PDA

Zobacz pełną wersję : Triceps.

piker19
22-11-08, 23:04
Jakies dwa dni temu robiłem sobie w domu pompki, po ok 40 sztukach zaczał mnie strasznie bolec triceps. Posmarowałem Ben_gayem i rano zero bolu : )
Dzisiaj znowu robie pompki i bol znowu powrocił( z tym, ze jak zaczałem czuc, ze mnie ciagnac zaczyna przestałem robic pompki ). Czego to moze byc objawem, co robic? Pompek mogłbym trzaskac sporo wiecej gdyby nie ta bolaca reka..

piker19
22-11-08, 23:15
Moze jakies opaski sa?

adonis18
22-11-08, 23:20
Moze jakies opaski sa?
siema
nie bardzo kminie ziomuś. jeżeli to mięsień a nie łokieć to po ch*j ci opaska?
może za dużo na początek w jakichś seriach je rób pokombinuj. a miałeś tak wcześniej jak ćwiczyłeś? napisz w ogóle coś o sobie
elo

piker19
23-11-08, 09:22
nie, wczesniej tego nie miałem. cwicze jakies 3-4tyg. na siłce.. Pewnego dnia postanowiłem zrobic troche pompeczek i robiłem je w seriach po 5-10...
Wczoraj posmarowałem bolaacy miesien Ben-Gayem i wszystko znowu jest ok.
Dodam, ze przy wyciskaniu na płąskiej, tez po pewnym czasie odczuwam bol, lecz mniejszy.

007
23-11-08, 09:30
Typowy przykład ,na początku zapał większy niż organizm może wytrzymać .Poczytaj podwieszone plany trochę o regeneracji i nie pompuj codziennie :D

pey
24-11-08, 21:52
Napewno nie masz techniki dobrej do robienia pompek ale wyrobisz sobie ją jak będziesz juz po kilku tygodnich ćwiczeń bo wyrabia się on od treningu klatki. Nie przesadzaj z opaskami i maściami bo to normalna reakcja mięśni czy stawów na porywcze ćwicznia. Jelsi to Twój poczatek z siłownią to nie możesz cisną na maksa więc pamiętaj o odpoczynku i po siłowni nie pompuj w domu dodatkowo - a jak masz dzień nie treningowy i nie możesz bez siłki wytrzymać to znajdź sobie inne zajęcie a siły zostaw do następnego treningu.

Voice666
25-11-08, 18:18
Rozciągać, rozgrzewać się przed treningiem. Wiele osób lekceważy rozgrzewkę a pózniej są tego efekty.

Bewolf
04-12-08, 23:28
po prostu bez rozgrzewki i dla tego bola cie zaczepy bo zakladam ze boli cie kolo lokcia albo cos wyzej.