PDA

Zobacz pełną wersję : Pomocy ! Masa + Rzeźba POMOCY !

noname123
03-11-08, 20:52
Witam.

Moje Dane

Wzrost: 190cm
Waga: 69

Moim problemem jest masa , chcialbym przytyc conajmniej 10 kg oraz wyrzezbic swoje cialo. Cwicze od ponad roku na silowni w domu.
Efekty sa lecz minimalne i mysle ze to z powodu malej masy.

Prosze o pomoc kogos kto sie zna i wybierze dl amnei odpowiednie ODZYWKI. Cena akurat nie jest wazna licza sie efekty

Z gory dziekuje i pozdrawiam MAciej

ciaastek91
03-11-08, 20:57
na sie znam i ci powiem tak:
chlopaku uloz diete na mase.

noname123
03-11-08, 20:59
tz na czym mailo by to polegac ?
bo ja zielony max jestem :D

LukiLukasz
03-11-08, 21:17
wejdz sobie na stronie głownej na diete i poczytaj na czym to polega, masz tam kilka przykładowych diet napewno dobierzesz cos do siebie;] wszystkiego sie dowiesz

noname123
03-11-08, 21:19
okej to dzieki wielkie a co do odzywek moglbys zlozyc mi jakis komplecik ? chodzilo by mi cos na mase + rzezba i najlepiej jakas kreatynka
(Cwicze juz rok wiec mysle ze to dobry czas)

rafi1703
04-11-08, 01:06
Ok masz lat 16 ,szybko pędzacy metabolizm i chęć na rzeżbę podczas kiedy chyba masą nie dysponujesz. Więc co chcesz rzeźbić? Rada chyba logiczna Skup się na tworzeniu masy mięśniowej i zapomnij na długi czas o rzeźbie. Na nią przyjdzie czas , kiedy osiągniesz rozmiary i wtedy pozwolisz sobie na zmianę treningu , sposobu odzywiania i zmiany suplementów. A tymczasem skup sie na typowym treningu na masę , których jest sporo(jednak nie kopiuj ich ślepo tylko "wsłuchaj się " w swoje ciało Potrzebować bedziesz pewnej-wiekszej dawki białka i sporych ilości weglowodanów do energii treningów Więc logiczne wydaje sie tutaj zainwestowanie w odżywkę typu Mass gain A kreatyna? Zdania podzielone ... Tworzy masę ,ale pompując mięśnie wodą , która szybko "ucieka" więc iefekt jest raczej krótkotrwały.

noname123
04-11-08, 20:22
dzieki