Zobacz pełną wersję : Zahamować porost włosów ?
Witam tak od pewnego czasu sie zastanawiam czy istnieje sposób zeby zachamowac porosty wlosów na klacie . Jeszcze rok temu brzuch mialem golutki a teraz powyrastaly na brzuchu 1cm wloski i sie powiekszaja:/ pod swiatlem widac na calej klacie milimetrowe wloski i nie chce zeby sie powiekszyly !!:p
alabruda77
04-11-08, 23:46
kup sobie testosteron i bij w dupsko to przestaną rosnąć hahah
kup sobie testosteron i bij w dupsko to przestaną rosnąć hahah
A ty sobie kup mózg , bo tobie nic nie urosło
slim shady
05-11-08, 18:48
regularna depilacja
Slyszalem cos o takich specjalnych kremach ale nie wiem na ile sa one skuteczne.
NIc nie zahamuje wzrostu włosów na klacie, rękach, czy na jakiejkolwiek innej części ciała. To sprawa genetyczna i już. Depilacja laserowa przynosi najlepsze efekty ale jest w ch.... droga. Depilacja ( golenie) sprawi, że włosy odrastają silniejsze, grubsze i ciemniejsze, możesz używać kremów do depilacjii (dłuższe efekty).
Moja rada jes taka żebys nic nie robił, nie ch sobie rosną a jak masz zamiar startować w zawodach to i tak będziesz musiał ogolić, tak więc nie zawracaj sobie tym głowy.
z tym goleniem ze odrastaja ciemniejsze i grubsze to bzdura!
jak golisz glowe to tez odrastaja ciemniejsze i grubsze??
Ty mówisz, że nie Ja, że tak.
Po za tym jak się człowiek goli na klacie, to to wszystko swędzi, drapie, przeszkadza.
idze z tym jeszce jeden minus ze jest spore prawdopodobieństwo ze szybciej wylysiejesz bo osoby z nadmiarem teścia szybciej łysieją:) pozdro
Ty mówisz, że nie Ja, że tak.
Po za tym jak się człowiek goli na klacie, to to wszystko swędzi, drapie, przeszkadza.
hmm gadalem kiedys o tym z babka z biologi ze nie rosna szybciej itd.
a co do tego ze swedzi to normalne jak sie tam jeszcze nigdy ktos nie golil. jesli bedzie to robic regularnie to skora sie przyzwyczai :))
No nie wiem, zapytaj się swojej dziewczyny czy ją nogi nie swędzą jak zaczynają odrastać włosy?
Trochę to nie "męskie" golić się....czy wy gdzies występujecie publicznie jako zawodowi kulturyści, czy poprostu wstydzicie się rozebrać / przebrać na siłowni? Depilacje może nie powoduja zmiany koloru odrastających włosów, ale przyspieszają porost i utwardzają włos - to tak jak ze ścinaniem trawy - za każdym razem przyjmuje więcej wartości odżywczych.
co do tego bujniejszego i szybszego odrastania włosów to powiem iż to nie prawda był na onecie nawet taki artykuł gdzie obalali 10 mitów i było tam również o włosach, wydaje się wam że one szybciej odrastają ale to są włoski które były wcześniej zasłonięte tymi większymi i nie było ich widać czy coś takiego... (wyjątkiem może być tylko zarost na gębie).
Blackphoenix
07-11-08, 20:07
tak , ja też zaprzeczę temu że włosy po ścięciu są mocniejsze. Na pewno są ciemniejsze z tego względu że np. te co mamy na ręce pod wpływem słońca robią się bledsze dlatego ścięcie ich spowoduję że będą ciemniejsze co za tym idzie dadzą efekt grubszych i że jest ich więcej. Poza tym jesli włosy ścinamy maszynką to włos jest ściety pod pewnym kontem co daje efekt igiełek.
Jeśli chodzi o sposob pozybycia się włosów to ostatnio jedną z najlepszych metod (nie drogich ) depilacji jest DEPILACJA CUKROWA ( http://www.moom.com.pl/ ) gdzie jest specjalna zestaw dla mężczyzn.
slim shady
07-11-08, 22:03
młode siksy lubią wygolonych, zwiekiem zaczyna podniecac ich futro na klacie ;D i poznaja prawdziwego mężczyzne;p
Trafiłeś w sedno
Sog he he
hahaah nie moge co to za klatka jak jest zarośnięta i jej nie widać??hehe ta samo busz pod pachami wygląda to mało apettycznie po 3 pocisz sie bardziej
Blackphoenix
08-11-08, 19:15
problem w tym że w większości przypadkach to problem genetyczny, więc albo depilujemy się co miesiąc albo pozwalamy abyśmy mieli obrośnięta klatę :P
Indywidualna sprawa i myślę że nie ma sensu rozstrzygać tego pod kątem czy jest to męskie czy nie, czasy się zmieniły, jak ktoś czuję dyskomfort to niech się goli.
A pachy to myślę że to obowiązek :]