Sosna91
09-11-08, 22:10
Witam, tak ostatnio jak czytam to forum to osoby bardziej doświadczeni w kulturystyce cały czas wałkujecie że podstawa to dieta. Chętnie ją bym chciał miec ale niestety chodząc szkoły (praktyki) jest to wrecz nie możliwe.
Jak na razie moja "dieta" (jem co popanie) wygląda następujaco.
śniadanie godzina 7:10
ok 4 parówki z ketchupem i majonezem bądz z 3 kromki chleba z szynką bądz jajecznica <- zależy bo to starsza przygotowuje :)
godz 10. bułka z masłem szynką pomidorem + pepsi :)
godz 15:30 obiad
i tu też zależy co jem bo obiad jem u babci :)
Pomidorowa, kotlet, schabowy, gołąbki, z ziemniakami i surówką z marchwii bądz ogórkami
albo zalewajka, krupnik, rosół
kolacja to juz roznie czasem mi sie nie chce jesc (raczej robic )
albo mleko z płatkami bądz parówki, albo zrobiez 2 hamburgeery bądz zrobie i zjem z 500g frytek tak koło 18.
to moje posilki od pon- pt w weekedny lepiej sie odzywiam bo mam wiecej czasu.
Moje pytanie jest taki co lepiej wiecej jeść z rzeczy które dostaje bądz sam potrafie zrobić bo niestety ale sam kurczaka ani ryżu nie umiem przyrządzic a starsza jest w robocie i też nie ma czasu. Jakieś dania które sam mógłbym zrobić i owoce jaki kupować.
nie dodalem ze pije sporo mleka, serek wiejski bądz maślanke wypije wieczorem.
i jeszcze że jem bardzo dużo słodyczy bądź kupuje sobie jakąs pake chipsów.
Jak na razie moja "dieta" (jem co popanie) wygląda następujaco.
śniadanie godzina 7:10
ok 4 parówki z ketchupem i majonezem bądz z 3 kromki chleba z szynką bądz jajecznica <- zależy bo to starsza przygotowuje :)
godz 10. bułka z masłem szynką pomidorem + pepsi :)
godz 15:30 obiad
i tu też zależy co jem bo obiad jem u babci :)
Pomidorowa, kotlet, schabowy, gołąbki, z ziemniakami i surówką z marchwii bądz ogórkami
albo zalewajka, krupnik, rosół
kolacja to juz roznie czasem mi sie nie chce jesc (raczej robic )
albo mleko z płatkami bądz parówki, albo zrobiez 2 hamburgeery bądz zrobie i zjem z 500g frytek tak koło 18.
to moje posilki od pon- pt w weekedny lepiej sie odzywiam bo mam wiecej czasu.
Moje pytanie jest taki co lepiej wiecej jeść z rzeczy które dostaje bądz sam potrafie zrobić bo niestety ale sam kurczaka ani ryżu nie umiem przyrządzic a starsza jest w robocie i też nie ma czasu. Jakieś dania które sam mógłbym zrobić i owoce jaki kupować.
nie dodalem ze pije sporo mleka, serek wiejski bądz maślanke wypije wieczorem.
i jeszcze że jem bardzo dużo słodyczy bądź kupuje sobie jakąs pake chipsów.