Zobacz pełną wersję : Czy odżywki sa potrzebne?
Ćwiczę na zwiększenie masy mięśniowej, mam już dobra dietę. Pytanie jest takie czy odżywki naprawdę zwiększą o dużo masę? Jeśli tak to jakie polecacie? Nie chcę wydawać dużo kasy na odżywki
Odżywki pomagają w pewnym sensie przy budowie masy mięśniowej, ale jeżeli nie stosujesz diety to nie myśl, że same odżywki ci pomogą, bo dieta to podstawa ;)
A jeżeli dopiero zaczynasz ćwiczyć lub nie masz odpowiedniego stażu na siłowni (min 6miesięcy) to odżywki w niczym nie pomogą zalecana jest sama dobra dieta ;)
Na siłowni ćwiczę od maja. Chciałbym odżywki które tylko zwiekszą masę mięśni, waga ciągle rośnie a mięśnie nie za bardzo
Ćwiczę na zwiększenie masy mięśniowej, mam już dobra dietę. Pytanie jest takie czy odżywki naprawdę zwiększą o dużo masę? Jeśli tak to jakie polecacie? Nie chcę wydawać dużo kasy na odżywki
jeżeli rzeczywiście masz dobrą dietą to nie potrzebujesz odżywek/suplementów bo one mają za zadanie uzupelniać braki w tej diecie.
tyle na ten temat
elo
To znaczy, że dieta kiepska niestety
fanatykkkk
23-11-08, 22:49
zalezy bo w koncu w diecie nie znajdziemy krety,dobrego antykatabola, i roznych specyfikow....ale podstawowe suple ktore moga zastapic braki to masowy,biala i wegle...
LeBron23LBJ
24-11-08, 14:33
zalezy bo w koncu w diecie nie znajdziemy krety,dobrego antykatabola, i roznych specyfikow....ale podstawowe suple ktore moga zastapic braki to masowy,biala i wegle...
zgadzam sie
odzywki uzupelniaja diete ... tzn carbo, bialko, gainer
natomiast kreta i inne specyfiki to suplementy ... :> bez ktorych tez da sie cwiczyc choc wiadomo ze jest ciezej