PDA

Zobacz pełną wersję : zatrzymanie wzrostu

lyba15
04-11-08, 19:03
zaczołem ćwiczyć w 1kl gim teraz jestem w 3 jak byłęm w 1 gim to miałem 171cm wzrostu teraz mam 174cm w pierwszej klasie byłęm prawie najwyższy teraz dużo osub mnie przerosło jestem pewny chyba ze mi wzrost cwiczenia zartrzymały mój tato jest wyższy dużo od demnie moża cos jeszcze zrobić zeby być wyszszy przestać cwiczyć jakieś tabletki może sa nie wiem na allegro są jakieś hormony wzrostu ale to chyba nie to przez ten cały czas jak ćwiczyłem nie miałęm przerwy razy 2 tygodnie bo mnie nie było ale ćwiczyłem pompki wtedy

slim shady
04-11-08, 20:51
mężczyzna rozwija do 25 roku zycia jeśli sie nie myle, wiec masz jeszcze troche czasu przed soba, ale nie potrzebnie łapałes sie za cięzary tak szybko, ze środków raczej nic Ci nie polece

Voice666
04-11-08, 21:09
Nic ci nie będzie. Urośniesz jeszcze nie ma strachu, żadnych środków na wzrost nie kupuj raczej na Allegro lub od znachora bo nic ci one nie dadzą a mogą zaszkodzić. Jeśli nie podnosisz ciężkich ciężarów to wzrostu ci nie zahamuje siłownia.

TazeR
04-11-08, 21:16
moża cos jeszcze zrobić zeby być wyszszy

Tak. Wykonywać prawidłowo technicznie ćwiczenia.

tm7
04-11-08, 21:16
To nie od ćwiczeń, wzrost zależy od genów. Jakie te ćwiczenia wykonywałeś, dużo obciążających kręgosłup ?? Zwisaj dużo na drążku to rozciągnie twój kręgosłup. Nawet jeśli miało to jakiś wpływ to nie więcej niż 3 cm straciłeś.

To że kiedyś byłeś wyższy od kolegów nie ma nic do rzeczy. Dopóki nie zakończy się okres dojrzewania nigdy nie wiadomo kiedy i ile jeszcze ten ktoś urośnie.

Nie ma żadnych środków chemicznych które by ci pomogły.

lyba15
04-11-08, 22:38
ja nosze skrzynki z malinami juz 5 lat u wujka on ma skup i troche dużo tego jest co roku przez 2 miesioce codziennie minimum 10 ton trzeba załadować i rozładowac i zawsze w dwie osuby brałem kumpla on jest duzy ale wymieka i półowe jego zawsze nosze nie daje rady on, nosiłem wiecej skrzynek po 4czy3 mniej wiecej jedna warzyła 8-13kg na koncu troche mnie kregosłup bolał nie mogłem sie wyprostowac

tm7
05-11-08, 01:39
To normalne, że po takim wysiłku boli kręgosłup. Jak pracujesz staraj się rozprostować co jakiś czas, żeby się nie zastać w takiej pozycji bo później jest tak jak mówisz.
Tego typu czynności karła z ciebie nie zrobią nie martw się, co najwyżej 2-4 cm może ci zabrać, ale jak będziesz regularnie się rozciągał i wisiał na drążku to nic ci nie grozi.
Pozdro