PDA

Zobacz pełną wersję : bol....

Toma
24-11-08, 20:57
Witam.
Jakies 2 miesiace temu po poludniu gralem mecz a pozniej jak co tydzien poszedlem na silownie cwiczyc plecy. Na drugi dzien gdy sie obudzilem bolal mnie dolny odcinek kregosłupa... W ogole nie moglem sie schylic, poszedlem do lekarze a ten przypisal mi jakas masc i jakies tabletki. Pomoglo ale niedawno tak jakby bol sie przenisol na noge ... Nie wiem jak to opisac gdy siedze na krzesle i chce podniesc obydwie nogi tak aby byly proste w kolanach boli mnie prawa dolna czesc plecow , gdy stoje na wyprostowanych nogach i chce palcami dotknac ziemi "rwie" mnie prawa dolna czesc plecow /kregoslupa ( nie wiem co to jest ) i czuje rwanie w nodze. A gdy siedze z wyp[rostowanymi nogami i chce broda dotknac klatki piersiowej na prawym posladku albo gornej czesci nogi czuje straszne rwanie ...
Co z tym zrobic ? Znowu isc do lekarza i brac tabletki ( bo pewnie to mi przypoisze ) czy jakies cwiczenia robic ? czy co ? Prosbilbym o pomoc ...

pey
24-11-08, 21:38
Po pierwsze znowu niestety lekarz, a po drugie odpoczynek od ćwiczeń (nie ryzykuj) i maść rozgrzewająca na noc.

Villain_In_Black
27-11-08, 15:38
Problem!!
Gdy robię pompki (zarówno na poręczach jak i zwykłe) przy końcowej fazie obojczyki zaczynają tak na****rzać że mała bania.
Ostatnio ćwiczyłem uda leżąc i podnosząc nogi do klaty. Teraz boli mnie część mięsnia pod miednicą. Pomóżcie

hans87
27-11-08, 19:09
jak juz dlugo cwiczysz i czy odpowiednio podnosisz ciezar z ziemi? jesli to jest to co sądzę to uzywaj masci rozgrzewających i przerwa w silce az ból ustanie (nawet 2 miechy). Polecam tez isc do jakiejs sympatycznej masażystki:) pozdro

Villain_In_Black
27-11-08, 20:16
OK:) Z tą masażystką tą nie taki zły pomysł:D Czy nieodpowiednie oddychanie może być przyczyną owego bólu?
SOG

hans87
27-11-08, 22:29
z tym oddychanie to raczej to nie jest powod. ale oddychanie podczas cwiczen jest bardzo wazne. wycisk - wydech, opuszczanie - wdech. narazie pozostaje ci masaz, maści i przerwa w cwiczeniach, do czasu az kontuzja minie. robił ci lekarz rentgen w miejscu które cie boli?

Villain_In_Black
29-11-08, 10:11
Nie robił. Smaruję neproxenem. Przechodzi.

hans87
30-11-08, 10:11
to moglby Cie wyslac na rentgen.... wykluczylo by to jakies uszkodzenia mechaniczne kręgosłupa, ale jak przechodzi to dobrze.