PDA

Zobacz pełną wersję : Ektomorfik 3 posiłki !!!

lukasz231
14-11-08, 22:59
Witam. Proszę o komentarz do artykułu,który znalazłem. Google-> posiłki ektomorfika i jest:
http://www.kif.pl/www/index.php?option=com_content&task=view&id=365&Itemid=79
Jest to sprzeczne z radami wielu ludzi zajmujących się kulturystyką. Mimo to jak dla mnie ma to sens. Co Wy o tym sądzicie. Proszę tylko o przemyślane opinie i przeczytanie tego artykułu do końca(mnie wciągnął).

.Smile
15-11-08, 13:19
ja powiem tak, 3 posiłki to zbyt mało na ektomorfika. Sam nim jestem i przed zaczęciem treningu i w ogóle pracy nad sobą jadłem właśnie 3 razy dziennie. I zero efektów. Teraz jem co 2-3h posiłek, i po każdym posiłku pije (a raczej staram się pić) 0,5 L wody, efekt jest taki że bardzo szybko przytyłem 4kg. Niestety szybko też je straciłem z powodu choroby ale to się nie liczy :D

lukasz231
15-11-08, 13:36
Trudno to ocenić,bo nie wiem co jadłeś. Zgodnie z teorią w tym artykule jedząc 3 razy więcej zmagazynuje. Ale jak sie w tych posiłkach nie dostarczy odpowiednio dużo żeby wystarczyło na magazynowanie albo dostarczy się nie to co trzeba to oczywiście efektów nie będzie.

lukasz231
16-11-08, 15:26
Ktoś może próbował się do tego stosować? Nikt nie ma opinii na ten temat?

Cannabis
17-11-08, 16:24
Ja zanim zaczołem ćwiczyć jadełm 3-4 posiłki wyglądałem masakrycznie teraz jem wszystko i ile sie da i kiedy sie da(co 2-3h) efekt nabieram tygodniowo 3kg, ale po jednym dniu intesewnej pracy trace wszystko... trudno sie mówi.. i nigdy bym nie powrucił do jedzenia 3-4 posiłków nie sądze by mój organizm był wstanie otrzymac taki cios...

lukasz231
17-11-08, 17:08
Zacznijmy od tego,że jak przybierasz na wadze 3 kg/tydzień to nie jesteś ektomorfikiem.
Wątpię,abyś przeczytał artykuł.

MhL
17-11-08, 17:44
Ektomorfi ektomorfikowi nie rowny.
Ja jestem ekto lecz musze uwazac z weglami, idzie mi w brzuch i uda.

.Smile
17-11-08, 18:29
jestem ektomorfikiem, artykuł przeczytałem, ale opisuje swoje doświadczenia.

rgolanski
20-11-08, 22:11
Coś w tym artykule chyba jednak jest.

Rynju
22-11-08, 12:02
jadlem 3 duze posilki ze 2 lata temu i moja waga stala w miejscu przez pol roku

lukasz231
22-11-08, 18:20
No i w końcu ktoś konkretnie opisał swoje doświadczenia z taką dietą. Daje soga
Więc w artykule jest błędne założenie Twoim zdaniem?

Rynju
23-11-08, 16:16
po porstu 3 posilki daja zbyt duze przerwy pomiedzy soba i nie idzie na tym sie budowac

lukasz231
23-11-08, 18:09
Dariusz Szukała
specjalista ds. żywienia w sporcie
Jednak to jakiś autorytet i bez podstaw nie pisałby teorii.
Są tu ciekawe spostrzeżenia:

1."(...)nasz organizm w warunkach częstszego postu nie ma innego wyjścia, jak tylko oszczędzać i magazynować zdobyte kalorie. Super! To oznacza, że ograniczając liczbę posiłków mamy szansę na przytycie!"
2."Prawie każdy ektomorfik jest całkowicie przekonany, że powinien spożywać tyle białka, ile tylko się da. Nic bardziej błędnego!"
3."I na pewno nie zaszkodzi zjedzenie raz po raz czegoś słodkiego."

Moim zdaniem ma to sens i jest logicznie uzasadnione. A Ty w ogóle jesteś ektomorfikiem?

Rynju
23-11-08, 19:27
sam nim bylem poki nie zmienilem sosobu zywienia na wiecej posilkow dziennie. Zreszta Pan specjalista na pewno ukladajac diete dla ekto nie robilby jej z 3 posilkow