Zobacz pełną wersję : Dziwne Zakwasiory.
Witam. Mam dość dziwne zakwasy. Mianowicie jak trenuje np klate, to następnego dnia nic nie ma, 2 dni po treningu zakwasy sie dopiero zaczynaja i trzymaja mnie ze 2 dni. Utrudnia mi to trening bo mam rozpiske 3-dniową i nie daje rady cwiczyc na ostrych zakwasach. Myślalem moze o rozlozeniu tych 3 dni treningowych na 2 tyg ale to raczej dosyc dziwne.
prosze o pomoc i pozdrawiam
noiser
też tak miałem, ale jak zrobiłem dobrą ogólnorozwojówke to wszystko znikneło po ok 2 tygodniach i teraz już planem na masse jade ok 2 tyg i nic nie czuje żadnych zakwasów. Spróbuj poprostu zrobić trening na wytrzymałość, myśle że powinno pomóc. Pozdro
Dobra rozgrzewka przed treningiem plus odpowiednia dieta i to wyeliminuje prawie zakwasy.
Hmmm. ... Wy nie macie zakwasów :D?? ale zakwas = postęp. Przynajmniej dotychczas tak myślalem.
nie no zakwasy są, chodzi tylko oto aby je zniwelować do następnego treningu :)
Au. To co robić z moimi dziwnymi zakwasami? Robe dobra rozgrzewke przed treningiem - ok 7 min na rowerku potem mam puls ok. 155.
jak ćwiczysz klate to też robisz rozgrzewke na rowerku ;] ?
Zawsze jest rowerek. Przed kazdym treningiem.
no tak ale nie rozgrzewasz klaty osobno jak robisz klatke?? :P Rowerek mi np nie styka musze się porozciągać itd i po jakiś 20 min rozgrzewki wtedy trening :)
Zdarzają się zakwasy, to oznaka, że trening robi swoje.
Moja rada rozciąganie, porządne rozciąganie przed i po treningu...skutkuje