Zobacz pełn± wersję : Glutamina do bialka czy nie?
Witam.
Jutro dostane paczuszke z bialkiem, gluta, bcaa i kreta. Przed swietami cyklu na krecie juz nie zrobie, wiec zostawie na po sylwku... Mam pytanie, oczywiscie bialko zjem przed swietami, dla uzupelnienia diety - otoz, brac do tego glute czy tez zostawic na potem? Jesli chodzi o kwestie materialne to nie robi mnie to, licza sie efekty:) Chce przybrac ciupke jeszcze do swiat, narazie na samej diecie z 89kg do 91kg w miesiac:) Staz 20 miechow z przerwami, regularnie od roku powiedzmy.
Krotko: bialko z gluta czy bez? (powiedzmy przez miesiac).
Pozdrawiam
Eeee...! Wstawac lenie!;D Paczke dostalem, wiec przebieram nozkami;D I jakby ktos z szanownych panow mogl napisac dawkowanie glutki... pozdrawiam:)
no pewnie,mozesz ja smialo brac,najlepiej bym Cie proponowal brac ja trzy razy dziennie w celu uzyskania lepszego efektu
dni treningowe 3 razy dziennie
-rano naczczo
-przed treningiem
-bezposrednio po treningu
dni nietreningowe 2 razy dziennie
-rano naczczo
-przed snem
polecilbym Ci jeszcze do tego BCAA i byloby super
No mam BCAA ale mialem to zostawic na pozniej. Chodzi mi oczywiscie o przyrost miecha. Po nowym roku zaczynam cykl na kreatynie do tego wszystkiego.
Slyszalem glosy na tym forum ze polaczenie bialka, gluty, bcaa i krety to jakby isc w mase i rzezbe jednoczesnie, wiec raczej nie halo...
Kto sie wypowie na temat bialka plus glutki? Oraz bialko gluta i bcaa? Pozdrawiam
Dobra, nikt nie chce to nie;p
L-Glutamina Vitalmaxa Megacapsuls
Warto¶ć odżywcza w 100g:
Białko - 99,01 g
Tłuszcz - 0,12 g
Węglowodany - 0,84 g
Wartosć energetyczna 100g: 1701,9 kJ / 400,4 kcal
1 kapsułka glutaminy megacaps zawiera 994mg czystej, farmaceutycznej l-glutaminy; 5,4 mg TAURYNY, 0,6 mg witaminy B6.
Skład: l-glutamina, tauryna, witamina B6, kapsułka żelatynowa
Czy jedna kapsulka rano, 3 po treningu (ok 19.30) oraz jedna na sen - czy takie dawkowanie jest ok? Pozdrawiam
Glutamine lepiej wziac po treningu i przed snem niz przed treningiem i po treningu:) Przed sie nie bierze ze wzgl na zbyt duze stezenie organizmu azotem. A w ogole lepiej w stanie katabolizmu:p Ale ja np biore tylko 3 po treningu i 3 przed snem:) (Tylko mam inna glutamine bo na kaps1,4g)
No ja czytalem wlasnie ze najwazniejsza jest glutamina po treningu wlasnie, poza tym w tym co napisalem wyzej jest kapsulka przed i po treningu:)
Czy jedna kapsulka rano, 3 po treningu (ok 19.30) oraz jedna na sen - czy takie dawkowanie jest ok? Pozdrawiam
Bierz 10g glutaminy dziennie podzielonej na cztery porcje. Po przebudzeniu, przed treningiem, po treningu i przed snem.
No tak pewnie jaki¶ tysi±c.
To az 10 kapsulek dziennie? Lojapierdziele...;D U producenta w opisie jest napisane ze 3-5 dziennie;>
2 rano 3 przed treningiem 3 po treningu i 2 na sen? Moze byc?
Może być np. 3 po przebudzeniu, 3 po treningu i 3 przed snem.
Dobra;> A co z BCAA? tez mam takie megakapsulki, polecasz to polaczyc z ta glutamina i bialkiem (chodzi mi o mase miesniowa) czy zostawic na po swietach razem z kreatyna i bialkiem?
Jesli teraz to ile brac tego BCAA:) Pozdrawiam
Jeden antykatabolik wystarczy, chyba że trenujesz jakim¶ morderczym treningiem.
Rzeczowa odpowiedz, dzieki i pozdrawiam:) Zostawie BCAA na po swietach z kreta i bialkiem wiec
Bialko ktore posiadam to GOLD STANDARD 100% WHEY PROTEIN (firmy Optiumum Nutrition) Ma ono w sobie 24g bialka,5,5g BCAA oraz 4g Glutaminy (na porcje?) - w zwiazku z tym ograniczyc dodatkowe zrodlo glutaminy (z kapsulek) o polowe? Do pieciu kapsulek na dobe? Czy moze w ogole ja odstawic? Pozdrawiam