Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : co brać dalej??

devil1988
11-11-08, 22:56
Siema. Ćwicze od 1 września tego roku najpier brałem zwykłe białko serwatki teraz od 2 tygodni biore kreatyne mono... ktorej mam na rowny miesąc na grudzien planuje kupic jabczan. Jak skoncze brać kreatyne to co dalej??
na miesiąc planuje wydawać 100zł
Może cos łaczyć czy tylko jedna odrzywka??
mam 184cm 75kg i szybko wzrasta biceps 35 i tez szybko do gory

lg team
11-11-08, 23:16
za szybko sie zlapales za suple ziomus,

jak juz cos chcesz brac dalej kup gainera i tylko jego stosuj

devil1988
11-11-08, 23:22
hehe tak jakoś wyszło ponad poł roku temu cwiczylem przez poł roku ale z pewnych przyczyn musiałem przerwac a terz chce powrocic. Niestety wszysko co zbudowalem to zeszlo wiec nadrabiam. No to kupie gainera a poźniej bede myslal co dalej

devil1988
11-11-08, 23:24
A jeszcze jedno tego gainera to najlepiej kaiej firmy i przez ile brać
dzieki za pomoc

lg team
11-11-08, 23:29
co do wyboru - wybor jest naprawde spory,

popatrz co chlopaki polecaja obecnie patrzac na stosunek jakosc:cena i sam dojdziesz co kupic,

a przez ile brac - to juz jest uzaleznione od momentu w ktorym wejdziesz na przyzwoita diete wzglednie inna suplementacje

devil1988
12-11-08, 10:45
Ig mam jeszcze pytanie
Jak skonczy mi sie kreatyna mega caps 1250(4 tygodnie) to od razu kupić tego gainera czy lepiej zrobić jeszcze jedna serie na kreatynie(4 tygodnie) i potem gainera??
Jak kreatyne to lepiej jeszcze raz mega kaps 1250 czy jabczan.

I ostatnie pytanie na co teraz cwiczyć podczas brania kreatyny na mase czy na siłe. Waham sie czy teraz cwiczyć na mase i jak bede brał jabczan to na siłe czy teraz na siłe pozniej podczas brania gainera na mase

doradzisz??
pozdro

Cielu7
12-11-08, 11:00
Widze że ie załapałes na gainerach nie robi sie cykli to tylko doddatek do diety jak masz braki ja np białko i gainera mam w stałej suplementacji

co do kretki 4 tyg to mało jak na mono 6-8 tyg to raz przerwy sie robi minimum tyle ile trwał cykl

devil1988
12-11-08, 11:10
wiem ze do 8 tygodni mam zamiar dokupic kumpel mi radzil zebym 4 zrobil na mono i 4 na jabczanie wiec przez to sie pytalem.
To dokupie sobie jeszcze coś bialkowego
To jak teraz jade na mono to lepiej cwiczyc na mase czy na sile??

mrozikhg
12-11-08, 14:39
zalezy jaki jest twoj cel...

lg team
12-11-08, 18:23
powiem wprost - za slaby w uszach jestes zeby kombinowac,

lec standar trening na jaki sobie mozesz pozwolic,

pewnie i tak jestes rzadny masy jak to wszyscy na poczatku wiec rob wage,

devil1988
12-11-08, 20:06
Szczerość jest najważniejsza!! Ja już wcześniej cwiczylem rok tylko musialem zerezygnować (caly czas jechałem na sucho) teraz mam szanse wiec wracam do tego. Mi tylko nie chodzi o mase głownie chodzi o to ze zauwazylem jaka jest rożnica gdy sie cwiczy a gdy nie człowiek sie calkiem inaczej czuje.
Czytalem kilka tematow i piszecie ze mozna cwiczyc tak i tak wiec stwierdzilem ze zapytam co jest lepsze dla mnie.