PDA

Zobacz pełną wersję : spożywanie białka w oreslonych porach

wrona160
08-11-08, 17:01
witam
czy jest sens jesli chodiz o mase miesniowa spozywac białko w nast. porach:
1)20 grm po wstaniu,po 20 minutach posiłek
2)15 minut przed treningiem

slim shady
08-11-08, 17:03
nie lepiej brac przed snem ?

grzela
08-11-08, 17:09
zaraz po wstaniu potrzebujesz dostarczyć organizmowi paliwa na nadchodzący dzień-najlepiej jakby to były węglowodany o niskim ig-oczywiście posiłek poranny(zresztą jak niemal kazdy) musi zawierac biało, ale białko w proszku to zły pomysł( zapodaj lepiej jajka)

Co do spozywania białka 15 min przed treningiem to tez nie najlepszy pomysł-lepiej przenieś to po treningu(najlepszy jednak jest "tradycyjny" posiłek potreningowy)

007
08-11-08, 17:38
witam
czy jest sens jesli chodiz o mase miesniowa spozywac białko w nast. porach:
1)20 grm po wstaniu,po 20 minutach posiłek
2)15 minut przed treningiem

A nie lepiej zastosować odżywkę tylko wtedy kiedy nie masz możliwości na realizację treściwego posiłku.

wrona160
08-11-08, 20:16
napisałem przeciez ze jak wstane i wsune ten izolat chodzi mi głowbnie o zatrzymanie katabolizmu nocnego wale po około 20 minutach sniadania(20 minut to czas w którym sobie robie jesc)
po treningu mam białko plus carbo i po 45-60 minutach normalny posiłek ryz +kurak
przed trenigiem myslałem zeby walnac bo czytałęm ze ponoc walenie białak przed treningiem zwięsza hiporfilie chyba) mieśni
tak?

007
08-11-08, 20:45
A co to jest hiporfilia ?

p_narozny
08-11-08, 21:11
Jesli dostarczysz organizmowi ok 35g bialka to nastepna porcja po 45 minutach nie jest konieczna, gdyz orgaznim mieli tamto ok 3h. Jesli chcesz wziasc nastepna i nie mozesz jej dostarczyc orgazmowi z normalnego posilku to niech to bedzie 3h po ostatniej dawce bialka, czyli posilek albo suple wlasnie. Jesli zrobisz to wczesniej to prawdopodobnie, wiekszosc pojdzie w kibelek, takiemoje skromne zdanie, pozdro.