PDA

Zobacz pełną wersję : > Dieta <

Tenson26
10-11-08, 23:07
Witam
Potrzebna pomoc - od zaraz :)
waga: 72
wzrost: 182
cel: masa
zapotrzebowanie kcal:3629
typ budowy:ekto/mezo/endo hmm, nie mam pojęcia(daje foto, może ktoś będzie wiedział)
http://img225.imageshack.us/img225/5515/dddsx9.jpg
aktywność fizyczna: Praca 8h - górnik. /Czasami basen lub tenis w lato.
suplementacja: brak
uwagi: Tak wygląda zazwyczaj mój dzień jeśli chodzi o posiłek:

Pierwszy posiłek 9.00 (przerwa w pracy)
-4 kromki chleba z szynką
-napój energetyczny

Obiad 15:30

-ziemniaki
-surówka
-mięsko

koalcja 20:30

-2 kromki chleba (ser,szynka)
-herbata

Czasami

-zupka amino 72kcal

Tragedia ??

-----------------------------------------------------------------------
Czas na zmiany w odżywianiu i tu jest tego początek, proszę o poprawki.
-----------------------------------------------------------------------
Pierwszy posiłek 9.00 (przerwa w pracy)
-4 kromki chleba z szynką
-napój energetyczny

śniadanie raczej muszę zostawić bez zmian ( ewentualnie chleb zwykły zamienić na pieczywo ciemne?)

Obiad 15:30

-ryż
-surówka
-filet piersi kurczaka
-woda mineralna

posiłek 19:00

-pieczywo ciemne + ser/szynka
-herbata

lub

-płatki kukurydziane

kolacja 21:30

-jajecznica

//w ciągu dnia woda mineralna, jak się uda to jakiś owoc wszamać...i 0 słodyczy...

////+ powinienem chyba dogupic jakieś białko, witaminy, ~gainer ?? dla uzupełnienia.

pimols
13-11-08, 14:34
ta chleb na ciemne pieczywo zamien na noc mozesz se twarog/tunczyk w oleju dodac/lub odzywke bialkowa

fanatykkkk
18-11-08, 21:16
gornik???to musisz tam zapie....dalc wiec po pierwsze:
-z tego co z czailem to nie jesz nic rano (15min po przebudzeniu)chociaz napij sie mleka-chyba ze to sniadanie to te kanapki???
-nie wiem jako kto pracujesz bo chyba nie na dole???bo jak tak to tam raczej z gainerem w trakcie roboty bedzie ciezko???
-no i troche za duzy rozstaw jezeli chodzi o posilek 15:30 a 19....daj cos konkretnego pomiedzy
-kup witaminy sie przydadza na bank
-jezeli chodzi o reszte supli w stylu gainer czy bialko pomoga a nie zaszkodza xd pzdr

Voice666
18-11-08, 21:25
Nie wiem jak ktoś może przeżyć na 4 kromkach chleba pół dnia?
Posiłki jedz co 3 godziny, jeśli twoja paca jest ciężka fizycznie to musisz z czegoś czerpać energię - węglowodany, tłuszcze. Białko (inaczej proteiny) są głównym materiałem budulcowym organizmu, stanowią około 15% masy człowieka, w tym głównie układu mięśniowego - nie zapominaj o nim.
Do picia najlepiej zielona herbata, ew kawa.

Rynju
20-11-08, 16:45
z taka praca musiz jesc w jej trakcie jesli sie da

Tenson26
24-11-08, 21:25
W skrócie to wygląda tak, wstaje rano 4.45. O 5 jestem już w drodze więc przeważnie rano kończy się na łyku wody mineralnej:P Pierwszy posiłek (około 9 lub innych porach, zależy od pracy jaka wykonuje danego dnia) i to są te 4 kromki i napój energetyzujący :). Potem to już jak jestem w domu, pól 4 obiad. a dalej to już wedle uznania. Szczerze mówiąc to bardzo ciężko będzie u mnie wprowadzić rygorystyczna dietę. Co do gainera to mogę przyrządzić jakąś mała buteleczkę z "miksturą" i zabrać ze sobą. Odnośnie witamin to jakie kupić? najlepiej żeby było wszystko w 1 :) i białko... No i najważniejsze jak to brać i w jakich ilościach. Pozdro.