Zobacz pełną wersję : Triceps.
Jakies dwa dni temu robiłem sobie w domu pompki, po ok 40 sztukach zaczał mnie strasznie bolec triceps. Posmarowałem Ben_gayem i rano zero bolu : )
Dzisiaj znowu robie pompki i bol znowu powrocił( z tym, ze jak zaczałem czuc, ze mnie ciagnac zaczyna przestałem robic pompki ). Czego to moze byc objawem, co robic? Pompek mogłbym trzaskac sporo wiecej gdyby nie ta bolaca reka..
Moze jakies opaski sa?
siema
nie bardzo kminie ziomuś. jeżeli to mięsień a nie łokieć to po ch*j ci opaska?
może za dużo na początek w jakichś seriach je rób pokombinuj. a miałeś tak wcześniej jak ćwiczyłeś? napisz w ogóle coś o sobie
elo
nie, wczesniej tego nie miałem. cwicze jakies 3-4tyg. na siłce.. Pewnego dnia postanowiłem zrobic troche pompeczek i robiłem je w seriach po 5-10...
Wczoraj posmarowałem bolaacy miesien Ben-Gayem i wszystko znowu jest ok.
Dodam, ze przy wyciskaniu na płąskiej, tez po pewnym czasie odczuwam bol, lecz mniejszy.
Typowy przykład ,na początku zapał większy niż organizm może wytrzymać .Poczytaj podwieszone plany trochę o regeneracji i nie pompuj codziennie :D
Napewno nie masz techniki dobrej do robienia pompek ale wyrobisz sobie ją jak będziesz juz po kilku tygodnich ćwiczeń bo wyrabia się on od treningu klatki. Nie przesadzaj z opaskami i maściami bo to normalna reakcja mięśni czy stawów na porywcze ćwicznia. Jelsi to Twój poczatek z siłownią to nie możesz cisną na maksa więc pamiętaj o odpoczynku i po siłowni nie pompuj w domu dodatkowo - a jak masz dzień nie treningowy i nie możesz bez siłki wytrzymać to znajdź sobie inne zajęcie a siły zostaw do następnego treningu.
Rozciągać, rozgrzewać się przed treningiem. Wiele osób lekceważy rozgrzewkę a pózniej są tego efekty.
po prostu bez rozgrzewki i dla tego bola cie zaczepy bo zakladam ze boli cie kolo lokcia albo cos wyzej.