Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zahamować porost włosów ?

ziegenhal
04-11-08, 22:47
Witam tak od pewnego czasu sie zastanawiam czy istnieje sposób zeby zachamowac porosty wlosów na klacie . Jeszcze rok temu brzuch mialem golutki a teraz powyrastaly na brzuchu 1cm wloski i sie powiekszaja:/ pod swiatlem widac na calej klacie milimetrowe wloski i nie chce zeby sie powiekszyly !!:p

alabruda77
04-11-08, 23:46
kup sobie testosteron i bij w dupsko to przestaną rosnąć hahah

ziegenhal
05-11-08, 10:33
kup sobie testosteron i bij w dupsko to przestaną rosnąć hahah
A ty sobie kup mózg , bo tobie nic nie urosło

tm7
05-11-08, 12:23
Depilacja laserowa.

slim shady
05-11-08, 18:48
regularna depilacja

bld
05-11-08, 21:12
Slyszalem cos o takich specjalnych kremach ale nie wiem na ile sa one skuteczne.

Voice666
06-11-08, 10:45
NIc nie zahamuje wzrostu włosów na klacie, rękach, czy na jakiejkolwiek innej części ciała. To sprawa genetyczna i już. Depilacja laserowa przynosi najlepsze efekty ale jest w ch.... droga. Depilacja ( golenie) sprawi, że włosy odrastają silniejsze, grubsze i ciemniejsze, możesz używać kremów do depilacjii (dłuższe efekty).
Moja rada jes taka żebys nic nie robił, nie ch sobie rosną a jak masz zamiar startować w zawodach to i tak będziesz musiał ogolić, tak więc nie zawracaj sobie tym głowy.

47
06-11-08, 11:11
z tym goleniem ze odrastaja ciemniejsze i grubsze to bzdura!
jak golisz glowe to tez odrastaja ciemniejsze i grubsze??

Voice666
06-11-08, 11:57
Ty mówisz, że nie Ja, że tak.
Po za tym jak się człowiek goli na klacie, to to wszystko swędzi, drapie, przeszkadza.

skajłoker
06-11-08, 13:58
idze z tym jeszce jeden minus ze jest spore prawdopodobieństwo ze szybciej wylysiejesz bo osoby z nadmiarem teścia szybciej łysieją:) pozdro

47
07-11-08, 07:25
Ty mówisz, że nie Ja, że tak.
Po za tym jak się człowiek goli na klacie, to to wszystko swędzi, drapie, przeszkadza.
hmm gadalem kiedys o tym z babka z biologi ze nie rosna szybciej itd.
a co do tego ze swedzi to normalne jak sie tam jeszcze nigdy ktos nie golil. jesli bedzie to robic regularnie to skora sie przyzwyczai :))

Voice666
07-11-08, 10:29
No nie wiem, zapytaj się swojej dziewczyny czy ją nogi nie swędzą jak zaczynają odrastać włosy?

pey
07-11-08, 17:36
Trochę to nie "męskie" golić się....czy wy gdzies występujecie publicznie jako zawodowi kulturyści, czy poprostu wstydzicie się rozebrać / przebrać na siłowni? Depilacje może nie powoduja zmiany koloru odrastających włosów, ale przyspieszają porost i utwardzają włos - to tak jak ze ścinaniem trawy - za każdym razem przyjmuje więcej wartości odżywczych.

rash1
07-11-08, 19:48
co do tego bujniejszego i szybszego odrastania włosów to powiem iż to nie prawda był na onecie nawet taki artykuł gdzie obalali 10 mitów i było tam również o włosach, wydaje się wam że one szybciej odrastają ale to są włoski które były wcześniej zasłonięte tymi większymi i nie było ich widać czy coś takiego... (wyjątkiem może być tylko zarost na gębie).

Blackphoenix
07-11-08, 20:07
tak , ja też zaprzeczę temu że włosy po ścięciu są mocniejsze. Na pewno są ciemniejsze z tego względu że np. te co mamy na ręce pod wpływem słońca robią się bledsze dlatego ścięcie ich spowoduję że będą ciemniejsze co za tym idzie dadzą efekt grubszych i że jest ich więcej. Poza tym jesli włosy ścinamy maszynką to włos jest ściety pod pewnym kontem co daje efekt igiełek.

Jeśli chodzi o sposob pozybycia się włosów to ostatnio jedną z najlepszych metod (nie drogich ) depilacji jest DEPILACJA CUKROWA ( http://www.moom.com.pl/ ) gdzie jest specjalna zestaw dla mężczyzn.

slim shady
07-11-08, 22:03
młode siksy lubią wygolonych, zwiekiem zaczyna podniecac ich futro na klacie ;D i poznaja prawdziwego mężczyzne;p

Voice666
08-11-08, 10:06
Trafiłeś w sedno
Sog he he

skajłoker
08-11-08, 18:10
hahaah nie moge co to za klatka jak jest zarośnięta i jej nie widać??hehe ta samo busz pod pachami wygląda to mało apettycznie po 3 pocisz sie bardziej

Blackphoenix
08-11-08, 19:15
problem w tym że w większości przypadkach to problem genetyczny, więc albo depilujemy się co miesiąc albo pozwalamy abyśmy mieli obrośnięta klatę :P
Indywidualna sprawa i myślę że nie ma sensu rozstrzygać tego pod kątem czy jest to męskie czy nie, czasy się zmieniły, jak ktoś czuję dyskomfort to niech się goli.
A pachy to myślę że to obowiązek :]