Zobacz pełną wersję : :) Pytanie..
mam pytanie, moze troche głupie, ale nurtuje mnie ta sprawa. Więc czy ból mieśni jest znakiem tego że trening jest dobry np.(po treningu mięśni naramiennych bolą mnie one przez kolejne 2 dni,)
przemek_yo
03-11-08, 21:31
teoretycznie jak boli to dobrze, ale zalezy jaki bol, bo jak cos w technice pierdzielisz to moze sobie krzywde robisz niechcacy i boli
chodzi ci o ból czy o zwykle zakwasy? jesli chodzi o zakwasy to jesli zaczynasz przydodę z silownia to bedziesz je odczuwał. Z czasem nie bedziesz ich mial a jesli nawet to beda one znikome. pozdro
przemek_yo
03-11-08, 21:45
eeee, pewnie nie zakwasy, jak moiw ze po kazdym treningu boli ;) zakwasy to po pierwszym tygodniu ;)
slim shady
03-11-08, 22:02
sam musisz określic, mnie tez czasami boli jak dam sobie wpierdol, a nie jestem sezonowcem
to chyba zakwasy ale zeby przez pare meisiecy były, nie jest to mocny ból w sumie w niczym nie przeszkadza, ale kumple mówią ze jak boli to znaczy że rośnie xD tak weic sie pytam fachowców..:)
przemek_yo
03-11-08, 22:23
moze i dobrze kumple mowia ;) dobrze technicznie robisz? bola Cie miesnie a nie stawy?
jak pare miesiecy juz cie boli to cos nie tak... zakwasy sie ma przez jakies gora 2 tygodnie treningu, pozniej juz sa male albo w ogole ich sie nie odczuwa. Moze rzeczywicie bola cie miesnie albo stawy... moze rozgrzewke masz do bani
Nie, to na pewno są mienśnie bo po treningu na klatke bolą mnie mięśnie na klatce, a tam nie ma stawów.Tak jak mówie nie jest on klopotliwy ale ciekawio mnie to czy jest on wyznacznikiem udanego treningu...
slim shady
03-11-08, 23:30
mozliwe ze mięsnie są jeszcze w szoku, ja odczuwałem koszmarny ból klaty i sie okazało ze rozstepy mam ;/
Specjalista oda anatomii by sie nie zgodził z Tobą.. Klatka piersiowa ma swoje połączenia stawowe 12 par żeber łaczy się stawowo z kręgami piersiowymi kręgosłupa.. A Twój ból Przyczyn może być kilka Jeśli ból jest powodowany mikrourazami włókien mięsniowych co ma miejsce w mięśniu podczas wykonywania przez niego pracy i w efekcie prowadzi do jego przyrostu, to jest to powód do radości , lecz jeżeli ból ma podłoże innego rodzaju np stara kontuzja ,bąź niepoprawne wykonywanie ćwiczenia to należy coś z tym zrobić Może technikę ćwiczenia poprawić bąź odciażyć ten mięsień i może wizyta u lekarza Ale uwierz mi że "jakiś" wewnętrzny głos potrafi odróznić "dobry ból" od tego "złego bólu" Schwarzenegger właśnie o tym "dobrym bólu-paleniu" powiedział że "jest lepszy od seksu"... Ztym akurat osobiście bym się spierał Może nie miał nigdy dobrego bara bara ;))