Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 17 latek i odżywki

Dzarek
19-11-08, 22:14
Mam do was pytanie na temat treningu i nabrania wyglądu,otusz ćwicze pół roku i waże 65kg a wzrostu mam 180 i kupiłem sobie Creatyne i niewiem czy to dobry pomysł?a chciał bym przybrać szybko jakiś wygląd i niewiem jak ćwiczyć przy kreatynie i jak sie odrzywiać?i dodam że mam 17 lat.bardzo prosze o pomoc i z góry dziękuje.

Sosna91
19-11-08, 22:17
Pierwsa sprawa to zły dział a dalej to tak. Wydaje mi się że pare bardziej doświadczonych osób CIę troche zjedize i powinna, bo kupiłeś kreatyne nie wiedząc czy do dobry sposób a wieć nie wiedząc o niej nic. Jeslio dobrze przecyztalem to nie cwiczysz na razie a wiec kreatyna to beznadziejny pomysl. odstaw ja na pozniej, min 3-6miesiacach od silowni. Lepiej zadbaj o jakąs Diete. w dziale dieta masz podane przyklady jak sie ozywiac. co do cwiczen to przez miesiac ogolnorozwojowka a wiec cwiczysz wszystko a pozniej jakis 3dniowy plan na forum znajdziesz. Co do kreatyny jeszcze to jestem ciekawe jaką kupiłeś.

Minias
20-11-08, 08:29
. Jeslio dobrze przecyztalem to nie cwiczysz na razie a wiec kreatyna to beznadziejny pomysl.

Źle przeczytałeś bo przecież napisał, że ćwiczy 6 miechów.
Na początku napisz czy masz jakąś diete, bo skoro ćwiczysz pół roku to chyba pojęcie jako takie masz, a jeśli nie masz diety to od tego zacznij bo bez tego ani rusz. Pozdro

Dzarek
21-11-08, 17:32
mam taką dietę

Dieta na mase dla 64-65 kg

7:00
mleko 250 ml
płatki owsiane 90gr

10:35
Twarog 120g
szynka indycza 15gr
pieczywo razowe 200gr
pomidor,cebula,papryka-dla smaku

13:30
4 jajka
Chleb zytni pelnoziarnisty 150g

16:00 posiłek przed treningowy
Ryz 100g
Piers z kurczaka
oliwa z oliwek ok. 10ml

17:30-18:30
Trening

18:30
45g Carbo,bądź kakao.sok

19:10
Makaron razowy 100gr
jogurt 150gr
serek wiejski 200gr

22:00
Tunczyk w wodzie 80g
Slonecznik 30g

Co o tym myślicie?

Ale nie mogę jeść dokładnie w tych godzinach bo jestem w szkole.Mam pytanie na jak długo stosować taką dietę?cały czas te potrawy co są napisane?np jak będę ją stosował prze miesiąc to cały czas te same potrawy?i co z Kreatyną brać czy nie?

007
21-11-08, 17:39
Jest tu dużo pytań zadanych przez ciebie,na większość znajdziesz odpowiedź w podwieszonych

myst0
21-11-08, 20:34
Myślę,że ten ostatni posiłek jest za późno zmieść go gdzieś koło 21 a co do reszty to nie wiem nie jestem specjalistą od tego sam nie mam dobrej ;/(szkoła,mamy obiady ;d) poszukaj diety na masę w podwieszonych tematach albo zwróć się do Pita :).

DiscoKing
30-11-08, 11:27
Tak jaki chłopaki wyżej napisali dieta to podstawa. Schowaj Kreatynke do szafki na później bo to jeszcze nie ta pora. Ćwicz regularnie, dokładaj ciężar a z biegiem czasu masa przyjdzie. http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=67 link do różnych diet przeczytaj to!! http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=13248 tu jest kilka przykładów treningu na masę. A tak po za tym więcej czytaj bo tu jest wiele podwieszonych tematów właśnie dla ciebie.