Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ból kości biodrowej

DTX
12-11-08, 19:18
Witam, od pewnego czasu (tj. od 4 miesięcy ...)mam pewien problem ...
Już wcześniej o tym pisałem, ale to co mi doradzono nie pomogło ... Chodzi o to, że boli mnie sama końcowka tejże kości, na obrazku to zaznaczyłem ... Gdy przedłużam krok, to ból idzie jeszcze w dół, na początek kości udowej. BOli mnie tylko tak z przodu, naa pewnym odcinku, nie po pełnej szerokości. Do tego nie wiem, czy ma to jakieś znaczenie, wyszła mi taka rzyła. Stosuję "Amol" i na razie nie odczuwam żadnych rezultatów...

Bardzo proszę o pomoc ...

Pozdrawiam
http://img2.vpx.pl/up/20081112/dasdas.jpg

Voice666
14-11-08, 21:45
Idz do specjalisty i tyle.

PuMa17
14-11-08, 21:56
Mialem kiedyś nadłamaną kość biodrowa, po kontuzji na meczu. Musiałem iśc do lekarza, przepisał mi tabletki i przez miesiąc musialem sie kurować.
Radze isc do lekarza.

Fenix54
05-12-08, 22:52
Bylem u lekarza z identycznym bolem jest to spowodowane przesileniem i nieodpowiednim treningiem zalozmy granie w pilke bez rozgrzewki na nierownym boisku itp musisz rozluznic biodro i po rozluznieniu robic cieple oklady... poloz sie na ziemi na boku i podnies jedna noge do gory trzymaj az poczujesz ze miesien jest zmeczony poloz i na zmiane staraj sie rozluznic miesien i oddychaj rownolegle a najlepiej idz do specjalisty tylko do dobrego inny powie ci ze przesilenie albo wzrostowe i tyle...

Mam nadzieje ze cos rozjasnilem
pozdrawiam

DTX
11-12-08, 13:57
Fenix, czyli do ostrego bólu ? Po ile takich powtórzeń :] Po jakim czasie Ci przeszło ? Wysoko podnosić tą noge ?

DTX
14-01-09, 13:18
przepraszam za postpod postem, ale do jakiego lekarza mam się z tym udać bo się już ni eorientuje ? :D Do ortopedy ? :D

FitSport
14-01-09, 14:21
Do internisty a on Cię skieruje do odpowiedniego specjalisty.

Fenix54
16-01-09, 14:26
moze nie do bolu ale do zmeczenia
noge podnosisz tak na srednia wysokosc czyli zeby bylo ci wygodnie

pozdro

DTX
07-02-09, 09:09
No to byłem u lekarza ... Jak coś takiego macie to biegiem do niego. Coś tam mi się mięsień "odkleja"... Na razie miesiąc bez siłowni, ani żadnych treningów sportowych/siłowych to mogłoby stworzyć zagrożenie, odzczepienia się mięśnia i trzeba by robić to operacyjnie :] Uważajcie !

DTX
07-02-09, 13:58
masc ARCALEN smaruj tam Masc wyglada malo profesjonalnie ale naprawde pomaga

Mam już maść i jeszcze musze faszerować się jakimiś tabletkami :/

DTX
07-02-09, 15:28
teraz mysl co bylo powodem i staraj sie to wyeliminowac zeby nie bylo powtorki
Gore oczywiscie mam nadzieje cwiczysz dalej

Oczywiście, ale trochę mi to namieszało w planie treningowym :/ Myślę, że gra w piłkę + bieganie po nierównej nawierzchni. Ojciec miał to samo kiedy jak był młody, ale nie pamięta co jak itp :D