Zobacz pełną wersję : Problem z brzuchem
Witam mam pewien problem dotyczacy mojego brzucha nie chodzi o jakis duzy nadmiar odlozonego tluszczu. Mam za to tak zwany bębenek nigdy nie mialem takiego problemu zawsze bylem chudy i chcialem przytyc teraz jednak od jakiegos roku (mam 21 lat) moj brzuch zaczol sie odznaczac ciezko mi przychodza glodowki moze dieta ale nie wiem czy dam rade sie zmusic tym bardziej ze zawsze moglem jesc dosc duzo i tak wszytsko spalilem na silowni badz uprawiajac inny sport moze jakies odzywki? kolega polecal bialko kiedys bralem kreatyne i hmb reszta sie zbytnio nie interesowalem co zrobic by moj brzuch nie wygladal jak balon ???? moze problem tez tkwi w malej ilosci ruchu na slilownie chodzilem kiedys dosc czesto teraz znow od jakiegos miesiaca czyli zaczynam...
przemek_yo
05-11-08, 22:06
płaski brzuch chcesz miec, sposob odzywiania trzeba bedzie troche zmienic na pewno, bieganie, aeroby, i cwiczenia na dol i gore brzucha
ciaastek91
05-11-08, 22:30
moze masz problemy z praca jelit. zwieksz spozycie blonnika. albo jedzac produkty w niego bogate, albo kup blonnik w suplemencie.
fakt ze na studiach nie jestem tak aktywny jak kiedys brak czasu wf-u :) ale postaram sie biegac i basen od czasu do czasu co do błonnika to jak patrze na liste produktow w niego bogaty to nie owinienem miec z tym problemow ewentualnie sprobuje w suplemecie... (fakt ze zucilem palenie po ok 5 latach wiec pewnie mam tez wyostrzony apetyt ale nie pale ok 2 miesiecy a problemy z brzuchem pijawily sie juz z rok temu) a mozecie polecic jakas diete (moze zoladek mi sie troche zmniejszy :) bo jedzac mniej poprostu odczowam glod ) a co do tych odzywek jeszzce jakis pomysl co z tym bialkiem?
slim shady
06-11-08, 00:25
białko ma byc uzupełnieniem diety a nie metodą na płaski brzuch, mozesz spróbowac l-karnityne moza tak brzucha nie bedzie powalac
pan.wiesiu
06-11-08, 12:28
he, he... to co zawsze przyjacielu - dieta i trening ;)
sam w tej chwili walcze z brzuchem. efekty sa i to niezle - w 2,5 m-ca stracilem 10kg.
dieta - wiadomo: jak najwecej bialka (jezeli mialbym mozliwosc to samo mieso, jajka i zielone bym jadl), jak najmniej golonki, fastfoodow, chleba, makaronu czy slodyczy (zastepuje owocami - tluszcz i dwucukry na rzecz cukrow prostych)
trening: oprocz silowni (3*tyg) co 2gi dzien basen, sauna i jacuzzi)
suplementy: l-karnityna do ssania olimpu
jak nie masz mozliwosci plywania (moim zdaniem najlepsze cwiszenie na wszystko) to aerobowe cw musisz wykonywac i jakis absik na poczatek. chociaz.... jesli masz serce do cwiczenia brzucha - to katuj go ile wlezie ;)
pozdrawiam i zycze powodzenia;
wiesiek