Zobacz pełną wersję : Coca-Cola Light
Coca-Cola Light Wartość kaloryczna w 100g produktu: 0,2kcal.
Pytanie czy rzeczywiście, czy to raczej myk reklamowy?.
Amerykanie BigMac`i popijaja dietetyczna kola, bo ma miej kalorii.
W Light jest rzeczywiscie miej cukru niz w innych Colach.
Pij wode.
prawda, ale cola wtedy traci smak...
jest natomiast słodzik (aspartam)
w wikipedii sobie zobacz czym on jest...
poza tym cola i bez tego do zdrowych nie należy...
slim shady
20-11-08, 22:14
czytałem kilka artykułów na temat produktów light rzeczywiście mają mniej cukrów, ale nie są lepsze w odchudzaniu, wypełniane są sztucznym słodzikiem, autor jednego z artykułów twierdził wręcz szybciej sie zalejemy tłuszczem niż na normalnych produktach
No i kurcze nie oszukujmy sie - to nie smakuje tak samo;D
slim shady
20-11-08, 22:23
no wole zwykłą cole chociaz i tak przewaznie nie pijam, zwykła i inne napoje tego typu zawierają w 0,5 l napoju 13 łyzek cukru :P
hehhehehe albo wode zwykla zrodlana albo piwo;)
slim shady
20-11-08, 22:36
ja pije tylko wode :) a alkohol okazyjnie :P chociaz ostatnio zaduzo tych okazji miałem, przez co dieta była pokrzywdzona :) biore sie spowrotem za siebie, pozdro :P
Yhym, ja tez okazyjnie, ale czuje ze w swieta sie to diametralnie zmieni... Bede blagal o sposoby zapobiegania zdewastowania organizmu po 2 tyg piciu;)
slim shady
20-11-08, 22:45
hehe gdzies był art na forum o tym, jakie witaminki łykac itp
Jasne, bede sie dowiadywal:) w dzien wyloty zapisze wage i wymiary, w dzien powrotu to samo, dam znac o roznicy;)
slim shady
20-11-08, 23:26
po imprezie ważyłem 2 kg mniej
nie strasz mnie:D nie moge wazyc 62kg po swietach;D
slim shady
20-11-08, 23:29
nie martw sie ta waga szybko mi wróciła :D
wole dmuchac na zimne;D a na serio, bede sie staral jesc jak przy treningu, zrobic chociaz 1 tydzien treningu na te dwa tygle wakacji, bialko na dziury w diecie... no i czasem wracac do domu o wlasnych silach, a nie wleczonym przez taxi;) A reszta, coz... bedzie trza pokute zapodac;D
cola do miksera do tego piers z kurczaka i masz energetyczny shake potreningowy badz poranny do popicia
cola do miksera do tego piers z kurczaka i masz energetyczny shake potreningowy badz poranny do popicia
pilem,pyszne!
Jasne, bede sie dowiadywal:) w dzien wyloty zapisze wage i wymiary, w dzien powrotu to samo, dam znac o roznicy;)
Nie martw sie ja tam po ostrej libacji na drugi dzien waze tak 77 ale za 2 dni waga wraca do normy 79 kg. Chodzi o to ze jestes odwodniony dlatego zchodzi waga:p
Nie pijcie Coli light , bo zawiera aspartam , co do którego są kontrowersje. Podobno powoduje otępienie i raka mózgu. Dopuszczono go , ponieważ jest tańszy niż cukier.
A co teraz nie powoduje raka mozgu i otepienia ??
Jeśli oczekujesz odpowiedzi , to jej nie otrzymasz. Łatwiej było by mi odpowiedzieć co powoduje. Nie zadawaj więc absurdalnych pytań , bo się ośmieszasz.
W produktach `Light` jest rzeczywiście 0,2kcal/100ml. Samo działanie słodzika który jest ok 180* mocniejszy od cukru powoduje że minimalna ilość daje słodki smak, a co za tym idzie mało kcal(bo cukier nie tuczy od słodkości tylko od ilości), tak więc brednią jest jeden post w temacie odnośnie szybszego zalewania się tłuszczem pijąc produkty light.
Oczywiście wszelkie amerykańskie wynalazki nie są zdrowe.
//Jolly
ciaastek91
09-04-09, 20:22
wiadomo, ze sie nie zalewamy od produktow light, no prosze was, jaki bylby sens ich spozywania :]
radek slodkiewicz na redukcji poje cole light litrami.
panowie wezcie sie za konkret diete redukcyjna z odwazaniem kazdego grama jedzenia. cola light bedzie dla was wybawieniem. wielu kulturystow w czasie robienia zyly pije napoje napoje typu light. latweij wytrzymac taki rezim.
tak jak napisal ciastek. radziu ja spija litrami.
ja tez codziennie 2l colki zero spije.
cos mi sie od zycia nalezy:smile:
slim shady
09-04-09, 20:45
wiadomo, ze sie nie zalewamy od produktow light, no prosze was, jaki bylby sens ich spozywania :]
zdziwilibyscie się, zauwazcie ze wszystkie produktu light są przewaznie drozsze od swojego odpowiednika ktory ma wiecej tłuszczu czy cukru, produkty light wymyslili Amerykanie, zeby zarobic krocie, bezposrednio produkty light nie wpływa na tycie ale badania pokazuja ze po spozywaniu tych produktow ciezej jest nam sie oprzeć produktom ktore nie są light i mamy na nie zajebista ochote, po za tym zeby ten produkt był odtłuszczony jest poddawany wielu czynnikom i dodaje sie wiele składników zeby smakował jak smakuje a szprycowanie chemia nie jest zdrowe, dlatego zaleca sie kupowania teoretycznie tych "tuczacych produktów" niz tych fit.Znajomy pracował w Coca Coli i widział jakie świństwa dają do tej nowej Coli 0. Niestety nie mam linków do zadnych badan na necie ani innych konfluzji bo wszystko czytałem w róznych naukowych czasopismach,
Ps. Wyszła Cola z dodatkiem zielonej herbaty :)
ciaastek91
09-04-09, 21:09
cola zero i cola light to dokladnie to samo, zero powstalo, zeby mezczyzni zaczeli kupowac, bo light jest uznawane za kobiece albo pedalskie.
a to o czym piszesz slim, to juz kwestia psychiki, ze ktos ma ochote na cos nie light ;p
wcale nie twierdze, ze cola light czy inne fit produkty sa zdrowe, bo nie sa.
slim shady
09-04-09, 21:17
to są produkty przeznaczone dla zwykłych zjadaczy chleba co mysla ze schudna po tym nie wiadomo ile popijajac herbatka na chudniecie, Kulturysci mają wyliczoną diete i sie jej trzymaja i moga stosowac takie rzeczy bo i tak sie nie złamia, zeby nagle jesc w kfc
Dobrze ht powiedział, że coś się od życia należy :D
//Jolly
hehhe dokladnie uzaleznia strasznie. ja pije minimum 2l dziennie. a mam taki glupi i ograniczony leb ze zawsze kupuje w butlach po 0,5 lub puszki. bo lubie gazowana. a jak wezme 2l to ju nie jest to samo.
ale ze wzgledu ze mam tendencje do lapania fatu i musze sie pilnowac na okraglo to colka zero jest dla mnie wybawieniem
a i napewno jest lepsza niz cola light. :smile:
ciaastek91
09-04-09, 21:44
colka zero jest dla mnie wybawieniem
a i napewno jest lepsza niz cola light. :smile:
co ty opowiadasz, wydaje ci sie ;]
przeciez to dokladnie to samo.
hejka
moim zdaniem cola zero jest lepsza niz diet(light) bynajmniej tu w usa - wydaje mi sie ze ma jakby mocniejszy smak , tez jej sporo pije , ale w polsce to macie te ceny coli kosmiczne (bylem na wakacjach - i tez inaczej smakowala ) tu 12 puszek czasem za 3usd kupisz , a 2 litrowa butelka ok 1usd
na bank jest inna :smile:
dla mnie nr1 jesli chodzi o lighty.
najgorsza pepsi max.
hejka
moim zdaniem cola zero jest lepsza niz diet(light) bynajmniej tu w usa - wydaje mi sie ze ma jakby mocniejszy smak , tez jej sporo pije , ale w polsce to macie te ceny coli kosmiczne (bylem na wakacjach - i tez inaczej smakowala ) tu 12 puszek czasem za 3usd kupisz , a 2 litrowa butelka ok 1usd
a co Ty nie jesteś Polak, jak mówisz, że w Polsce to macie ? to jest śmieszne ze ludzie wyjeżdżają a potem nie identyfikują się ze swoim krajem ojczystym a co najśmieszniejsze przyjadą do PL i sztucznie zaciągają i akcentują jakby już zapomnieli swojego języka :D
no moze znasz takich lovelas , bo ja do nich nie naleze , skoro narazie mieszkam tu to napisalel macie w wersji osobowej tych co pisali ze kupuja , to tak jak mieszkasz w poznaniu a ktos pisze z rzeszowa macie cos tam tansze lub nie
Polak jak najbardziej jestem z krwi i kosci , i nigdy w Pl nie szpanowalem ze znam angielski .
a ty co taki patriota a jak bys dostal robote i mial okazje dorobic dzies w angli czy usa to pewnie bys nie wyjechal
ale jest roznica w sposobie slodzenia i uzywanych slodzikow
cola light to syf, coś za coś, mniej ma kalorii może, ale ma inne gorsze rzeczy za to, lekarz mi tak mówił i też jestem takiego zdania, ktoś tu dobrze pisał że to chwyt marketingowy bo chyba nikt nie wierzy że podczas redukcji powinno się to pić, chyba że ktoś bardzo lubi colę
poza tym większość ludzi jak się odchudza to pije zwykłą wodę mineralną a nie szuka jakiś coli light itp tylko dlatego że tam napiszą że ma mało kalorii
ciaastek91
14-04-09, 14:09
tm7, nie byles nigdy na diecie przed zawodami ,wiec nie wiesz jaki to jest hardcore.
nie dziwie sie np takiego slodkiewiczowi, ze pije cole light a nie wode, bo naprawde mozna zajoba dostac jedzac malenskie, suche posilki, bez przypraw, bez soli. a cola light nie ma kalorii, a przynajmniej jakos tam smakuje.
wiadomo, ze nie jest zdrowa, bo slodzona aspartamem, no ale kulturysci zazywaja wiele roznych srodkow, ktore tez nie sa zdrowe.. cos za cos :)
no rozumiem cie,
mnie chodziło o normalnych ludzi co oglądają reklamy, a nie o zawodowców ;)
nie byłem na diecie przed zawodami itd ale oglądałem programy o kulturystach przygotowujących się do zawodów, wiem że to nie to samo, ale widziałem ile to ich kosztowało, co jedli, jak patrzyli na swoją rodzinę kiedy jedli normalny obiad ( czyli pizze bo to ameryka hehe i cola do tego )
ciaastek91
14-04-09, 14:41
wiesz, jezeli normalni ludzie uwazaja, ze pijac cole light schudna, to ja juz nic nie poradze :D a znam takie kolezanki ze szkoly...
ale i tak uwazam ze cola light jest dobra alternatywa jezeli chodzi o napoje na redukcji, nawet dla normalnych ludzi. a ze nie jest zdrowa.. no coz. trzeba sie z tym liczyc, ale mysle, ze jemy wiele innych niezdrowych rzecyz wcale sie tym nie przejmujac.