Zobacz pełną wersję : Dieta na mase miesniowa - do sprawdzenia
I SNIADANIE
8.00 Glutaminka 3g
8.20 Platki owsiane, 5 lyzek stolowych plus 1,5 szklanki mleka do tego
8.25 Odzywka wysokobialkowa (Optimum Nutrition) 30g
II SNIADANIE
11.00 Kanapka(podwojna - zlozona) z razowca z szynka/ryba/serem zoltym, ogorkiem, pomidorem
Jogurt, jablko, banan, herbata z cytryna
POSILEK
14.00 Kanapka z razowca(podwojna, zlozona) z szynka/ryba/serem zoltym, ogorkiem, pomidorem
Jogurt, jablko, banan, herbata z cytryna
Odzywka wysokobialkowa (Optimum Nutrition) 30g
OBIAD
17.00 Ryz (125-150g), piersi z kury - no ze dwie duze:) (ewentualnie ryba x2, albo jakies inne mieso ale rzadko)
18.00 TRENING
PO TRENINGU
19.30 2 Banany i jablko, glutamina 3g (ewentualnie zamiast jakiegos owocu, puszka brzoskwin)
KOLACJA
20.30 2 kromki razowego plus serek wiejski (200gram) albo 2 kromki razowca z tunczykiem - pol puszki (bez masla)
POSILEK PRZED SNEM
23.00 Odzywka wysokobialkowa (Optimum Nutrition) 30g, glutamina 3g
Prosze o oceny mojej dietki.
Cwicze 3x w tygodniu, pn, sr, pt, staram sie tak samo odzywiac w dni nietreningowe. Moj staz to ok 20 miechow z przerwami, wzrost 183cm, waga 91kg, zalezy mi na masi.
Czekam na opinie, rady, sugestie.
Pozdrawiam.
Wygląda w porządku, potrzebujesz ok 182g białka na 364g węgla, do syntezy 1 g białka z aminokwasów, dostarczanych wraz z pokarmem, ustrój człowieka potrzebuje ok. 24 kcal (100 kJ) energii, którą powinien czerpać ze źródeł poza białkowych, czyli z rozkładu węglowodanów i tłuszczów - policz ile to będzie u ciebie i masz ilość potrzebnych kcal. Glutamina wygląda też ok- więcej niż 10g dziennie może ci zafundować mdłości, zaparcia i takie tam przyjemności ;) . Tylko nie łącz ogórka z pomidorem, bo jeden drugiego wyjałowia ze składników mineralnych.
Wydaje mi sie ze lepiej by bylo gdybys po treningu jadł tez białko.
tak amlo jesz a masz tyle wagi na + !? niezle
Z tym treningiem tak srednio bo nie wiemy o ktorej konczysz i jakkiie sa odstepy od treningu a posilkow
Wiki.. z reguly po treningu ok 40min jem jakies 200gramow serka, nie moge brac odzywki bialkowej 4x dziennie:)
PIT - serio malo? Poradz, prosze, co i gdzie mniej wiecej wcisnac. Co zle robie?:D Koncze trening ok 19.30, cwicze ok 1,5h, obiad przed treningiem jakies 30-45min, od razu po treningu zas 2banany i glutamina, a po pol h wlasnie owy serek, poradz co dodac do diety i kiedy, oczywiscie zalezy mi na masie miesniowej, pozdrawiam i dzieki
no to dorbze z tym serkiem robisz jesli 200g jakies pol godziny po treningu a tuz po 2 banany. wszystko sie zgadza, lecz do serka doloz wegle zlozone. 5 lyzek stolowych platkow to chyba nie jest wiele, na sniadanie musi wyjsc sporo weglowodanow. Dodawaj otreby a do kanapek podwojna ilosc szynki
a co to sa kurna otreby?;DD myslalem ze te platki to wlasnei to;>, moze cos innego dodac do sniadania jeszcze? tego peirwszego?
Jasne, do chlebka miesa nie zaluje;D
LeBron23LBJ
24-11-08, 14:39
ja tez bym brał odżywke białkową po trenigu, i jeszcze ją brał rano na czczo żeby lepiej sie wchłoniła a ty bierzesz ją po zupie mlecznej
ja tez bym brał odżywke białkową po trenigu, i jeszcze ją brał rano na czczo żeby lepiej sie wchłoniła a ty bierzesz ją po zupie mlecznej
Glutamina plus bialko naczczo, a pol godizny pozniej platki owsiane i jakas kanapka czy jajko? Lepiej bedzie?
W ogole coorwa... Waze sie i waze i nie przytylem nic...:/ Gdzie dodac i czego, jakby mi kto napisal? W jakich godzinach no i czy to wegli czy bialka? Czy to i to, pozdrawiam
Oki. Obliczylem sobie wszystko, zapotrzebowanie dziennie, oraz wypisalem w arkusz exela, jeden dzien z mojej diety! Wychodzi jak w morde strzelil nadwyzka kalorii ok 500, a nie tyje, czy ktos by sie zobligowal zobaczyc to i ocenic? Jesli tak to prosze o jakis kontakt na PW czy cus, pozdrawiam..
Zapotrzebowanie wyliczylem 3460Kcal
Wg diety mam ~3800 kcal
bialka o 120g wiecej niz zapotrzebowanie
wegli o ok 60g wiecej niz zapotrzebowanie
tluszczy za to mniej o ok 35g od zapotrzebowania
dostarczam 3,3g bialka, 0,7 tluszczy, 6,2g wegli na kg masy ciala...
Gdzie lezy problem? P O M O C Y ;)
Ile już stosujesz tą dietę??
Czemu oleju z oliwek niema?
Dodaj do tego Omega3, w kapsułkach lub w postaci tranu. Dodatek kwasów omega-3 w diecie korzystnie wpływa na przemianę glukozy i zwiększa wrażliwość na insulinę. To zaś sprawia, że do budowy własnych białek zużywane jest dwukrotnie więcej aminokwasów niż przy zachowaniu "zwykłej" diety.
Spokojnie, oliwa z oliwek w zupełności starczy. Ja biorę 2 łyżki rano, 2 po południu i 2 na wieczór.
Nic wiecej nie potrzeba? Tylko ta oliwa z oliwek? Kiedy ja wcinac, w jakich ilosciach? Wiecej wegli nie dolozyc? Jesli tak to gdzie i kiedy:)
Diete stosuje od okolo poltorej miesiaca... Pozdrawiam
Bo są 'złe' i 'dobre' tłuszcze a większośc pakuje do złych.
Oliwa z oliwek napewno pomoże.
Do tej kanapki możesz sobie pierś z kurczaka grillować, ja tak robie:D
Mój głowny posiłek to kurczak+warzywa+ryż. Czasami kroję kurczaka na kawałki i gotuję na parze z warzywami a czasami kotleta z nich robie i wychodzi prawdziwy obiad;p
Carbo możesz zarzucić
Kolacja też cienka jest, dorzuć węli i tą oliwę
Na wieczór i nietylko możesz dać białko Matrix 5.0
No wcinam bialko, napisane tam wszystko jest:) rano do owsianki bialko, potem w pracy miedzy kanapkami no i na sen:)
Jakie wegle dodac do kolacji? Co polecisz? No i czy gdzies jeszcze ich dodac? Bo w tym problem tak?
6 lyzek stolowych oliwy dziennie? 3x po 2 lyzki?