PDA

Zobacz pełną wersję : Nadgrastki

szuru
11-11-08, 22:00
Witam
Problem tkwi w tym ,że mam ogromny ból gdy podnosze łamany gryf na modlitewniku .On nie jest dokladnie w nadgarstkach tylko troche wyżej.
Bólu niema w trakcie tylko np.Podnosze gryf w góre all ok ale gdy juz podniose to ogromny ból ze mam chęc nie robić juz tego ćwiczenia
jakby zaraz miało mi coś tam pęknąć.Myślałem ,że za mocno opuszczam go na dół i ścięgna ale nawet opuszczam do połowy to mam ból.
Niewiem co robić wyrzucić modlitewnik albo coś mi doradzicie :> ?

slim shady
11-11-08, 22:19
miałem tak wielokrotnie, kupiłem sobie usztywniacze na nadgarstki i ból minoł, mozna jeszcze zastosowac te środki wzmacniającą stawy

szuru
12-11-08, 09:48
Tak będe musiał zrobic dzieki.

p_narozny
12-11-08, 10:46
Shady: takie na przyklad, sa wg Ciebie dobre? Tez czasem czuje bol w nadgarstkach i moze jeszcze nie teraz ale z czasem bede musial zakupic...
http://www.allegro.pl/item472501033_trec_nowosc_usztywniacze_nadgarstkow _super_cena.html
(jesli nie wolno wstawiac linkow z aukcji, prosze moda o skasowanie i sorki za pomylke;) ), pozdrawiam.

slim shady
12-11-08, 14:55
wyglądają na solidne, chyba je 2 razy nawet sie owija :), spoko mozesz dawac linki z aukcji i sklepow, tylko z innego forum nie mozesz pozdro

patryk1336
12-11-08, 14:57
ja tez posiadam takie zaciski ale gdy wchodzi np mi podciąganie na drązku podchwytem to za przeproszeniem idzie szalu dostac z bulu niedam rady kilku razy sie podciagnac z bulu przy wyciskaniu na klatke mam delikatny bul robie bez problemu ale podciaganie na drązku podchwytem to jest niedowytrzymania nadchwytem normalnie nic nieboli niemam pojecia czym to jest spowodowane mysle zeby zrobic jakas przerwe w cwiczeniach ale niewiem czy jest sens kiedys tez juz to mialem tylko az tak mocno niebolało . juz akurat taki temat jest to niebede zakładal nowego ktos wie czym moze byc to spowodowane i co z tym zrobic?

slim shady
12-11-08, 15:25
często sie takie rzeczy zdarzaja w tym sporcie, masz nadwyrężone nadgarstki, musisz dac im odpoczac, najlepiej zrob tydzien przerwy potem na małych ciężarach, po za tym nie rozgrzewasz nadgarstków przed cwiczeniami, jak wyzej ubieraj usztywniacze, jak ból jest nie do wytrzymania to wzmocnij sie środkiem wzmacniającym na stawy

lifebonus
20-11-08, 15:28
Jak koledzy napisali wyzej: usztywniacze/rekawice z opaskami, nastepnie dobra masc na rozgrzanie (Ben-Gay polecam). Przed cwiczeniem poswiec 2-3 minuty na rozgrzanie nadgarstkow (zaroweczki albo z hantlami obroty nadgarstkow polecam - maly ciezar 1-3 kg).

p_narozny
20-11-08, 22:06
A te srodki wzmacniajace stawy dobre sa? Jak to dziala naprawde? Tak z ciekawosci pytam..

zapytajnik
21-11-08, 13:11
ja tez tak mam czasami... jak wykonujesz ostatnie powtorzenie to podciagnij go ostatni raz...przytrzymaj rozluzniajac miesnie i dopiero odloz( najlepiej jak ktos od CIebie to odbierze jezeli jest taka mozliwosc...) bol pojawia sie wtedy gdy masz napiete miesnie i nagle je to puscisz... przynajmniej ja tak mialem...pozdro

47
22-11-08, 12:40
o to ja mam podobne pytanie nie bede zakladal specjalnie nowego tematu.
mam strasznie chude nadgarstki i bol przy wyciskaniu na klate - to nie kwestia rozgrzewki bo przy mniejszych ciezarach mnie nie bolaly, a teraz mam wrazenie ze mi strzela :D wszystko dobrze ze mna :P ?

Sosna91
22-11-08, 21:40
Jeśli masz na prawdę chude nagarstki i dobrze je rozgrzewasz to jeszcze możesz kupić usztywniacze i smarować maścią ale jeśli to nic nie pomoże to wydaje mi się ze na razie nie bierz takiego dużego ciężaru, wiem ze jak sie chodzi na siłownie to pierwsze pytanie w szkole jest ile na klate. Ale ćwicz na trochę mniejszym ciężarze na razaie.

zapytajnik
22-11-08, 22:49
a cwiczysz przedramiona?? bo to takze wzmacnia nadgarski...
jezeli nie cwiczysz to mozesz zaczac samym gryfem a pozniej dokladac sobie ciezar uginanie nadgarstków podchwytem 3x max i uginanie nadgarstków nachwytem 3x max
abo nawiajanie sznurka...