi poczytac najpierw o normalnym odchudzaniu, ten spacer proponowałbym szybszym tempem,

adonis18
25-11-08, 23:46
to jeszcze raz ja
masz tu art o pływaniu może cie zachęci
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=14471
elo

dragonikow
27-11-08, 09:57
ławkę skośna narazie sobie daruj i zastosuj tradycyjne brzuszki oraz polecałbym rower bo zimy raczej w tym roku też nie będzie ale też może być stacjonarny. Jeśli chodzi o diete to tu pomorze tylko dietetyk choć osobiście polecam sprawdzoną przeze mnie dietę "mało a często" z dużą ilością warzyw i zero cukru do herbaty :) schudłem z 92 do 79 w dwa miesiące . oczywiście jeszcze ćwiczenia (brzuszki ABS, pompki, hantle)

burn
27-11-08, 11:09
Zajrzyj do działu dieta, ćwicz dużo ale się nie przemęczaj. Kondycja przyjdzie z czasem, mniejsza waga też i oby skóra nadążała (zrzucać zbyt szybko wagę też nie jest zdrowo)
Duuuużo pływaj, chodź na saunę... i nie wstydź się ! Zobaczysz jaki będziesz dumny z siebie po kilku miesiącach ;)
Pozdrawiam.

koziol93
27-11-08, 18:29
Narazię sprawy u mnie wyglądają tak;)
jedzonko:
śniadania nie jadam, w szkole zjadam 3 kanapki z serem i szynką, i jabłko na obiad też nic
i tradycyjnie kolacja normalna;) Jakos zajebiście nie jest ale k*rwa ja musze cos jeśc;/
Aha i ćwieczenia:
wieczorami po 200 brzuszków tradycyjnych(co 10 przerwa bo tak mnie brzuch boli, że nie moge wytrzymac) i 20 przysiadowów(wiecie może od czegow trakcie kucania strzelają kości?? za każdym razem zstrzelają, jak stane na jednej nodze i zegne noge to tego zkawiska nie ma o co chodzi?) i oczywiście hantle;) tzn 3 serie(hantle 10kg) 20-15-10 a słyszaliście może kiedyś o ,,głodówkach''? tzn, że przez 1 dzień nic się nie je tylko pije wode i podobno żołądek kurczy się do właściwych rozmariów i usuwaja się wszelkie toxyny z organizmu;) spróbować?

adonis18
27-11-08, 18:56
1. śniadanie to podstawa! powinno być największe i jest to jedyny posiłek kiedy możesz zjeść coś tłustego. jedz śniadania. wstań 20 min. wcześniej i zjedz!
2. kanapki ok, jabłko też :)
3. pokombinuj może ci się uda zrobić tak żebyś coś w porze obiadowej wartościowego zjadł, tak do 16.00.
4. brzuszki ok, to że boli to jak w matrixie z neo ;) bolą bo nigdy ich nie używałeś ;)
5. obowiązkowo rozgrzewaj się przed ćwiczeniami. glukozamine sobie kup może coś pomoże na strzelanie.
6. z tymi hantlami to spokojnie poczytaj o ćwiczeniach pooglądaj na youtubie jak się poprawnie powinno ćwiczyć. technika najważniejsza!
7. głodówki to może na razie odpuść. po prostu mniej jedz. za miesiąc może 2 spróbuj tylko nie jedz kolejnego dnia "żeby nadrobić"
8. na toksyny to kiszona kapusta. tylko że gaz możesz mieć po niej okrutny jak ja ;)
powodzenia
elo

slim shady
27-11-08, 19:36
mi tez strzela przy przysiadach, głodówki sa na oczyszczenie, ale za młody jestes za to i za mało doświadczenia masz w odchudzaniu,

Rafauu
27-11-08, 20:26
dieta !!! bardzo wazne przynajmniej 7 lekkich posilkow dziennie
aeroby (poczytaj o tetnie) najlepiej pare razy w tyg
i polecam plan oglonorozwojowy
pameitaj zeby robic regularne przerwy w diecie i treningach pamietaj rowniez aby wdrazac diete powoli

Rafauu
27-11-08, 20:29
pod rzadnym pozorem nie probuj glodowki!!!! bedziesz potem mial taki efekt jojo ze nie masz pojecia!! nie sztuka jest schudnac nie jedzac!

ps glodowka posty etc to tylko pare razy do roku i to nie zupelnie tylko 3 bardzo lekkie posilki i duzo wody

dragonikow
27-11-08, 20:29
Co do śniadań to podstawa bo wtedy włączasz metabolizm!! O kolacji możesz zapomnieć chyba że jesz przed 18 ponieważ później musisz dać czas brzuszkowi aby wszystko spokojnie strawił.

A kości Ci strzelają bo prawdopodobnie nie robisz rozgrzewki przed ćwiczeniami tj. rozciąganie i rozgrzanie. Co do głodówki to kompletna bzdura bo metabolizm blokuje wtedy spalanie aby przetrwać. Jak już chcesz zrzucić wage to rób to mądrze żebyś potem nie miał problemów ze zdrowiem

pan.wiesiu
28-11-08, 11:31
witam.
podpisuje sie pod tym co radza ci slim i adonis ;)
zycze powodzenia przyjacielu
pozdrawiam;
wiesiek