Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Prosze o pomoc!!

47
10-11-08, 20:17
siema sluchajcie nigdy nie maielm diety itd. w ogole malo mi uroslo (to przez ta cholerna diete!!) bardzo prosze pomozcie mi :(( niestety sam se nie robie posilkow tylko rodzice ... zazwyczaj jem mniej wiecej tak:

sniadanko :
bulka z kremem orzechowym
[w budzie] tosty z kielbasa:P

obiad
2 kotleciki+ziemniaki(fuj!)

kolacja
chleb z kielbasa
czekoooladaaa
niekiedy orzeszki jakies wszamam

no wiem ze to nie jest zadna specjalna dieta
ale nie wiem co do niej dodac czy cos
bardzo prsoze nie odsylajcie mnie do podwieszonych itd. przeczytalem, obliczylem nawet to wszystko te kcal i wyszlo mi tak
potrzebuje ogolnie 1484,735 kalorii ??

a w tym (wedlug wyliczen procentowych)

890,841 WEGLI
445,4205 BIALKA
222,71025 TLUSZCZU

no ale serio nie wiem zaproponujcie jakies posilki co nie trzeba specjalnie czegos kuipowac :((
aha waga teraz 78kg przy wzroscie 189 (przez wakacje byla 82 ale przez kick boxing spadla :D)
ogolnie mowiac cwicze FBW 2 razy w tygodniu + 2 razy wtygodniu kickboxing albo jak wypadnie trening kickboxa to wtedy 3 razy silka ale to zaadko:)

Sargon
10-11-08, 21:04
OOO kufffa!!! ile potzrebujesz tych kcal?? pewnie coś ponad 3000 weź poczytaj troche o diecie. Na tym co do tej pory jadłeś to przytyjesz ale nie weim czy dasz rade to potem zrzucić. Podwieszone diety przykładowe się kłaniają. Na 1kg masy ciała bierzemy 2g białka, 1,5g tłuszczu i z 8g węgli

47
10-11-08, 21:11
no chbya cos zle policzylem no ok powiedzmy te 3000 ale niby czemu na tym zgrubne? nie ma tu zadnych tlustych rzeczy...
niekiedy zamaist ziemniakow to ryz jem ;)) a chodzi mi zeby mase miesniowa zdobyc...
czyli wedlug tego co napiales potrzebuje
158g bialka
118 tluszczu
630 wegli
??
pomozecie mi ??

Voice666
10-11-08, 21:12
8g węgla? myślałem, że 3-4g

47
10-11-08, 21:19
no dobra dobra tutaj spojrzalem :
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=391
no i mniej wiecej dla mnie 80kg(ja prawie tyle waze:PP)
no i plan wyglada mniej wiecej tak

Śniadanie w domu
Owsianka + pieczywo ciemne – woda, sok

Śniadanie 2 w szkole
Ryż (jedna torebka) + owoce – woda, sok

Obiad
Ryż, filet piersi kurczaka, surówka warzywna - napój

Po treningu
Carbo ewentualnie owoce (np. 2 jabłka, banany)

Do 40 minut po trening
3-4 jajka, 2 kromki ciemnego pieczywa, napój

Na noc:
Odżywka białkowa ewentualnie tuńczyk z oliwa z oliwek

po 1 czy moge zamienic pieczywo ciemne na zwyczajne>??
2 w szkole zwyczajne kanapki z kielbaska (plasterkami)
obiad: zamist piersi z kurczaka kotlet mielony (lub zwykly)
po treningu (hmm... no nic za bardzo:D jakies ciasteczka)
do 40 min po treniolu: zwyczjana kolacja - tj. kanapki z kielbasa
na noc: jakies jabluszko ?

no kiepsko z ta dieta.
moze dokupic jakis gainer :| ??

sl4by
10-11-08, 22:04
Wez ta diete z podwieszonych dla ok 80kg... i kup Gainera, strasznie mala waga proporcjonalnie do wzrostu... powodzenia

Sargon
11-11-08, 09:50
8g węgla? myślałem, że 3-4g
Aj mój błąd miało być 5g

NIe zmieniaj pieczywa na zwykłe. To raz. Dwa Kotlety mieloe też raczej odpadają. Co Ci da zmiana diety jak zmieniasz ją na tą co stosowałeś do tej pory??

p_narozny
11-11-08, 15:29
Hehehe, po treningu nic = ciasteczka? ZAPOMNIJ:DD Wsun ze 2 banany & japcoo, to beda twoje ciasteczka;) Dla mnie dieta to najgorsze wyrzeczenia jesli chodzi o treningi, ale godneie to znosze... Chipsy, ciasteczka, puste kalorie - precz!;) Pozdro

47
11-11-08, 19:25
no dobra dodalem ogolnie wiecej bialka do treningu bede wpierdalal jajecznice i zupe mleczna z kasza:DD :D :)
ale te puste kalorie to przeciez nic mi nie szkodza jesli robie mase. i tak i tak nie tyje a nawet jak utyje jakims cudem to sie to od razu spala :))