Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : barki

skajłoker
15-11-08, 17:01
co robić? przeskakuje mi coś w barku np jak odkurzam zapewne to przesilenie bo ćwicze na siłće a oprócz tego trenuje boks no i na basen tez wpadam 1-2 w tygodniu są na to jakieś specyfiki??jakeis tabsy albo coś?? czy moze nie ćwiczyć barkó przez jakiś czas ? pozdro

PanAntek
15-11-08, 21:49
Glukozamina, Animal Flex, Arthroblock

przerwa tydzień od siłowni, nie ma co lekceważyć barków najłatwiej o kontuzje...

tm7
15-11-08, 22:13
Możesz spróbować z glukozaminą, ja teraz biorę i nie narzekam, ale czy ci pomoże w przeskakiwaniu stawów w barku to nie wiadomo. Mam znajomego co mu też tak przeskakuje coś i raczej z tym nic nie może zrobić.

Z barkami sam mam teraz problem ale nie z jakimś strzelaniem, tylko mięśnie ponadciągane ;/ też muszę zrobić przerwę ;/

slim shady
16-11-08, 01:45
tm7 (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=5807) a co zaduzymi Ciężarami machałes czy jak ? bo moze za pół roku bede robił siłe barkow to bym musiał bardzo uwazac

tm7
16-11-08, 02:20
Na poręczach mi się to stało. Byłem dobrze rozgrzany i rozciągnięty, ale może musiałem być jeszcze lepiej. Przy typowych ćwiczeniach na barki jeszcze nigdy nie nadciągnąłem sobie niczego, ani nie naderwałem. Zawsze przy wyciskaniach na klatę albo poręczach mam problemy. Z prawym barkiem przy wyciskaniu na płaskiej to mam już problemy od dłuższego czasu. Ale gdzieś przy 3 serii jak jestem już dobrze rozgrzany to nie czuje bólu i dużo lepiej mi idzie. Więc morał z tego taki, że muszę się jeszcze lepiej rozgrzewać. Teraz smaruję przed treningiem barki ben gayem.

Musiałbym się spytać jakiegoś lekarza sportowego o co chodzi, bo normalny to mi powie żeby zrobić przerwę, smarować ben gayem przed treningami a w ciągu dnia fastum, a tyle to ja wiem. Ten lekarz musi się znać jak to napisał kiedyś hardworkOUT na anatomicznej i biologicznej części treningu siłowego:)

Z barkami jest tak, że jak się naderwie włókna mięśniowe i nie wyleczy tego do końca, to cały czas będzie nawracać i boleć przy cięższych treningach, większym obciążeniu. W sumie ze wszystkimi mięśniami tak jest, ale barki są szczególnie uciążliwe.

zapytajnik
21-11-08, 13:28
dobrze rozcigaj ta partie miesnie przed treningiem... nie mowie ze sie nie rozgrzewasz czy cos takiego ale skoro zrobiles to na poreczach mogles poprostu zrobi ruch w tym stawie pod maksymalnym katem do ktorego miesnie na codzien nie sa przyzwyczajone... i normalna rozgrzewka na pewno tez nie daje rozciagniecia miesnia w takim stopniu...sprobuj maksymalnie rozcigac miesnie obreczy barkowej...pamietaj zeby ruchy byly statyczne a nie dynamiczne bo to moze jeszcze zaszkodzic...
pozdro tej