Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : :) Pytanie..

janusz123
03-11-08, 21:02
mam pytanie, moze troche głupie, ale nurtuje mnie ta sprawa. Więc czy ból mieśni jest znakiem tego że trening jest dobry np.(po treningu mięśni naramiennych bolą mnie one przez kolejne 2 dni,)

przemek_yo
03-11-08, 21:31
teoretycznie jak boli to dobrze, ale zalezy jaki bol, bo jak cos w technice pierdzielisz to moze sobie krzywde robisz niechcacy i boli

hans87
03-11-08, 21:37
chodzi ci o ból czy o zwykle zakwasy? jesli chodzi o zakwasy to jesli zaczynasz przydodę z silownia to bedziesz je odczuwał. Z czasem nie bedziesz ich mial a jesli nawet to beda one znikome. pozdro

przemek_yo
03-11-08, 21:45
eeee, pewnie nie zakwasy, jak moiw ze po kazdym treningu boli ;) zakwasy to po pierwszym tygodniu ;)

slim shady
03-11-08, 22:02
sam musisz określic, mnie tez czasami boli jak dam sobie wpierdol, a nie jestem sezonowcem

janusz123
03-11-08, 22:22
to chyba zakwasy ale zeby przez pare meisiecy były, nie jest to mocny ból w sumie w niczym nie przeszkadza, ale kumple mówią ze jak boli to znaczy że rośnie xD tak weic sie pytam fachowców..:)

przemek_yo
03-11-08, 22:23
moze i dobrze kumple mowia ;) dobrze technicznie robisz? bola Cie miesnie a nie stawy?

hans87
03-11-08, 22:42
jak pare miesiecy juz cie boli to cos nie tak... zakwasy sie ma przez jakies gora 2 tygodnie treningu, pozniej juz sa male albo w ogole ich sie nie odczuwa. Moze rzeczywicie bola cie miesnie albo stawy... moze rozgrzewke masz do bani

janusz123
03-11-08, 22:47
Nie, to na pewno są mienśnie bo po treningu na klatke bolą mnie mięśnie na klatce, a tam nie ma stawów.Tak jak mówie nie jest on klopotliwy ale ciekawio mnie to czy jest on wyznacznikiem udanego treningu...

slim shady
03-11-08, 23:30
mozliwe ze mięsnie są jeszcze w szoku, ja odczuwałem koszmarny ból klaty i sie okazało ze rozstepy mam ;/

rafi1703
04-11-08, 01:30
Specjalista oda anatomii by sie nie zgodził z Tobą.. Klatka piersiowa ma swoje połączenia stawowe 12 par żeber łaczy się stawowo z kręgami piersiowymi kręgosłupa.. A Twój ból Przyczyn może być kilka Jeśli ból jest powodowany mikrourazami włókien mięsniowych co ma miejsce w mięśniu podczas wykonywania przez niego pracy i w efekcie prowadzi do jego przyrostu, to jest to powód do radości , lecz jeżeli ból ma podłoże innego rodzaju np stara kontuzja ,bąź niepoprawne wykonywanie ćwiczenia to należy coś z tym zrobić Może technikę ćwiczenia poprawić bąź odciażyć ten mięsień i może wizyta u lekarza Ale uwierz mi że "jakiś" wewnętrzny głos potrafi odróznić "dobry ból" od tego "złego bólu" Schwarzenegger właśnie o tym "dobrym bólu-paleniu" powiedział że "jest lepszy od seksu"... Ztym akurat osobiście bym się spierał Może nie miał nigdy dobrego bara bara ;))